Hoppa till huvudinnehåll
TRÄNING

Han provade en timme i en sensorisk avskärmningstank: Det här hände

Han provade en timme i en sensorisk avskärmningstank: Det här hände
Emily Wilcock
Skribent och expert6 månader I år
Visa Emily Wilcock profil

Notiser non-stop, ständiga distraktioner, oändlig skrollning. Önskar du ibland inte att du bara kunde stänga av?

Det är precis vad Youtube:aren och challengekungen Stan Browney gjorde i en av sina videos. Bokstavligen. Känslomässigt överväldigad och utmattad av det digitala livet bestämde han sig för att stänga av allt och uppleva ingenting, tillbringa en timme i en tank för sensorisk avskärmning. Så här det gick för honom.

https://www.youtube.com/watch?v=5RDjd0X5s9g

Isbadet och ljusbehandling innan de gick vidare till nästa behandling.

Nästa steg var Lucia-ljuset. I 30 minuter låg killarna på golvet medan blinkande LED-ljus fick dem att hamna i ett drömliknande tillstånd. Här är deras recension:

Stan: "Det var så irriterande tills min hjärna började acceptera det. Då började jag hallucinera."

Will: "Det kändes som om det pågick i timmar."

Efter en oväntat intensiv förberedelse var killarna redo för flyttanken för att äntligen uppleva ingenting.

Initialt kunde varken Stan eller Will koppla av. Med så upptagna liv som deras var det inte så lätt att bara koppla bort och tänka på ingenting.

Efter cirka 20 minuter gick Stan in i ett drömliknande tillstånd och kände sig spänd till att "inte vara på jorden längre".

Will hade emellertid inte en lika trevlig upplevelse och kände sig alltmer ängslig. I slutet av upplevelsen var han så upprörd att han inte kunde lugna sig själv.

Domslutet

Efter att ha kommit ut från flyttanken var domen tydlig. Will, som hade en dålig upplevelse, var säker på att han aldrig mer skulle sätta foten i en tank för sensorisk avskärmning. Stan å andra sidan var öppen för idén.

Att ta med sig

Okej, jag klandrar dig inte om du tycker att en timme i en flyttank är lite för dramatiskt. Nästa gång kanske du bara vill stänga av aviseringarna en stund.

Vill du har mer Stan? LÄS DE HÄR ARTIKLARNA:

Emily Wilcock
Skribent och expert
Visa Emily Wilcock profil
Emily studerar Business Management och marknadsföring vid University of Birmingham och är nu under sitt praktikår. Hon har ett starkt intresse både för att skriva och fitness och är därför glad att kunna kombinera dem. Emily tycker om att spendera fritiden med sina vänner både i och utanför gymmet.
myprotein