Hoppa till huvudinnehåll
TRÄNING

Så håller du igång din träning under julen | 5 enkla tips

Så håller du igång din träning under julen | 5 enkla tips
Monica Green
Skribent och expert5 månader I år
Visa Monica Green profil

Som de säger, "det är den underbaraste tiden på året"... och vi håller definitivt med. Men det är ingen hemlighet att det är lätt att tappa bort den vanliga träningsrutinen, vilket kan få dig att känna dig lite som en prinskorv vid slutet av festperioden och sakna din vanliga rutin.

Vi tror starkt på att festperioden är till för att njutas av, inklusive alla mince pies, kalkon och chokladmynt du har snott från granen. Men att behålla en rutin kan vara riktigt viktigt för att må bra under helgperioden och gör det mycket lättare att hålla fast vid dina mål när januari väl kommer.

Här är våra bästa tips för att hålla fast vid en träningsrutin under julen.

1. Var realistisk

Vissa dagar kommer du förmodligen att stanna i pyjamas hela dagen och äta enbart ost och kex. Men det är okej! Att tillåta dig själv att ha sådana dagar och vara realistisk med dina mål kommer att hjälpa dig att hålla fast vid vilken rutin du än har satt för dig själv. Det minskar risken för att sätta orimliga mål och säkerställer att du inte u inte upp helt och bara fortsätter att missa alla träningspass, så fort du missar ett tillfälle.

Var realistisk med dina mål, tillåt dig själv vila och håll fast vid en realistisk rutin.

2, Njut av julaktiviteter

Att gå till gymmet i en timme behöver inte vara din enda träningsform. Vid den här tiden på året finns det så många festliga aktiviteter som låter dig öka dina steg och få igång hjärtat.

Tänk på långa vinterpromenader insvept i en stor hatt och vantar. Eller försök med skridskoåkning för att träna din bålstyrka och balans. Eller om du har tur nog att få en vit jul kan snöbollskrig och bygga snögubbar definitivt utgöra en bra halvtimmes kardio.

Kalla morgonlöpningar är också en fantastisk festlig träning och det låter dig få in träningen samtidigt som du njuter av vintersäsongen istället för att vara fast på ett gym.

3. Planera

Om du vet att du på tisdagseftermiddagen kommer att tillbringa dagen med att baka julgodis och titta på julfilmer, planera då in ditt träningspass på morgonen.

Och om du vet att din familj har planer hela dagen på julafton, se till att träna dagen innan. Planering ser till att du får in de träningspass som du vet att du vill få in under den här perioden, men ser också till att du är med under alla festligheter och inte missar någonting. Se till att prioritera dina favoritträningspass också, eftersom du kanske inte kan få in alla dina vanliga veckorutiner.

4. Hoppa inte över måltider

Vi vet att mat är lite av julens lysande stjärna för många, och vi ser alla fram emot det varje år. Men se till att du inte hoppar över någon av dina vanliga måltider bara för att du vet att det kommer finnas så mycket god mat att välja på. Ofta, om du berövar dig själv mat och blir väldigt hungrig till middagstid, kommer du att äta för mycket och bli kvar med en uppblåst känsla och förmodligen få lite ont i magen.

Så se till att äta frukost, lunch och middag under hela helgperioden och följ dina vanliga signaler för hunger.

5. Träna hemifrån

5. Träna hemifrån Julen handlar om att tillbringa tid med dem du älskar. Så att gå till gymmet varje dag i en timme kanske inte passar ditt (eller deras) schema. Genom att ändra dina vanliga gympass till hemmaträning minskar du tiden du annars skulle spendera på att resa till gymmet och låter dig istället tillbringa mer tid med roliga festliga aktiviteter samtidigt som du håller fast vid dina träningsrutiner.

Eftersom ni alla är vana vid hemmaträning efter 2020, är vi säkra på att ni har massor av hemmaträningsövningar i rockärmen... Men om inte, kan vår artikel om bästa hemmaträningsövningar vara till hjälp.

Att ta med sig

Julen är verkligen en tid för avkoppling, njutning av god mat och umgänge med familjen. Vi vet dock att många också värdesätter att hålla sig i form och att det ger dem glädje. Att prova några av dessa tips kan hjälpa dig att hålla en viss struktur när det kommer till träning, kost och motion samtidigt som du njuter av de festliga aktiviteterna.

Monica Green
Skribent och expert
Visa Monica Green profil
Monica är ursprungligen från South London, hon tog examen i Filosofi från University of Leeds. Efter att ha upptäckt sin kärlek för gymmet under studietiden drogs Monica till styrketräning vilket var till stor hjälp för henne under stressiga tider som student. Genom att skriva för en populär studentsida utvecklade hin sina färdigheter som skribent, hon skrev populära artiklar som publicerades regelbundet. Idag är hon lycklig att kunna kombinera sin kärlek för att skriva med passionen för gymmet. På sin fritid älskar Monica att laga mat, testa på nya restauranger med vänner och utforska nya vandringsleder.
myprotein