Hoppa till huvudinnehåll
LIVSSTIL

Dessa kvinnliga personliga tränare kommer att inspirera dig att jaga dina mål

Dessa kvinnliga personliga tränare kommer att inspirera dig att jaga dina mål
Myprotein
Skribent och expert9 månader I år
Visa Myprotein profil

Att bli en PT är en otrolig prestation. Det kräver år av hårt arbete, beslutsamhet, mod och att övervinna många hinder - både mentala och fysiska.

I en fitnessvärld som fortfarande kan kännas dominerad av män kan det vara en extra utmaning att bli en PT som kvinna - antingen på grund av att hantera hårdare kritik eller att behöva arbeta dubbelt så hårt för att bevisa sin kompetens.

Vi intervjuade fem av våra kvinnliga PTs för att lära oss mer om deras resa, de utmaningar de har övervunnit, råd de skulle ge till dem som börjar och för att få en inblick i hur det faktiskt är att arbeta inom fitnessbranschen idag.

Vad inspirerade dig att bli en PT?

Emma Anderson(PT i London i tre år):"Att se hur få kvinnliga PTs det fanns tillgängliga. Jag använde också träning för att vända mitt liv, så jag ville hjälpa andra kvinnor att göra samma sak."

Rosie Musk (PT i York och Leeds i två år): "Min familj har alltid varit mycket aktiva, och jag har deltagit i flera sporter sedan jag var ung. Jag upptäckte gymmet när jag började på gymnasiet och fann genast ett intresse. Jag började sedan med träningsklasser och blev certifierad som personlig tränare när jag fyllde 18 år."

Chloe Turpin (PT i Leeds och online i ett år): "När jag spelade netball hade vi styrke- och konditionsträning, funktionell träning och gymsessioner varje vecka. Jag arbetade med flera tränare som var extremt duktiga på vad de gjorde. Jag såg hur de hjälpte flera idrottare att nå elitnivå och sedan dess har jag velat följa i deras fotspår, hjälpa människor att anpassa sina liv - vare sig det handlar om viktförlust eller viktökning, att bygga styrka eller bara att vara lycklig och hälsosam."

Ursula McQuoid(PT i Portsmouth i sju år): "Min mentala hälsa var på botten. Jag har alltid lidit av depression och nyligen upptäckt att jag har tvångssyndrom. Jag ville inte att min fysiska och mentala hälsa skulle försämras mer så jag bestämde mig för att agera och gå med i ett gym efter att ha lagt på mig några kilon. Träning har hjälpt enormt med lindring av symtom."

Emily McGinley(PT i UK i sju år): "Jag älskade styrketräning under en lång tid och att följa inflytelserika personer som Alice Liveing och The Food Medic inspirerade mig att också gå den PT-vägen. Jag bestämde mig för att studera detta parallellt med min examen i nutrition, arbeta med det jag älskade och hjälpa människor att upptäcka fördelarna med träning med motstånd, tillsammans med näring, som går hand i hand."

Vilka har varit några av de största utmaningarna under din resa?

Ursula: "Att pressa mig själv att äntligen starta min karriär som personlig tränare efter pandemin. Jag gick upp hela 20 kg under lockdown. Trots att jag tidigare hade varit på min egen resa för viktnedgång och tävlat i Bikini, gick jag upp alla de kilona igen och det slog hårt mot mitt självförtroende. Jag vände på allt igen och företaget går bra - jag trodde aldrig att jag skulle vara där jag är idag! Hårt arbete och envishet lönar sig alltid. Det har slutat positivt, eftersom jag har varit i samma position som de flesta av mina klienter så jag kan känna med dem."

Emily: "Min största utmaning har varit att navigera genom pandemin. Att äga en PT-verksamhet, vara egenföretagare, flytta tillbaka till Storbritannien från Australien där jag var tvungen att bygga upp mig själv från grunden igen och gymmens nedstängning gjorde allt mycket svårare. Det var en mycket utmanande period för mig. Men genom detta fick jag arbeta med min online coaching för att hålla mig igång."

Chloe: "Min största karriärutmaning hittills var att börja om från början som PT. Jag arbetar på ett kommersiellt gym med många etablerade PTs, så att bygga upp min klientbas från grunden var ganska skrämmande eftersom jag var emot stark konkurrens. Tanken på att detta är mitt företag var också lite skrämmande, att tänka om jag inte har några kunder kommer jag inte att få betalt! Men alla PTs jag arbetar med gav mig bra råd om hur man får kunder och vad som har fungerat för dem. Jag kom snabbt in och har ökat min kundkrets."

Rosie: "Att skapa en kundkrets har alltid varit min största utmaning. Jag jobbar nu främst online och det är svårt att skilja sig från en så mättad plats."

Emma: "Min största utmaning är att få in tillräckligt med egna träningspass och vila samtidigt som jag driver mitt företag!"

Vilka är de största hindren som kvinnor står inför inom er bransch just nu?

Chloe: "Jag tror att den största hindret för kvinnor i den här branschen är självförtroende. Många av mina kunder är kvinnor som kämpar med självförtroendet på gymmet, av flera olika skäl. Om kvinnor känner så här bara från att träna på ett gym är de inte lika benägna att vilja bli kvinnlig PT."

Ursula: "Som personlig tränare förväntas du se ut på ett visst sätt för att tas på allvar. Men som kvinnor måste vi naturligt göra mycket mer för att behålla en 'slank' kropp - för att inte tala om att det inte är hälsosamt för oss att ligga på så låga kroppsfettnivåer, vilket män har lättare att bibehålla. Jag tycker att det behövs mer fokus på kvinnors hälsa i branschen, inte bara på att 'se bättre ut'. Jag skulle vilja se mer täckning om kvinnors hälsa specifikt i personlig träningscertifieringskurser som en standard."

Emma: "De 'snabba resultat'-kirurgiska alternativen som kvinnor tror kan kringgå fitnessen. Dessutom sprider sociala medier mycket felaktig information och kan vara en plattform för obehöriga tränare."

Rosie: "Stereotyper och bristande respekt, främst från manliga gymbesökare som ibland kan tro att de vet mer om fitness än du bara på grund av sitt kön. Jag tror att fler kvinnliga PTs borde ta sig in i PT-utrymmet för att bevisa dem fel."

Emily: "Det är definitivt en mansdominerad bransch, och även om jag ser fler och fler kvinnor komma in i den nyligen är det fortfarande inte tillräckligt. Att ha fler kvinnor på den här platsen för att hjälpa kvinnor att nå sina mål skulle vara fantastiskt."

Vem har inspirerat dig mest under din karriär och varför?

Rosie: "KKFIT-tvillingarna på Instagram. De har varit influencers under lång tid, men nu predikar de mer om mental hälsa och den resa de har varit på under åren."

Emma: "Några av de äkta kvinnliga PTs och idrottare som finns där ute, som Serena Williams."

Emily: "The Food Medic och Alice Liveing. Jag älskar de informativa inlägg de lägger ut och deras ständiga fokus på att förbättra din totala hälsa och välbefinnande - inte bara din fysik. Och att göra hälsoråd lättillgängliga för många så att vi alla kan få lite mer utbildning om träning och näring."

Chloe: "Det finns många kvinnor inom fitnessbranschen som har inspirerat och kommer fortsätta att inspirera mig. Att se kvinnor utmärka sig i denna bransch blir allt vanligare och jag hoppas att det fortsätter!"

Ursula: "För mig är det nykomlingarna - alla som är utanför sin komfortzon som jag ser i mitt gym - som dyker upp och fixar det även om de är nervösa eller inte vet vad de gör. De är mina största inspirationskällor, varje dag. För att dyka upp till något när du inte har en aning om vad du gör - det är skrämmande. Och jag respekterar det."

Vilka råd skulle du ge någon som precis börjat sin karriär inom fitness/idrott?

Chloe: "Ge 100% i allt du gör, oavsett om det är lagsporter, individuella sporter eller träning på gymmet. Om du är nervös för att gå till gymmet för att du tror att folk kommer att döma dig eller att du gör en övning med felaktig form, var inte det. Alla andra brukar vara för upptagna med vad de gör för att ens veta att du är där!"

Emily: "Lär dig så mycket som möjligt av de runt dig och hitta en mentor tidigt. Jag gjorde det inte, men när jag väl gjorde det lärde jag mig så mycket. Ställ också frågor! Du kan aldrig ha för mycket kunskap."

Ursula: "Magmuskler är inte svaret på dina självkänsloutmaningar. Om du inte tränar ditt sinne också - arbeta med din mentala hälsa och allt annat - kommer du fortfarande att vara olycklig. Det är klyschigt, men lycka kommer inifrån."

Rosie: "Var öppen för förändring, bry dig om dina klienter och gör en verklig ansträngning för att förändra människors liv. Se till att du tar hand om dig själv i processen och bränn inte ut dig själv."

Emma: "Du är starkare än du tror. Konsekvens är nyckeln - fortsätt bara att utvecklas och utmana dig själv med nya personliga rekord."

Att ta med sig

Även om vägen till att bli PT absolut innebär utmaningar, kan att övervinna dem vara ännu mer belönande - vare sig det handlar om att hjälpa till att förändra utseendet på en bransch eller att förändra någons liv.

Under tiden kan de som vill kickstarta sin egen träningsresa komma igång med en av våra proteinpaket och bundles.

Tillsammans kan vi bidra till att göra hälsa och fitness till en mer stöttande plats för alla.

Myprotein
Skribent och expert
Visa Myprotein profil
2004 um einen Küchentisch herum gegründet, bestand die Vision von Myprotein stets darin die Art und Weise zu revolutionieren, wie wir unsere Bewegung anfeuern. 2011 wurde Myprotein Teil der THG-Familie, so dass wir bis 2016 den Titel der weltweit führenden Online-Marke für Sporternährung beanspruchen konnten. In den letzten 20 Jahren haben wir wegweisende Supplemente, wie z.B. das Clear Whey oder das Dry Scoop Pre-Workout entwickelt, sowie neue Marken an den Start gebracht, die um deine Bedürfnisse herum aufgebaut sind – darunter MP, Myvitamins, Myvegan und MyPRO. Wir existieren, um Grenzen zu sprengen und dienen dir als Wegweiser in der Fitness-Industrie, damit du mit Informationen versorgt wirst, denen du vertrauen kannst. Unser Blog bietet dir Artikel von vertrauenswürdigen Personal-Trainern, Ernährungsberatern und Diät-Assistenten, die innerhalb der Branche bereits reichlich Erfahrung gesammelt haben. Und selbstverständlich haben wir auch ein offenes Ohr für all die Themen, die dich interessieren, so dass wir deine Fragen mit Hilfe unseres Pools an Experten vertrauenswürdig beantworten können.
myprotein