Hoppa till huvudinnehåll
RECEPT

Salt och pepparkyckling

Salt och pepparkyckling
Myprotein
Skribent och expert4 månader I år
Visa Myprotein profil

Din nya favorit-fakeaway - allt du behöver är en stekpanna och 20 minuter.

Längtar du efter en fish and chips, men vill inte offra dina framsteg? Låt oss introducera dig för din nya favoritmåltid att laga hemma som kommer att utmana din lokala kinesiska take away.

Med bara en stekpanna och mindre än 20 minuter av din tid får du en näringspackad måltid med 41 g protein per portion. Rätten ger två portioner och är perfekt för middagsförberedelse mitt i veckan eller att dela med en träningspartner.

Receptet ger 2 portioner.

https://youtu.be/AUpCK2bWmi4

Ingredienser

  • 320 g mini kycklingfiléer
  • 1 tsk kinesisk five spice
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 msk sesamolja
  • 1 grön paprika
  • 1 liten söt röd paprika (eller chilipeppar om du gillar hetta)
  • 1 röd lök

Så här gör du

  1. Hacka kycklingen i tärningar och lägg den i en skål med kryddor och majsstärkelse. Blanda väl.
  2. Tillsätt sesamoljan i en stekpanna, . När den är varm, lägg i kycklingen.
  3. Stek i ungefär 7 minuter eller tills den är genomstekt. Var försiktig så den inte blir överkokt.
  4. Under tiden kycklingen tillagas, hacka grönsakerna grovt. Lägg i dem i stekpannan några minuter innan kycklingen är klar för att behålla deras krispighet.
  5. När kycklingen är färdig och grönsakerna fått lite färg är det dags att servera och njuta!

Näringsinformation

Kalorier350
Fett totalt12g
Kolhydrater totalt21g
Protein41g
Myprotein
Skribent och expert
Visa Myprotein profil
myprotein