Gratis frakt över 600kr Leverans från EU Ladda ner appen Tjäna 150kr kredit Vanlig leveranstid 3 - 5 arbetsdagar UPP TILL 40% PÅ NÄSTAN ALLT, ANVÄND KOD 40SE

40 % rabatt på kreatin och aminosyror – ingen kod behövs


KÖP NU
RECEPT

Proteinrika muffins med blåbär och havre

Lauren Dawes
Published: 2020-11-27 Av Lauren Dawes
Skribent och expert

Muffins till frukost? Ja, tack!

De här läckra blåbärsmuffinsen kan kanske få det att kännas som att du unnar dig lite väl mycket till frukost, men de är faktiskt ett väldigt näringsrikt rätt att starta dagen - med en hälsosam portion av kolhydrater och över 11 g protein kan du tanka energi för dina dagliga aktiviteter och dina muskler.

I det här superenkla receptet från vårt geni i köket, Niall Kirkland, är det endast honung och banan som används för en naturlig sötning av muffinsen. Det innebär att du inte behöver fylla dina muffins med raffinerat socker, vilket ofta används i muffins du kan köpa färdiga i butik.

Nu kan du tillfredsställa dina kak-cravings och höja nivån på din fikapaus, oavsett vilka dina mål är.

https://youtu.be/0JHlAZJ0ZTU

Receptet ger 6 portioner

Ingredienser 

  • 1 banan (mosad)
  • 1 ägg (vispat)
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. bakpulver
  • 100g Grekisk yoghurt
  • 2 skopor Impact Whey Protein (Vanilla)
  • 1 msk. honung
  • 150 havregryn
  • 75ml mjölk (den sorts mjölk du väljer själv)
  • 50g blåbär

 

Såhär gör du 

  1. Sätt igång ugnen på 180°C/ 350°F.
  2. Sprid ut 2 matskedar med havregryn på en ugnsplåt och baka i tills de är lätt rostade (omkring 10min).
  3. Medan havregrynen rostas mixar du ihop den mosade bananen och ägg i en stor skål.
  4. Lägg till kanel, bakpulver, honung, grekisk yoghurt och whey protein. Blanda väl.
  5. Addera nu de resterande havregrynen och mjölken och blanda tills du får en sammanhållen smet.
  6. Fyll 6 muffinsformer till hälften, lägg till 3-4 blåbär per muffins och fortsätt sedan att fylla upp resten av formen strax till kanten.
  7. Toppa dina muffins med några blåbär till och strö över de rostade havregrynen, baka sedan i 30 minuter.
  8. När 30 minuter har gått, tar du ut muffins från ugnen och låter dem svalna i minst 5-10 minuter innan du äter. Hoppas det smakar!

Testa det här recepten härnäst!

Proteinpannkakor fyllda med jordnötssmör

Det blir allt svårare att ta sig ur sängen på morgonen, den här frukosten kommer...

2020-11-17 Av Lauren Dawes

Chokladbrownies med apelsin

Nämn en kombination som är bättre än apelsin och choklad. Vi väntar... ...

2020-11-13 Av Lauren Dawes

 

 

calories 0 kcal
totalFat 5g
totalCarbohydrates 25g
protein 11g
Lauren Dawes
Lauren Dawes Skribent och expert
Lauren har en examen i engelsk litteratur och kommer ursprungligen från södern. Hon har alltid älskat att simma men har också under de senaste åren upptäckt kraften i styrketräningen, hon har också en del förbättringspotential de Hot Yoga-klasser hon deltar i varje vecka. Under helgerna lagar eller äter hon oftast någon slags brunch, och hon tycker om att testa nya recept tillsammans med sina vänner som hon bor med - Speciellt efter att ha blivit av med gamla studentvanor, som att överleva på pasta. Framför allt så tror hon starkt på att hålla en balans mellan gymmet och gin.

Relaterade inlägg