Hoppa till huvudinnehåll
TRÄNING

Så börjar du med meditation | 5 steg för nybörjare

Så börjar du med meditation | 5 steg för nybörjare
Monica Green
Skribent och expert4 månader I år
Visa Monica Green profil

Meditation har så många fördelar för vår mentala hälsa. Det ger tid till att rensa tankarna, hjälper dig att komma i kontakt med din kropp och uppmuntrar dig att bli mer medveten. Men det är en knepig övning att komma in i och kräver definitivt lite hängivenhet och tid.

Det finns dock några saker du kan göra som nybörjare för att börja bekanta dig med meditation och sätt att verkligen uppskatta det och utveckla dina meditationsförmågor.

1. Sitt (eller ligg) bekvämt

Hitta den position som är mest bekväm för dig. Det kan vara att sitta med benen i kors på golvet, klassisk meditationstil, eller så kan det vara att ligga ner i sängen. Att se till att du känner dig bekväm kommer att vara det främsta sättet att hjälpa ditt sinne att komma in i meditationszonen.

Att bli distraherad av domnande ben eller en öm rygg kommer bara att avbryta din meditation.

Så se till att du har det bekvämt.

2. Arbeta upp din tid

Börja med 5 minuters meditation, sätt en timer så att du vet att du inte förbinder dig till mer än 5 minuter. Sedan, när du har genomfört några sessioner på 5 minuter, börja öka tiden till 10 minuter. Denna upptrappning kan vara så snabb eller lång som du behöver.

Om du börjar med 5 minuter och inser att du verkligen älskar zen-livet, öka direkt till 10 minuter i din nästa session. Men om du tycker att det är lite svårare att komma in i zonen, håll dina sessioner korta på 5 minuter så länge som du behöver.

3. Använd guidad meditation

Meditation handlar inte om att tvinga sig själv att sitta i tystnad och kämpa mot tankar som kommer in i sinnet. Guidad meditation är ett utmärkt sätt att komma igång med meditationen. Det lär dig praktiken med tips och tricks längs vägen. Det finns massor av appar och till och med YouTube-videor för guidad meditation som kan hjälpa dig att komma igång.

Att ha någon som guidar dig genom varje session, särskilt under de första månaderna, är otroligt fördelaktigt för din meditation; det minskar känslan av överväldigande inför meditationen och lär dig praktiska tekniker.

4. Använd din andning

När du har börjat meditera är det lätt för ditt sinne att börja vandra iväg. Tänka på vad du ska äta till middag senare eller den pinsamma saken du sa på jobbet idag.

När dessa tankar stör din meditation, använd din andning för att centrera dig igen. Börja fokusera på din andning och hur du kontrollerar den. Detta kommer att föra ditt sinne tillbaka till din kropp och se till att du är förankrad.

5. Gör det till en vana

Det enklaste sättet att se till att göra något regelbundet är att göra det till en vana. När du gör meditation till en del av din dagliga rutin blir det bara en annan del av din dag, som att borsta tänderna – du ser alltid till att det blir gjort. Det blir en del av din dag som du inte kan vara utan.

Att ta med sig

Meditation har otaliga fördelar för många saker, inklusive att hantera stress och ångest.

Det är viktigt att börja i mindre steg med meditation eftersom det kan verka lite överväldigande till en början, så börja med korta sessioner. Integrera musik i din praxis till att börja med och använda dina andetag som ett verktyg för att förankra dina tankar.

Genom att använda alla dessa tips kommer du snart att vara en mästare på meditation.

Vill du läsa fler linkande artiklar? SPANA IN DE HÄR:

Monica Green
Skribent och expert
Visa Monica Green profil
Monica är ursprungligen från South London, hon tog examen i Filosofi från University of Leeds. Efter att ha upptäckt sin kärlek för gymmet under studietiden drogs Monica till styrketräning vilket var till stor hjälp för henne under stressiga tider som student. Genom att skriva för en populär studentsida utvecklade hin sina färdigheter som skribent, hon skrev populära artiklar som publicerades regelbundet. Idag är hon lycklig att kunna kombinera sin kärlek för att skriva med passionen för gymmet. På sin fritid älskar Monica att laga mat, testa på nya restauranger med vänner och utforska nya vandringsleder.
myprotein