Hoppa till huvudinnehåll
RECEPT

Proteinrika chokladbollar | Julrecept

Proteinrika chokladbollar | Julrecept
Myprotein
Skribent och expert5 månader I år
Visa Myprotein profil

I behov av en söt godsak som håller dig på rätt spår i jul? Håll fingrarna borta från chokladasken och kasta dig över dessa juliga chokladproteinbollar när du slår dig ner för ännu en kall, mörk kväll.

Sötade med honung och med en krämig helt naturlig mandelsmörsblandning, behöver du inte bli frestad av kaloririka tryfflar den här säsongen. Dessa små bollar är också fullpackade med protein från Impact Whey Protein samt Protein Chocolate som har 62% mindre socker än din genomsnittliga chokladkaka. Så du kan njuta av deras kladdiga godhet med en bråkdel av skuldkänslan.

Receptet ger 12 stycken.

https://www.youtube.com/watch?v=lkJWCXRYQV4

Ingredienser

Så här gör du

  1. I en stor skål tillsätter du mandelsmöret, proteinpulvret, honungen och instant oats, blanda väl tills det är helt kombinerat.
  2. Forma smeten till släta bollar med händerna, ungefär storleken av ett pingisboll. Placera dem på en bricka och låt stelna i kylen i 15 minuter.
  3. Lägg under tiden den mörka chokladen i en mikrovågssäker skål och placera den i mikrovågsugnen i 30 sekunder. Ta ut den, rör om och upprepa denna process tills chokladen har smält helt.
  4. Lägg försiktigt proteinbollarna i den smälta chokladen en i taget och se till att rulla var och en så att den är helt täckt.
  5. Placera de chokladdoppade bollarna på en bricka som är täckt med bakplåtspapper och strö över krossade mandlar.
  6. Ställ tillbaka brickan i kylen i 20 minuter för att stelna, sedan är de klara att serveras.
Myprotein
Skribent och expert
Visa Myprotein profil
myprotein