Hoppa till huvudinnehåll
RECEPT

Fajita Chicken rolls

Fajita Chicken rolls
Lauren Dawes
Skribent och expert2 år I år
Visa Lauren Dawes profil

Varför välja mellan fajitas och pizza när du kan få båda?

Om du är ute efter en riktigt feelgood fredagsmiddag så har vi receptet för dig med det här läckra kyckling fajitasrullarna. Det är en enkel twist på två av våra favoritrecept där vi behåller alla kryddiga smaker i en fajita men byter ut tortillabrödet mot pizzadeg och lägger till extra ost. Genialiskt!

Det här är ett bra och proteinrikt snack på språng för sig eller kan göras till huvudeventet för middagen genom att lägga till en del sidorätter - oavsett om du bestämmer dig för att de är vitlöksbröd eller nachos och guaca så är det helt upp till dig själv att välja...Vem säger att du inte kan ha båda?

Receptet ger 9 stycken.

https://youtu.be/MFsnmt_JsYk

Portioner 9 rullar

Förberedelsetid 5 minuter

Tillagningstid 40-45 minuter

Ingredienser

  • 1 msk. olivolja
  • 2 kycklingbröstfiléer (strimlade)
  • 2 msk. fajita kryddblandning
  • 1 lök (skivad)
  • 3 paprikor (skivade)
  • 1 ark färdiggjord pizzadeg
  • 3 msk. salsa
  • 120 g low-fat cheddar (riven)
  • Till servering: Sugar-Free Sauce (BBQ)

Så här gör du

  1. Förvärm ugnen till 180°C.
  2. Värm olivoljan i en stekpanna på medelvärme och lägg sedan i dina kycklingstrimlor och fajitakryddorna. Rör runt ordentligt så att kryddmixen fördelas jämnt över kycklingen och tillaga sedan i 5-10 minuter tills kycklingen är helt genomsekt och utan några rosa bitar.
  3. Tillsätt den skivade löken och paprikan i stekpannan och stek i ytterligare 5 minuter tills de mjuknar. Stäng av värmen.
  4. Rulla ut den färdiga pizzadegen på en skärbräda eller ren arbetsyta. Lägg till salsan på pizzabrödet och sprid till ett jämnt lager, lägg sedan till kycklingen och grönsaksblandningen.
  5. Strö över riven ost på toppen och rulla sedan försiktigt ihop degen från botten till toppen så att du har en lång pizzarulle. Skär i 9 jämnstora bitar och placera varje del på en bakplåt, ståendes uppåt så att du kan se fyllningen i rullen.
  6. Strö över lite extra öst och tillaga sedan i 30 minuter i ugnen tills osten är gyllenbrun och bubblande.
  7. Låt svalna i några minuter innan du försiktig skär ut varje pizzarullsbit. Servera med mycket BBQ Sugar-Free Sauce och avnjut!

Testa de här recepten härnäst:

RECEPT

Pizzabullar på 3 sätt

De här mjuka och degiga pizzabullarna är en gamechanger när det kommer till lunch.

3 år I årAv Lauren Dawes
RECEPT

Fajitastårta

Det här med att fylla en enskild fajita är såå 2020...

3 år I årAv Lauren Dawes
RECEPT

BBQ Pulled chicken sandwich

Det kan vara lite kladdigt att äta men det är så värt det!

3 år I årAv Lauren Dawes

Näringsinformation

Kalorier219
Fett totalt6g
Kolhydrater totalt28g
Protein15g
Lauren Dawes
Skribent och expert
Visa Lauren Dawes profil
Lauren har en examen i engelsk litteratur och kommer ursprungligen från södern. Hon har alltid älskat att simma men har också under de senaste åren upptäckt kraften i styrketräningen, hon har också en del förbättringspotential de Hot Yoga-klasser hon deltar i varje vecka. Under helgerna lagar eller äter hon oftast någon slags brunch, och hon tycker om att testa nya recept tillsammans med sina vänner som hon bor med - Speciellt efter att ha blivit av med gamla studentvanor, som att överleva på pasta. Framför allt så tror hon starkt på att hålla en balans mellan gymmet och gin.
myprotein