Hoppa till huvudinnehåll
RECEPT

Bananbröd | chokladfyllda muffins

Bananbröd | chokladfyllda muffins
Lauren Dawes
Skribent och expert2 år I år
Visa Lauren Dawes profil

Choklad. Bananbröd. Muffins. Nu har vi fått din uppmärksamhet va?

Vi har helt enkelt tagit allas favoritbakverk och gjort det mer transportabelt. Tack vare det superenkla receptet har du den perfekt frukosten att ta med på språng, en tillskott till eftermiddagsfikat eller en hälsosam efterrätt, allt i ett. När vi väl tänker på det så kan vi inte komma på ett tillfälle under dagen när muffin på bananbröd inte skulle vara passande...

Bakverket görs med en handfull ingredienser som du vanligen har i skafferiet och har en extra boost med Vanilla Impact Whey Protein.Det här receptet passar bra när du är ute efter någonting sött utan att äta en massa raffinerat socker. Dessutom talar vår läckra Protein spread i choklad för sig själv.

Vi borde egentligen varna dig för att en sats inte räcker hälften så långt som du önskar att den skulle, speciellt om du delar boende med andra människor. Gör dubbel sats!

Receptet ger 6 stycken

https://youtu.be/crHAOBfrrbU

Ingredienser

Så här gör du

  1. Förvärm ugnen till 180°C och förbered muffinsplåten genom att olja med lågkalori matlagningsspray.
  2. Lägg bananerna i en stor skål och mosa till en relativt len smet. Tillsätt ägg, mjölk och Vanilla Flavdrops och blanda tills det det är en helt kombinerad smet.
  3. Lägg till havregryn, kanel, bakpulver och whey protein till de blöta ingredienserna och blanda samman.
  4. Skeda upp smeten i din förberedda muffinsplåt och fyll dem till 3/4. Lägg sedan en tesked choklad hazelnut Protein Spread på toppen av havregrynsblandningen.
  5. Lägg bananskivor på toppen av varje muffin, sprinkla med lite havregryn och grädda sedan i 20 minuter. Ta bort dem från ugnen och låt dem svalna i minst 5 minuter innan du äter - var försiktig när du tar en tugga ner i mitten fylld med smält choklad!

Testa de här bakverken härnäst:

RECEPT

Proteinrika muffins med blåbär och havre

Kan dagen börja bättre än med bakverk? Vi tror inte det. Starta dagen på bästa sätt med våra härliga och proteinrika blåbärsmuffins med havregryn.

3 år I årAv Lauren Dawes
RECEPT

Chokladbrownies med apelsin

Nämn en kombination som är bättre än apelsin och choklad. Vi väntar...

3 år I årAv Lauren Dawes
RECEPT

Mini Proteincheesecake

De här munsbitstora godsakerna har ditt namn skriver på dem....

2 år I årAv Lauren Dawes

Näringsinformation

Kalorier223
Fett totalt7g
Kolhydrater totalt28g
Protein11g
Lauren Dawes
Skribent och expert
Visa Lauren Dawes profil
Lauren har en examen i engelsk litteratur och kommer ursprungligen från södern. Hon har alltid älskat att simma men har också under de senaste åren upptäckt kraften i styrketräningen, hon har också en del förbättringspotential de Hot Yoga-klasser hon deltar i varje vecka. Under helgerna lagar eller äter hon oftast någon slags brunch, och hon tycker om att testa nya recept tillsammans med sina vänner som hon bor med - Speciellt efter att ha blivit av med gamla studentvanor, som att överleva på pasta. Framför allt så tror hon starkt på att hålla en balans mellan gymmet och gin.
myprotein