Hoppa till huvudinnehåll
LIVSSTIL

5 Hälsosamma vanor som kommer att förändra ditt liv

5 Hälsosamma vanor som kommer att förändra ditt liv
Joni McMullen
Skribent och expert1 år I år
Visa Joni McMullen profil

Lucy Davis, hybridaltet och en toppinfluencer när det kommer till fitness, är en inspiration när det gäller att utmana kroppen och ha kul med din fitnessrutin.

Lucy tar stolt på sig stora fysiska utmaningar tack vare sin positiva inställning och fem vanor som har stärkt både hennes fysiska och mentala hälsa.

https://youtu.be/ki_DAgz3nbg

1. Inga sociala medier efter klockan 21.30-22.00

Lucy berättar att hon under de senaste två åren har minskat sin användning av sociala medier precis innan hon går och lägger sig.

Lucy har tidigare kämpat med en ätstörning och blev triggad av saker som hon såg online. Hon brukade se något på sin Instagram som upprörde eller gjorde henne arg precis innan hon skulle gå och lägga sig, vilket ledde till att hon sedan låg i sängen och tänkte på det i evigheter.

Att säga nej till sociala medier från 21.30 hjälper till att undvika ångest eller stress när du vill koppla av och varva ner, redo att få en god natts sömn.

Lucy delade också en skrämmande statistik - "Om du spenderar fem timmar på din telefon varje dag, kommer du ha spenderat 12 år på din telefon när du är 80 år gammal"

Allt du kan göra under dagen för att minska tiden med telefonen och koppla av sinnet är en bra vana att ta upp.

2. Prestation framför utseende

Under de senaste två åren har Lucy fokuserat på prestation framför utseende, och det har gjort hennes träning mer njutbar.

Lucy älskar att vara aktiv och att utmana sin kropp på olika sätt - så när hon baserade sin träning på hur hon såg ut, var hon så inriktad på sin rutin att träningen blev lite eländig.

Nu är Lucy en hybridatlet som löper, cyklar, lyfter och simmar - och det har förändrat hennes förhållande till fitness. Att fokusera på prestation och hälsa är hennes första prioritet, och utseendet är bara en produkt av hur Lucy tränar.

Vad är Lucys råd till dem som inte tycker om träning eller känner sig uttråkade av sin rutin? "ändra lite och se om du kan göra något annorlunda som påverkar dig på ett annat sätt."

Denna förändring av ditt mindset gör en stor skillnad i hur du närmar dig träning och säkerställer att det blir mer roligt.

3. Vätsketillförsel

Det här är en klassiker - men Lucy säger att vätsketillförsel är nyckeln till alla delar av ett hälsosamt liv.

Här är bara några av anledningarna till varför Lucy håller sig hydrerad:

  • Hjälper dig kognitivt
  • Hjälper dig att fokusera
  • Minskar huvudvärk
  • Håller din kropp i balans med sig själv
  • Hjälper till att rensa ut saker från ditt system och ser till att din kropp fungerande som den ska

Lucy dricker cirka 4 liter vatten om dagen, men den rekommenderade mängden är runt 2 liter. Lucy har en tvåliters flaska som hon fyller på under dagen och hon föreslår att du investerar i en flaska för att hjälpa dig att komma ihåg att dricka tillräckligt med vatten.

Testa någon av dessa:

Om du har svårt att komma ihåg att dricka tillräckligt med vatten, så är Lucys bästa tips att tillsätta lite saft eller juice i din flaska för att ge vattnet lite smak.

4. Förståelse och uppskattning av en balans med kost

Under uppväxten som tävlingssimmare hade Lucy svårt att bygga upp den här vanan. När hon tävlade skulle hennes kroppsfett mätas och hon skulle ständigt vägas, vilket ledde tillkroppsdysmorfi och till slut en ätstörning.

Den största förändringen som Lucy gjorde i sin relation till mat var att släppa idén om att det finns bra och dålig mat.

Mat har olika näringsdensiteter, men det gör det inte bra eller dåligt. Allt bör ätas i måttlig mängd, oavsett om det är en banan eller en chokladkaka.

"Människor frågar alltid mig, äter du godis och choklad? Dricker du alkohol? Och ja, i måttlig mängd, gör jag allt det där."

"Det handlar om att hitta balansen. Jag ger min kropp bränsle för att prestera medan jag tidigare var rädd för mat. Mat är bränsle."

Ge inte upp om det tar tid att bygga upp den här vanan - att skapa en balanserad livsstil är inte något som händer över natten.

5. Förbättra det sätt du pratar med dig själv

"Som människor är vi väldigt negativa. Vi tittar på oss själva i spegeln, drar i vår hud, hakar upp oss på små detaljer, säger att vi inte gillar det här eller det där."

För omkring ett år sedan ändrade Lucy sättet hon talade till sig själv genom att istället säga saker hon gillar med sig själv, saker hon är bra på och saker hon uppskattar med sig själv.

Hon började också skriva dagbok, även om hon medger att det är svårt att göra det varje dag, så hon gör det bara när hon känner att hon behöver det.

Lucy uppmanar alla att försöka säga fem positiva saker till sig själva när man har en dålig dag. Det kan vara evenemang eller planer du ser fram emot, hobbyer du tycker om för tillfället eller affirmationer som du älskar.

Börja med små steg så kommer ett positivt sätt att tala med dig själv gradvis att bli en vana.

Att ta med sig

Lite annorlunda än Lucys vanliga träningsvideor, men mental hälsa är minst lika viktig som fysisk hälsa.

Mindset, dvs. Mental inställning, är en stor del av att vara hälsosam - du har bara en kropp, så fortsätt att göra allt du kan för att ta hand om den.

LIVSSTIL

Hybridatletens produktiva morgonrutin

Har TikTok rätt? Är en morgonrutin svaret för mer produktivitet?

1 år I årAv Monica Green
LIVSSTIL

Det är normalt att din kropp förändras - Så här accepterar du det

Att lära sig att uppskatta sin kropp är en lång väg att gå, men slutet är värt det.

1 år I årAv Joni McMullen

Vill du ha mer med Lucy? LÄS DE HÄR ARTIKLARNA:

Joni McMullen
Skribent och expert
Visa Joni McMullen profil
myprotein