Hoppa till huvudinnehåll
RECEPT

Chunkz & Viddal Riley lagar till ett kaos under cheat day | Cheats med Chunkz

Chunkz & Viddal Riley lagar till ett kaos under cheat day | Cheats med Chunkz
Lauren Dawes
Skribent och expert2 år I år
Visa Lauren Dawes profil

Har du någonsin undrat hur ett cheat meal ser ut för en man som Chunkz?

Det är ingen hemlighet att Chunkz har gjort en otrolig viktnedgångsresa. Den mycket framgångsrika Youtubestjärnan och underhållaren är praktiskt taget oigenkännlig, särskilt när du ser tillbaka på hans utseende under Soccer Aid 2020.

Självklart kunde vi inte vara mer stöttande för hans hälsoresa och de ansträngningar han gjort för att bli en mer aktiv och hälsosam version av sitt älskvärda jag är imponerande. Vi vet att det kräver mycket arbete - både i gymmet och köket - för att gå ner i vikt.

Vi vet också att det krävs ett balanserat tillvägagångssätt för att det ska vara hållbart och inte minst njutbart. Vilket är anledningen till att vi ville involvera Chunkz i vår nya Youtubeserie "Cheats with Chunkz" där han lagar upp en storm med några av våra bästa MyProtein-atleter och samtidigt delar tränings- och kosttips under tiden.

I det här första avsnittet välkomnar Chunkz den professionella brittiska boxaren och Youtubern, Viddal Riley, till MyProteinköket för att laga en badass burritolasagne. Japp, du läste rätt - burritolasagne.

Gör dig redo för några otroligt roliga köksfails tillsammans med en exklusiv inblick i deras kostvanor, guilty pleasure snacks och favoriter bland snabbmat.

https://youtu.be/Wuqbc9M-5hg

Vill du smaka den här burritolasagnen? Det är klart du vill

Även om processen kan vara lite kaotisk ibland så måste vi medge att Chunkz och Viddal verkligen nailade det här receptet. Vi kan bekräfta att det smakade precis så fantastiskt som det såg ut (troligen till och med lite bättre om vi är ärliga), därför rekommenderar vi att du testar att laga det själv.

Receptet ger 6-8 portioner.

Det här behöver du:

  • 1kg nötfärs
  • 2 burkar enchiladasås (340g/styck)
  • 1 paket taco kryddmix
  • 1 msk. malen spiskummin
  • 2 paket Mexikanskt mikrougnsris
  • 9 tortillabröd
  • 1 burk 0mstekta bönor (refried beans)
  • 400g cheddarost (riven)
  • Olivolja till stekning och smörjning
  • Salt & peppar för kryddning efter egen smak

Så här gör du:

  1. Förvärm ugnen till 180°
  2. Använd en stor stekpanna, värm lite olivolja och bryn nötfärsen, krydda med salt och peppar. Torka ut överflödsfett.
  3. När färsen är brynd rör du ner de båda burkarna med echiladasås och tillsätter tacokryddan och spiskummin. Blanda igenom och låt puttra på låg värme i 5 minuter.
  4. Värm båda paketen med ris enligt paketets instruktioner. Lägg 1-2 matskedar omstekta bönar i tortillabröden som ligger på bänken redo att fyllas.
  5. Olja en stor ungsplåt för att se till att dina tortillas inte fastnar.
  6. Börja bygga dina lasagnelager! Bre ut en tredjedel av nötfärsen i botten på plåten och toppa med 3 tortillas (tillräckligt för att täcka färsen och överlappa lite). Lägg på ett lager med ris på toppen av tortillan och en tredjedel av den rivna osten.
  7. Upprepa igen tills du har 3 tydliga lager, avsluta med ost på toppen. Täck sedan över med aluminiumfolie och tillaga i 20-30 minuter tills toppen är gyllenbrud och bubblande.
  8. Låt stå i 10 minuter innan du serverar med tillbehör efter egen smak. En klumpig guaca och en klick salsa är ett måste!

Näringsvärde per portion (baserat på 6 portioner):

Kalorier Kolhydrater Protein Fett
817 55.6g 66.3g 57.5g

 

Lauren Dawes
Skribent och expert
Visa Lauren Dawes profil
Lauren har en examen i engelsk litteratur och kommer ursprungligen från södern. Hon har alltid älskat att simma men har också under de senaste åren upptäckt kraften i styrketräningen, hon har också en del förbättringspotential de Hot Yoga-klasser hon deltar i varje vecka. Under helgerna lagar eller äter hon oftast någon slags brunch, och hon tycker om att testa nya recept tillsammans med sina vänner som hon bor med - Speciellt efter att ha blivit av med gamla studentvanor, som att överleva på pasta. Framför allt så tror hon starkt på att hålla en balans mellan gymmet och gin.
myprotein