Hoppa till huvudinnehåll
RECEPT

Snabba & enkla veganska minilasagner | High-Protein Meal Prep

Snabba & enkla veganska minilasagner | High-Protein Meal Prep
Amy Golby
Skribent och expert3 år I år
Visa Amy Golby profil

Lasagne kan vara pasta i toppklass, men låt oss vara ärliga, det är ett ganska stort åtagande att laga.

Eller, det var innan vårt superbekväma Vegan Bolognese Meal Kit entrade scenen. Kitet är fullpackat med smak och vårt växtbaserade protein med imponerande 30g protein per portion. Det är perfekt som en enkel middagslösning som bara tar 20 minuter att laga.

Den är god att servera som den är tillsammans med spagetti, men om du känner att du vill göra det lilla extra med måltidspreppen så testa de här fantastiska minilasagnerna. De är toppen som en enklare twist av klassisk lasagne som vanligen kan vara ganska rikt på fett och lämnar dig mätt och trött efter lunchrasten.

De här makrovänliga minilasagnerna har fortfarande ett ordentligt lager av "köttig" fyllning, rykande ost och de är dessutom enklare att portionera upp och ta med sig när man är på språng.

Receptet ger 12 stycken

https://youtu.be/04q5Ris-sMM

Ingredienser

  • Vegan Bolognese Meal Kit
  • 2dl vatten
  • 1 tsk. olivolja
  • 1 morot (tärnad)
  • 1 lök (hackad)
  • 1 msk. tomatpuré
  • 1 konserv krossade tomater
  • 6 färdiga lasagneplattor
  • 100g Vegas ost (riven)

 

Så här gör du

  1. Sätt igång ugnen på 180°C.
  2. Först, öppnar du ditt  Vegan Bolognese Meal Kit och blandar kryddning och proteinet i en stor skål. Tillsätt vattnet och blanda ordentligt, låt det stå i 15 minuter.
  3. Under tiden lägger du i olja i en stor stekpanna på medelvärme. När oljan är varm tillsätter du löken och moroten och tillagar tills det är mjukt.
  4. Lägg till tomatpurén och de krossade tomaterna. Rör om ordentligt och låt sjuda i 10 minuter.
  5. Tillsätt den fuktiga veganska proteinmixen och rör om ordeligt tills att är jämt blandat i stekpannan. Låt den värmas i omkring 5 minuter - tillsätt lite vatten om det behövs.
  6. Förbered en muffinsplåt med lasagneplattor. Om du använder färsk pasta lägger du ut plattorna på skärbrädan och skär dem i remsor längs med långsidan. Om inte så kan du förkoka pastaplattorna tills de precis har blivit mjuka så att du kan skära dem.
  7. Lägg en bit lasagneplatta i botten på varje muffinsform och  använd remsorna till att snurra runt sidorna för att täcka formen. Fyll alla med några skedar bolognesmix (ungefär till hälften) och täck sedan över med ytterligare en lasagneplatta. Lägg till ett nytt lager av bolognesmix och täck över med den rivna osten. Tillaga i ugnen i 15 minuter.
  8. Avnjut på en gång tillsammans med en sallad eller portionera upp tillsammans med dina favoritgrönsaker och preppa måltider för veckan. Tipp topp!

Testa de här recepten härnäst:

 

 

 

Näringsinformation

Kalorier128
Fett totalt3g
Kolhydrater totalt16g
Protein7g
Amy Golby
Skribent och expert
Visa Amy Golby profil
Amy har varit en atlet på en nationell nivå och har spelat rugby och nätboll i över 18 år, hon har varit en certifierad personlig tränare i fem år och har också kunskaper inom nutrition tack vare sin examen i idrott och idrottsnutrition tillsammans med en examen inom psykologi. Hon har tränat styrketräning på gym i över 10 år och fortsätter fortfarande att lära sig och förbättra sin träning för att kunna nå sina mål. Amy tror på att fysiska såväl som mentala fördelar ges med hjälp av sport och fitness tillsammans men balanserad kosthållning och livsstil. Amy har skapat program kring sport och fitness och hur det kan hjälpa att främja den mentala hälsan för Red Bull, Look Magazine, Spartan UK och Mental Movement UK. På sin fritid uppskattar Amy att idrotta, socialisera sig med vänner och ge efter för sitt beroende av att köpa träningskläder. Du hittar henne här -https://www.instagram.com/dreams_and_dumbbells/?hl=en
myprotein