Hoppa till huvudinnehåll
RECEPT

Chokladbrownies med apelsin

Chokladbrownies med apelsin
Lauren Dawes
Skribent och expert3 år I år
Visa Lauren Dawes profil

Nämn en kombination som är bättre än apelsin och choklad. Vi väntar...

Så det går inte att undkomma det faktum att vi definitivt har gått mot ett kallare väder igen, det blir mört ute redan vid klockan 16 - men med våra otroligt goda och smakrika brownies har du något som garanterat kommer att göra din dag bättre, lita på oss.

När många nu också påverkas av fler restriktioner och stramare rekommendationer gör att vi håller oss hemma mer, kan du lika gärna fylla hemmet med den härliga doften av nybakat, eller hur?

Niall Kirklands chokladbrownies med apelsin är enkelt att fastna för och resultatet är mer än värt det. Han använder sig av en stor mängd mörk choklad med apelsinsmak och kakaopulver för att ge dem en rik och mörk smak, tillsammans med lönnsirap för att ge en naturlig sötning och lite apelsinzest för en fräsch citrussmak. Himmelskt gott.

Receptet ger 16 brownies 

https://youtu.be/n2reKI6n294

Ingredienser

  • 125g mörk apelsinchoklad med hög kvalitet
  • 3 ägg
  • 100g lönnsirap (maple syrup) 
  • 100g mandelmjöl
  • 30g ekologiskt kakaopulver 
  • 1 sprut FlavDrops (Vanilj)  
  • En nypa halvssalt 
  • Zest från 1 apelsin 
  • 50g 100% kokosolja (smält)  

 

Så här gör du

  1. Sätt igång ugnen på 175°C/350°F. 
  2. Koka upp vatten i en kastrull och smält sedan chokladen i en värmetålig skål ovanför kastrullen.
  3. Vispa ihop äggen och lönnsirapen i en stor skål tills att blandningen har dubblerat sin storlek (det kommer ta ganska lång tid om du vispar med hand så har du en elvisp är det att föredra).
  4. Blanda i den smälta chokladen i äggblandningen.
  5. Sikta ner mandelmjöl och kakaopulver i äggblandningen. Lägg sedan till dina FlavDrops, havssalt och apelsinzest i blandningen.
  6. Slutligen tillsätter du kokosoljan.
  7. Häll över browniesmeten i en bakpappersklädd form med måttet 8x8" (20x20 cm). Se till att toppen är slät och skaka bort eventuellt luftbubblor.
  8. Baka i omkring 18 minuter.
  9. När brownien är färdig tar du ut den från ugnen och låter den svalna. Sedan delar du upp den i 16 bitar. Hoppas att det smakar!
 Makron per portion 
 Kalorier: 108  Protein: 4.2 g  Kolhydrater: 9.7 g  Fett: 7.2 g

 

 

 

 

 

 

 

 

Våra artiklar ska endast användas för informations- och utbildningssyfte och är inte avsedda att tas som någon medisinsk rådgivning. Om du är orolig över något, vänd dig till proffesionellt kunniga inom hälsa innan du tar kosttillskott eller inför några större förändringar i din kost.

 

Lauren Dawes
Skribent och expert
Visa Lauren Dawes profil
Lauren har en examen i engelsk litteratur och kommer ursprungligen från södern. Hon har alltid älskat att simma men har också under de senaste åren upptäckt kraften i styrketräningen, hon har också en del förbättringspotential de Hot Yoga-klasser hon deltar i varje vecka. Under helgerna lagar eller äter hon oftast någon slags brunch, och hon tycker om att testa nya recept tillsammans med sina vänner som hon bor med - Speciellt efter att ha blivit av med gamla studentvanor, som att överleva på pasta. Framför allt så tror hon starkt på att hålla en balans mellan gymmet och gin.
myprotein