Hoppa till huvudinnehåll
TRÄNING

Vad som krävs för att bli James Bond | Daniel Craigs PT avslöjar allt

Vad som krävs för att bli James Bond | Daniel Craigs PT avslöjar allt
Monica Green
Skribent och expert2 år I år
Visa Monica Green profil

Den nya James Bondfilmen, No time to die, är äntligen här och det finns en fråga vi på MyProtein har ställt oss: Hur i hela friden kan Daniel Craig se ut och röra sig sådär?

Eftersom han är känd för att göra fler egna stunts än någon tidigare 007 har gjort måste Daniel Craig lägga ner ett seriöst arbete för att hålla uppe Bonds ambitioner, och han är mer än villig att göra det. Men att träna för att slåss mot ökända skurkar på filmduken är inte görbart på egen hand. Så, vem är det då som hjälper Daniel Craig med detta? Det är här som Simon Waterson kommer in i bilden - 007s personliga tränare.

Våra kompisar på Zavvi satte sig ner med Simon inför deras oktobernummer av The Londown för att förstå just hur mycket arbete som läggs ner för i Bonds träningsrutin, och han gjorde oss inte besvikna med detaljer kring det. Här är några av de bästa delarna.

"Mina erfarenheter inom militären hjälpte mig att få jobbet"

Vid 16 års ålder tog Simon Waterson värvning i Royal Naval Commandos och han har arbetat i en elitstyrka i Special Forces. Han vet en och annan sak om hängivenhet och det är de här erfarenheterna som har tror gav honom en fördel när han intervjuades för det högprofilerade pt-jobbet.

"Jag blev tillfrågad om att komma in för en intervju och jag tror att mina militära erfarenheter hjälpte mig att få jobbet. De teorierna och filosofierna översätts bra till filmindustrin som jobbar efter ett schema likt militären. Vi har specifika arbetsuppgifter att göra specifika tider för att hjulen ska snurra runt. Strukturen är liknande sp det var en enkel övergång för mig och förhoppningsvis så överförs och implementeras också mina erfarenheter i min träning."

"Daniel kom och höjde nivån"

Simon anslöt sig till Bondteamet medan Pierce Brosnan spelade rollen som den ikoniska actionhjälten i The World Is Not Enough, han berättade för Zavvi att så fort som Daniel Craig entrade gymmet visste han att en ny era av Bond var född.

"Pierce var mer driven av att vilja köra sin motorcykel eller spela tennis - vara ganska sportig. Många av actionscenerna gjordes av stuntmännen. Daniel kom in och höjde ribban med sin atletiska fysik. Han ville göra sina egna stunts, det måste vara han för att det skulle kännas verkligt. Det var en ny era och en ny mentalitet."

Simon säger att Daniels beslutsamhet var tydlig från start...

"Han kastade runt människor som Bond så han fysik behövde matcha det han gjorde, det behövde vara trovärdigt. Det ikoniska ögonblicket när han kom upp ur vattnet i Casino Royale var viktig, han ville att alla skulle tänka ´ja, den här killen kan ta vara på sig själv´."

"Han arbetar hårt för att bli en atlet"

Att träna inför en roll är väldigt annorlunda från att träna i sin vardag eller till och med för en professionell idrott. Simon måste också tänka på vad som ser bra ut på film samtidigt som vad som är trovärdigt.

"Jag ser på vad som är estetiskt, atletiskt och slutligen vad det är han kommer förväntas genomföra. Jag designar de specifika stuntens rörelsemönster och vi tar sedan det till gymmet till träningen. Så kunna sprinta, hoppa upp på en låda eller plocka upp någonting från marken. Det är där det börjar bli riktigt intressant och det är det jag älskar med det hela - det är så specifikt."

Den utmattande specificiteten och uppmärksamheten på detaljer verkar inte heller störa Daniel, han verkar faktiskt trivas med det.

"Det är beundransvärt att han lägger ner så mycket tid på det. Med träningen är han noggrann, tittar på sina egna kroppsrörelser med tankar och idéer kring vad han vill förändra. Han arbetar hårt för att bli en atlet men han får inte den vila som atleter får. Han måste gå till jobbet efter och arbeta på sitt jobb som skådespelare."

"Altetisk framför estetisk"

En annan skillnad mellan din vanliga PT och Simon är att han följer med sina klienter till arbetet för att säkerställa att allt går smidigt. Det är lite som att din PT skulle komma till kontoret för att se till att du tar trapporna...ungefär.

"Under dialogtunga dagar tränar vi lite hårdare och under stuntveckor återhämtar han sig. Det handlar om att ladda kroppen, äta rätt mat på rätt tid så att du har den energi som krävs för prestationen. Min till under filmdagar är att se till att alltid är okej och förbereda honom för olika stuntsekvenser."

Daniel har verkligen kommit att bli en ikon som Bond och hans engagemang har mycket att göra med et. Hans atletiska förmågor, berättar Simon till Zavvi, har varit en viktig del i Bondkaraktärens utveckling.

"Han har utvecklat karaktären fysiskt och känslomässigt, vilket var ett beslut han tog redan från dag ett. Han ville bli snabbare och effektivare se det handlade mycket om att vara atletisk framför estetisk."

Att ta med sig

Daniel Craig kommer tveklöst finnas med i historien för sin roll som James Bond, men vi kan inte sluta tänka på mannen bakom stuntsen, Simon Waterson. Tack till Zavvi för en brilliant intervju med Simon, spana in deras digitala tidning The Londown för att läsa hela artikeln. Och glöm nu inte att se den nya Bondfilmen No Time To Die medan den fortfarande visas på biograferna.

Monica Green
Skribent och expert
Visa Monica Green profil
Monica är ursprungligen från South London, hon tog examen i Filosofi från University of Leeds. Efter att ha upptäckt sin kärlek för gymmet under studietiden drogs Monica till styrketräning vilket var till stor hjälp för henne under stressiga tider som student. Genom att skriva för en populär studentsida utvecklade hin sina färdigheter som skribent, hon skrev populära artiklar som publicerades regelbundet. Idag är hon lycklig att kunna kombinera sin kärlek för att skriva med passionen för gymmet. På sin fritid älskar Monica att laga mat, testa på nya restauranger med vänner och utforska nya vandringsleder.
myprotein