Hoppa till huvudinnehåll
LIVSSTIL

Det är normalt att din kropp förändras – Så här accepterar du det

Det är normalt att din kropp förändras – Så här accepterar du det
Joni McMullen
Skribent och expert1 år I år
Visa Joni McMullen profil

"Våra kroppar kan göra fantastiska saker".

Lucy Davies njuter av att ständigt utmana sig själv och pressa kroppen till nya nivåer. På grund av det förändrar hennes kropp ständigt för att anpassa sig till en ny träning eller idrott som hon har gett sig på.

Men det här är ingenting som Lucy alltid har varit bekväm med, det har tagit henne tid att omfamna det.

Anpassning

Lucy öppnade nylig upp om hur hennes kropps förändringar både kan vara en "en välsignelse och en förbannelse." Efter att ha tappat 5kg i slutet av hennes 100km träning, kände sig Lucy självmedveten kring hur hennes kropp hade förändrats. Trots att hon var i sin mest vältränade form någonsin fysiskt så kämpade hon psykiskt.

Några månader senare, "älskar hon varje ögonblick" av att se sin kropp anpassa sig till förändringen av en ny typ av träning.

Även Lucy, som älskar hennes kropp för vad den kan göra, kämpar ibland med sättet hennes kropp förändrar. Men kroppsacceptans är inte linjärt – det är en resa som har sina upp- och nedgångar.

Acceptera förändringar

Lucy fortsätter med att säga hur hon älskar "hur våra kroppar kan förändras". Det är fantastiskt att tänka på hur våra kroppar anpassar sig efter ny träning - vi borde uppskatta hur de är kapabla till fantastiska saker.

Lucy vet att hennes kropp kommer genomgå många förändringar under sin livstid och hon ser fram emot dem: "Jag kommer vara exalterad när min kropp ändras för att bära ett barn, att vara en mamma, att träna inför ironman och bli stark som fan!!".

Varje förändring i din kropp kan representera en ny utmaningen, ett nytt tillfälle i ditt liv. Det kan vara en markering för vad du vill uppnå och vad du har uppnått - någonting att vara stolt över.

Oavsett vilken utmaning du utsätter din kropp för, så är det viktigt att komma ihåg att uppskatta när du kommer ifrån och värdesätta hur din kropp har förändrats.

Att ta med sig

Även någon som är så självsäker som Lucy har tillfällen med tvivel om hur hennes kropp förändras som en respons på träning. Men hon har lärt sig att omfamna det.

Det är bra att bli påminda om att vi aldrig är ensamma när det kommer till kroppsacceptans, men vi borde alla försöka vårt allra bästa för att acceptera våra kroppar för att de kan göra och inte fastna i vad de inte kan.

LIVSSTIL

Hybridatletens produktiva morgonrutin

Har TikTok rätt? Är en morgonrutin svaret för mer produktivitet?

1 år I årAv Monica Green

Älskar du Lucy Davies? LÄS MER OM HENNE HÄR:

Joni McMullen
Skribent och expert
Visa Joni McMullen profil
myprotein