Hoppa till huvudinnehåll
RECEPT

Fajitastårta

Fajitastårta
Lauren Dawes
Skribent och expert3 år I år
Visa Lauren Dawes profil

Vi trodde inte att fajitas kunde bli bättre, tills vi testade den här ultimata tårtan med lager

Glöm det här med att fylla och sen vika ihop en individuell fajita - det är så 2020. Nu handlar det om att bygga lager på lager av saftig kyckling, fräsande paprika och rykande smält ost - som du sedan kan skära upp i generösa "tårtbitar" och servera med gräddfil och salsa.

Om det här inte har fångat ditt intresse vet vi inte vad som gör det.

Receptet ger 5 portioner

https://youtu.be/NH9SVbyOW6A

Ingredienser

  • 1 msk. olivolja
  • 2 kycklingbröst (skivade)
  • 2 paprikor (skivade)
  • 1 lök (skivad)
  • 2 msk. fajitakrydda
  • 4 tortillabröd
  • 150g low-fat mozzarella (riven)
Serveras med:
  • Salsa
  • Gräddfil
  • Koriander

Såhär gör du:

  1. Förvärm ugnen på 180°C och förbered en stor rund bakform med bakplåtspapper i botten.
  2. Börja med att värma oljan i en stor non-stick stekpanna på mediumvärme. Lägg i kycklingbitarna och stek tills de har gått från rosa till vitt hela vägen igenom.
  3. Lägg till lök- och paprikaskivorna och stek i ytterligare 2-3 minuter tills de mjuknar. Tillsätt sedan fajitakryddan och rör runt för att få kryddan över allt. Stek i ytterligare 2-3 minuter.
  4. Därefter, förbered din bakform för att bygga tårtan genom att lägga det första tortillabrödet i botten. Lägg i en tredjedel av kycklingsblandningen på tortillan, se till att det är jämt fördelat över hela, strössla sedan över en tredjedel av den rivna mozzarellan och lägg över det andra tortillabrödet.
  5. Upprepa processen två gånger till, tills all kyckling och ost är använd, lägg sedan en sista tortilla högst upp på stapeln. Använd händerna till att trycka ner fajitaslagren och täck över bakformen med aluminiumfolie. Ställ in i ugnen och baka i 15-20 minuter.
  6. När det är tillagat, ta försiktigt bort bakformen. Ett bra sätt att göra det här på är genom att placera en tallrik på toppen av formen och sedan försiktigt vända den uppochner - var försiktig och använd grytvantar!
  7. Vid servering, skär upp i tårtbitar och se till att ha massor med salsa och gräddfil vid sidan. Gör dig sedan redo att uppleva himmelriket.
Testa de här recepten härnäst:
RECEPT

Pizzabullar på 3 sätt

De här mjuka och degiga pizzabullarna är en gamechanger när det kommer till lunch.

3 år I årAv Lauren Dawes
RECEPT

Vegansk mousse med jordnötssmör | 3 Ingredienser

Du kanske blir överraskad av huvudingrediensen...

3 år I årAv Lauren Dawes
RECEPT

Hemlagad smörgås med fiskpinnar

Den här rätten kan verka konstig och fel, men den är egentligen bara så rätt!

3 år I årAv Lauren Dawes

Näringsinformation

Kalorier294
Fett totalt9g
Kolhydrater totalt19g
Protein31g
Lauren Dawes
Skribent och expert
Visa Lauren Dawes profil
Lauren har en examen i engelsk litteratur och kommer ursprungligen från södern. Hon har alltid älskat att simma men har också under de senaste åren upptäckt kraften i styrketräningen, hon har också en del förbättringspotential de Hot Yoga-klasser hon deltar i varje vecka. Under helgerna lagar eller äter hon oftast någon slags brunch, och hon tycker om att testa nya recept tillsammans med sina vänner som hon bor med - Speciellt efter att ha blivit av med gamla studentvanor, som att överleva på pasta. Framför allt så tror hon starkt på att hålla en balans mellan gymmet och gin.
myprotein