Hoppa till huvudinnehåll
RECEPT

Bananchokladpajer

Bananchokladpajer
Lauren Dawes
Skribent och expert4 månader I år
Visa Lauren Dawes profil
Nämn en bättre duo än banan och choklad...

Med en rykande het, smältande chokladkärna är dessa pajer ett värmande vintermums.

De är på mindre än en halvtimme och de söta och enkla små smakpaket har en krispig, smulig utsida kombinerat med en mjuk choklad- och bananfyllning. De är helt himmelska.

Receptet ger 8 stycken.

Ingredienser

  • 1 ark färdig rullad smördeg8 tsk.
  • Proteinspread (Choklad Hasselnöt)
  • 1 liten banan
  • Äggpensling (1 litet ägg + 1 tsk. mjölk)

Så här gör du

  1. Förvärm ugnen till 180°C.
  2. Börja med att rulla ut smördegen på en bakplåt med bakplåtspapper. Använd en kniv för att försiktigt dela degen i 8 lika stora rektanglar.
  3. Smält Proteinspreaden så att den är lätt att breda och tillsätt 1 tesked i mitten av varje degrektangel. Använd baksidan av skeden för att breda ut den till ett jämnt lager som täcker hela ytan på degen.
  4. Lägg 3 skivor banan i mitten av en degrektangel och vik sedan försiktigt över den på hälften. Tryck ner kanterna med en gaffel för att skapa en fylld degficka med banan. Upprepa för de övriga degrektanglarna.
  5. Stick hål i mitten av varje degficka med en gaffel för att skapa 3 små luft hål och pensla sedan ovansidan med äggvasken. Upprepa för alla degrektanglar.
  6. Placera i ugnen och grädda i 10-12 minuter tills de är gyllenbruna.
  7. När de är färdiga, ta ut dem från ugnen och låt dem svalna några ögonblick. Du kan också ringla över mer Proteinspread om du vill ha lite extra.
  8. Klart att äta – men var försiktig med den smältande chokladfyllningen.

Näringsinformation

Kalorier330
Mättat fett12g
Kolhydrater totalt21g
Protein6g
Lauren Dawes
Skribent och expert
Visa Lauren Dawes profil
Lauren har en examen i engelsk litteratur och kommer ursprungligen från södern. Hon har alltid älskat att simma men har också under de senaste åren upptäckt kraften i styrketräningen, hon har också en del förbättringspotential de Hot Yoga-klasser hon deltar i varje vecka. Under helgerna lagar eller äter hon oftast någon slags brunch, och hon tycker om att testa nya recept tillsammans med sina vänner som hon bor med - Speciellt efter att ha blivit av med gamla studentvanor, som att överleva på pasta. Framför allt så tror hon starkt på att hålla en balans mellan gymmet och gin.
myprotein