Hoppa till huvudinnehåll
RECEPT

Proteinrik molnpudding med choklad

Proteinrik molnpudding med choklad
Lauren Dawes
Skribent och expert1 år I år
Visa Lauren Dawes profil
Du kanske är skeptisk när du ser ingredienserna till det här receptet, men du kan inte prata illa om det när du väl har testat.

Som alltid har vi tilltro till @healthy_floflo när det handlar om att komma på de mest kreativa hälsosamma recepten som är överraskande enkla så att även den minst självsäkra kocken kan klara av dem. Det här är receptet pricka verkligen rätt på alla punkter nämnda ovan.

Det är tillagat med endast en generös skopa is, vatten och vårt läckert goda dark chocolate & salted caramel Impact Whey Protein - den här efterrätten kommer helt klart passa dina makros och tillfredsställa ditt sötsug på en och samma gång. Snacka om en vinnande kombination. Enligt Flo så är tricket att lita på processen och fortsätta mixa tills du får den mest silkeslena och fluffiga konsistensen någonsin. Japp, det är verkligen så enkelt.

Det kallas molnpudding av en anledning, den är superlätt och mjuk lite som en proteinrik och luftig mousse. Näringsvärdet talar också för sig själv - vilken annan efterrätt kan träffa precis rätt och samtidigt bara bestå av 50 kalorier per servering?

Ge receptet ett försök så kommer du vara fast.

https://www.youtube.com/watch?v=iZNHH4uVufg

Ingredienser

Så här gör du

  1. Tillsätt is, vatten och Impact Whey Protein i en matberedare och mixa tills det blir lent och luftigt. Tips: ge inte upp på mixandet tills du har en silkeslen konsistens, det kommer ta några minuter men lita på processen.
  2. Blandningen bör vara redo efter några minuter, ett bra sätt att veta om det är klart är när det har ändrat färg - från mörkt brun till ljusare färg.
  3. Häll ner i ett glas eller en liten souffleskål och servera. Om du känner dig lite extra kan du pudra på lite osötad kakao eller finhackad mörk choklad för den ultimata garneringen.

Näringsinformation

Kalorier48
Kolhydrater totalt4g
Protein8g
Lauren Dawes
Skribent och expert
Visa Lauren Dawes profil
Lauren har en examen i engelsk litteratur och kommer ursprungligen från södern. Hon har alltid älskat att simma men har också under de senaste åren upptäckt kraften i styrketräningen, hon har också en del förbättringspotential de Hot Yoga-klasser hon deltar i varje vecka. Under helgerna lagar eller äter hon oftast någon slags brunch, och hon tycker om att testa nya recept tillsammans med sina vänner som hon bor med - Speciellt efter att ha blivit av med gamla studentvanor, som att överleva på pasta. Framför allt så tror hon starkt på att hålla en balans mellan gymmet och gin.
myprotein