Hoppa till huvudinnehåll
LIVSSTIL

Somna snabbare i det varma vädret med de här 10 tipsen

Somna snabbare i det varma vädret med de här 10 tipsen
Monica Green
Skribent och expert11 månader I år
Visa Monica Green profil

Det finns bara en sak britterna tycker om mer än en värmebölja och det är att klaga om en värmebölja. Men vi tänker att det är vår rätt att klaga oavsett var US TikTok har att säga.

Storbritannien upplever de här värmeböljorna under några få veckor per år vilket betyder att det är en mycket större chock för våra kroppar, och utöver det, så är våra hus byggda för att behålla värmen vilket inte är idealt när det är en värmebölja. Så, det är ingen överraskning att många av oss då spenderar mer tid till att snurra runt än att faktiskt sova. För att hjälpa dig (och alla på MyProteins kontor) att få en bättre sömn under kommande veckor har vi gjort lite efterforskning och satt ihop topptipsen för hur man sover i värmen. Låt oss börja.

1. Lägg sängkläderna i frysen

Det här tipset är för de som verkligen kämpar och är villiga att frigöra lite plats bredvid de frysta ärtorna för sina sängkläder och pyjamasen.

Det här tipset behöver inte så mycket förklaring, kasta in sänglakan, pyjamas och till och med strumpor i frysen i en timme innan du går och lägger dig och hoppa sedan ned i en iskall säng. Det kommer förhoppningsvis ge dig en tillräckligt lång temporär temperatursänkning så att du hinner somna innan lakanen blir varma igen.

2. Håll fönster och persienner stängda under dagen.

Vår första instinkt på sommaren är att öppna upp alla fönster och dörrar. Men, det kan faktiskt vara det största misstaget du begår eftersom det släpper in det varma solljuset. Försök instället att hålla dina fönster och persienner stängda under dagen, speciellt på den soligaste sidan av ditt hus, för att hålla huset svalare.

Om det blåser (hallelujah) så är ditt bästa alternativ att öppna fönstren med låta persiennerna vara nere. På det sättet låter du luften komma in men håller de varma ljuset ute.

3. Cirkulera kalluft

Det här är ett tips som många av er säkert har sett florera på TikTok. Det involverar att fylla en skål med kallt vatten, tillsätta isbitar och sedan ställa det framför en fläkt. Testa det här tipsen omkring en timme innan du lägger dig så borde ditt rum kännas svalt och fräscht till det är dags för dig att sova. Det här tillsammans med en frusen pyjamas? En drömkombination!

4. Håll dig hydrerad

Att se till att dricka tillräckligt med vatten varje dag är viktigt, men extra viktigt när det är varmt väder. Att hålla dig hydrerad hjälper kroppen att hålla sig sval vilket hjälper dig att få en god natts sömn. Se till att du dricker vatten regelbundet under dagen men undvik att halsa i dig för mycket innan du lägger dig eftersom du inte vill spendera natten med att konstant vakna och gå på toa...

Ställ ett glas vatten bredvid sängen (eller en flaska vatten som har varit i frysen!) för de tillfällen du vaknar under natten.

5. Behåll dina vanliga rutiner, inga tupplurar!

Att behålla dina rutiner är viktigt för att utveckla ett bra sömnschema och det är ingen skillnad under en värmebölja. Försök att lägga dig och vakna samma tid som vanligt och undvik tupplurar. Oavsett hur lockande det är att ta en powernap när du ligger i solen så stå emot om du kan. Det kommer göra det mycket enklare för dig att somna sedan.

6. Träna

Det här kan vara lite klurigt under sommaren, om du upplever en värmebölja måste det göras säkert. Hur som helst så har träningen under dagen visats öka sömnkvaliteten för en del vuxna.1 Få in en snabb löprunda eller ett gympass på morgonen eller kvällen när det är lite svalare. Undvik krävande träning mitt på dagen när temperaturen är som högst. Kvällsträning är bäst några timmar innan du lägger dig så att hjärtfrekvensen är tillbaks på det normala.

Spana in den här artikeln för att läsa mer om hur du tränar säkert under en värmebölja.

TRÄNING

Hur du tränar säkert i varmt väder

Träna tills svetten lackar utan att riskera din säkerhet.

2 år I årAv Myprotein

7. Läs eller lyssna på en podd innan du lägger dig

Undvik i princip det fruktade blåa ljuset. Vi har alla hört det här förut, men tyvärr är det sant. Lägg ifrån dig telefonen och prova att plocka upp en bok eller slå på en podcast istället, det hjälper dig att slappna av och göra dig redo för att sova.

8. Ta en kall dusch

Du vet den där hemska kladdiga känslan efter en dag i solen? Vi känner också igen den. skapa en vana av att ta en kall dusch innan du lägger dig. Det kommer inte bara hjälpa dig att svalka ner kroppen utan också göra så att du känner dig fräsch och mycket mer bekväm, vilket gör det enklare att sova.

9. Stäng av elektroniska enheter

Vi pratar inte om effekterna av blått ljus här, snarare effekterna av värmen som avges av våra enheter. Saker som bärbara datorer, spelkonsoler och TV-apparater avger alla värme medan de är igång, och vi vill begränsa värmen så mycket som möjligt. Försök att stänga av dina enheter (särskilt alla i ditt sovrum) innan du lägger dig, detta bör hjälpa till att kyla ner ditt rum.

10. Ha en sprejflaska nära till hands

Skaffa en sprej- eller mistflaska som du fyller med kallt vatten och ställer bredvid sängen. Ge dig själv en ordentlig sprej innan du lägger dig på kudden och ha den till hands för de tillfällen du vaknar på natten och behöver en kylande effekt.

Att ta med sig

Det här årets varma väder har redan skapat flera sömnlösa nätter (och solbrännor), men förhoppningsvis kan några av de här tipsen hjälpa dig att sova ordentligt genom värmen. Moralen av berättelsen: investera i en ordentlig fläkt, se till att ha lite plats i frysen och ta många kalla duschar so kommer du sova på nolltid.

Monica Green
Skribent och expert
Visa Monica Green profil
Monica är ursprungligen från South London, hon tog examen i Filosofi från University of Leeds. Efter att ha upptäckt sin kärlek för gymmet under studietiden drogs Monica till styrketräning vilket var till stor hjälp för henne under stressiga tider som student. Genom att skriva för en populär studentsida utvecklade hin sina färdigheter som skribent, hon skrev populära artiklar som publicerades regelbundet. Idag är hon lycklig att kunna kombinera sin kärlek för att skriva med passionen för gymmet. På sin fritid älskar Monica att laga mat, testa på nya restauranger med vänner och utforska nya vandringsleder.
myprotein