Hoppa till huvudinnehåll
LIVSSTIL

Att vänja sig vid kroppen efter förlossningen med Farah Fonseca

Att vänja sig vid kroppen efter förlossningen med Farah Fonseca
Joni McMullen
Skribent och expert8 månader I år
Visa Joni McMullen profil

Möt Farah Fonseca, trefaldig vinnare av Englands Starkaste Kvinna, gymägare och heltidsmamma. Trots hennes imponerande meriter har Farah stått inför utmaningar precis som många andra mammor efter förlossningen.

Din kropp är fantastisk...

"Är det inte fantastiskt hur våra kroppar kan förvandlas på bara 12 månader?" frågade Farah.

Men hon erkänner att det har krävts en del anpassning att vänja sig vid kroppen efter graviditeten. "Det är en mental resa att anpassa sig till en annorlunda kropp när man är van vid att se en 'atletisk' spegelbild."

Första gången på gymmet efter förlossningen

Det kan vara skrämmande att återvända till gymmet efter en paus, än mer efter att ha fött ett barn. Farah lugnar sina följare med att det är okej att känna sig nervös under den första månaden av träning efter förlossningen.

"Varje kvinnas träningsresa efter en förlossning kommer att vara annorlunda. Jag tror att hur aktiv du är under graviditeten spelar en stor och avgörande roll i detta."

Men hon säger också att man inte ska låta sig avskräckas av den här nervositeten. Träning är viktigt både för kroppen och sinnet efter en förlossning.

"Rörelse är fantastiskt att återgå till när din kropp känner sig redo, och underskatta inte hur mycket ditt sinne behöver det också."

Farah hade ett annat råd till nyblivna mammor som är redo att återvända till gymmet. "Att vara säker är alltid det första att tänka på. Skaffa dig en bra tränare som vet hur man coachar dig genom din postpartum-resa."

Att ta med sig

Det är normalt att känna sig lite avskräckt när man återgår till träning efter en lång paus, särskilt efter något så stort som en graviditet. Ta det lugnt, ett pass i taget, och prioritera alltid din bekvämlighet och säkerhet.

Vill du har fler träningsråd under graviditeten? LÄS DEN HÄR ARTIKELN:

Joni McMullen
Skribent och expert
Visa Joni McMullen profil
myprotein