Hoppa till huvudinnehåll
RECEPT

Proteinrik Acaibowl

Proteinrik Acaibowl
Monica Green
Skribent och expert3 månader I år
Visa Monica Green profil

Med 37g protein är det här mer än bara en fotogenisk frukost.

Det råder ingen tvekan om att acaibowls ser otroligt läckra ut med sin livliga lila färg, perfekt arrangerad frukt och massor av jordnötssmör. Men detta är som sagt mer än bara en fotogenisk frukost - den levererar även när det gäller näringsinnehåll.

Och det behöver inte vara svårt. Med vår helt nya frukostsmoothie kan du få acaigodhet på nolltid. Här är hur du gör den.

Receptet ger 1 portion.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Lägg bananen, Breakfast Smoothie Blend och de frysta bären i en mixer.
  2. Blanda med 50 ml mandelmjölk (men tillsätt inte för mycket vätska, eftersom du vill ha en tjock konsistens).
  3. Häll det i din favoritskål.
  4. Lägg på dina toppings! Vi valde frukt och vår proteinrika Oat Bake med chokladbitar.

Variationer till acaitoppings

  • Nötter
  • Skivade bananer eller annan färsk frukt
  • Torkad frukt, som bananchips, dadlar, russin eller aprikoser
  • Granola (välj en proteinrik granola för extra näring)
  • Frön som chiafrön, solrosfrön eller linfrön
  • Kokoschips
  • Kakaonibs
  • Ringlad honung eller sirap
  • En nypa kanel eller muskotnöt
  • Nötsmör som jordnötssmör, mandelsmör eller cashewnötssmör

FAQs

Vad består en acaibowl av?

Acai bowls görs med acaibär, vanligtvis i form av pulver eller puré som blandas med andra frukter för att skapa en smoothie-liknande konsistens.

Denna smoothie-liknande acai-blandning toppas sedan vanligtvis med saker som kokosflingor, skivade bananer och jordgubbar, granola och nötsmör, men du kan vara kreativ och använda vilka toppingar du vill.

Ska acai ätas kallt?

Ja, acai bowls är bäst att ätas kalla, när de har en uppfriskande sorbet-liknande konsistens.

Är acaibowls hälsosamma?

Tack vare acaibären och andra frukter är acaibowls en bra antioxidantrik start på dagen. Dessutom, med toppingar som linfrö och torkad frukt, kan acaibowls vara rika på fibrer.

För att öka proteininnehållet i din acaibowl kan du prova att tillsätta proteinpulver eller vår Breakfast Smoothie Blend i blandningen. Om du vill minska sockerhalten kan du prova att använda mindre granola eller utesluta honung.

Är acaibowls hälsosammare än smoothies?

Generellt innehåller acaibowls mindre socker och mer fibrer än smoothies, men allt beror på vad du lägger i din skål. Du kan justera saker som socker och fiber genom att lägga till eller ta bort olika ingredienser, så experimentera med olika kombinationer.

Är det ok att äta acaibowls varje dag?

Det beror på ditt mål. Acaibowls kan innehålla mycket socker, beroende på vad du toppar dem med. Om din acaibowl har hög sockerhalt, kanske du bara bör äta dem en eller två gånger i veckan.

Är acaibowls bra för viktminskning?

Det finns ingen enskild ingrediens som får dig att gå ner i vikt. Viktminskning beror på flera faktorer och är olika för alla. Om du försöker gå ner i vikt och en acaibowl passar inom ditt dagliga kaloriintag, då är det en utmärkt frukostalternativ som är fullpackat med antioxidanter och fibrer.

Vill du ha mer frukostinspo? PROVA DE HÄR RECEPTEN:

Näringsinformation

Kalorier475
Fett totalt9g
Kolhydrater totalt58g
Protein37g
Monica Green
Skribent och expert
Visa Monica Green profil
Monica är ursprungligen från South London, hon tog examen i Filosofi från University of Leeds. Efter att ha upptäckt sin kärlek för gymmet under studietiden drogs Monica till styrketräning vilket var till stor hjälp för henne under stressiga tider som student. Genom att skriva för en populär studentsida utvecklade hin sina färdigheter som skribent, hon skrev populära artiklar som publicerades regelbundet. Idag är hon lycklig att kunna kombinera sin kärlek för att skriva med passionen för gymmet. På sin fritid älskar Monica att laga mat, testa på nya restauranger med vänner och utforska nya vandringsleder.
myprotein