Hoppa till huvudinnehåll
TRÄNING

Student gick ner 5kg och ökade samtidigt i styrka

Student gick ner 5kg och ökade samtidigt i styrka
Emily Wilcock
Skribent och expert2 år I år
Visa Emily Wilcock profil

Youtubern och MyProteinambassadören Stan Browney är helt klart mest känd för sina utmaningsvideos. Han tar en normal person och låter dem genomföra ett 90-dagars fitnessprogram, vanligen med väldigt imponerande resultat. Det är inte konstigt att han har 2 miljoner prenumeranter på sin Youtubekanal.

Stans senaste projekt är med den 18åriga studenten Koos. Han är stor, stark och lång. Han är också extremt trevlig och lite klumpig. Koos blir till en början supervältränad under covidpandemin men han har haft upp- och nedgångar med vikten sedan dess.

Eftersom han kände av ett tillfälle att arbeta sin magi formade Stan en plan för att få över Kloos till sitt hem och utmana honom med ett 90-dagars program. Koos accepterade med bara några sekunders betänketid.

https://youtu.be/4uvR0kC3BoE

För två år sedan inspirerades Kloos till att börja träna tack vare en av Browneys transformationsvideos. Han började med 90-dagarsutmaningen och blev ännu mer vältränad men höll inte i det. Efter ett år med lite träning påbörjade han en 7 månader lång bulk och gick upp 23kg.

Han började med att göra kroppsviktsövningar med lade på sig s mycket vikt att det blev för svårt. Han känner sig stark med ständigt trött och är inte alls i närheten av så vältränad som han en gång var. Nu vill han ha en förändring.

Koos mål

Innan utmaningen vägde Koos 112.7kg. Hans mål med 90-dagarsutmaningen var att vikten skulle vara under 100kg vilket betyder att han behövde gå ner omkring 13kg. Lite snabb matteräkning visade att efter 30 dagar skulle Koos behöva gå ner 5kg för att nå målet och hans vikt vara 108kg (efter 30 dagar) för att nå målet.

Utöver kroppsvikten hade Koos också några andra mål. Det första var att bli bättre på kroppsviktsövningar. Hans ursprungliga förvandlig vad huvudsakligen baserad på den typen av övningar men viktuppgången hade gjort dem svårare att genomföra.

Koos andra och kanske viktigaste mål var att bli mer vältränad och känna sig hälsosammare. Han ville inte längre kämpa med kardiobaserade aktiviteter och bli andfådd efter bara några sekunder.

Statistiken dag 1

Mått

Axlar 130cm
Bröst 113cm
Midja 96cm
Mage 101cm
Lår H: 71cm V: 72cm
Överarmar H: 38cm V: 37c

Styrketest

Pull-ups 7 reps
Armhävningar 35 reps
Tricepsdips 8 reps
Bränna 20 kalorier på assault bike 8 sekunder

Utmaningen

Koos mätte sin resa genom självinspelade videos och förde statistik genom sin Apple watch som Stan gav honom. Stan sa att han skulle få behålla klockan om han nådde alla mål i slutet av utmaningen. Han blev också tankas med massor av goda MyProteinprodukter.

De första 9 dagarna krossade han verkligen utmaningen, han slutförde alla träningspass, åt sitt protein och nådde sitt mål för brända kalorier. Men efter 10 dagar började han känna sig lite sliten. Han försökte kämpa igenom men insåg snabbt att det inte vara den bästa idén att träna när man inte var 100%. Ibland behöver du lyssna på din kropp. Efter råd från Stan valde han att fokusera på återhämtning dag 11.

Dag 12 kände han sig utvilad och redo att köra igång igen, han var tillbaks på gymmet och slog ett nytt PB - tre repetitioner med 180kg i marklyft.

Dag 15

Även om utmaningen till största del har gått väldigt bra - förutom några dåliga träningspass och dagar men sjukdom - nådde Koos inte de siffror han hade hoppats på till dag 15. Vid invägningen som gjordes halvvägs i utmaningen var hans vikt 111,9kg. Men han trodde fortfarande att han skulle nå målet på 108kg till dag 30 och styrkan i kroppsviktsövningarna hade definitivt förbättrats.

Men det var några fler fällor på vägen. Dag 22 efter en skada och med en allmän känsla av utmattning begav sig Koos till Stan för att undersöka vad det var som hände djupare. En snabb titt på Applewatchen talade om att Koos inte fick tillräckligt med vila. Hans sömnkvalitet var endast på 57% - lång ifrån det önskvärda. För att ställa saker tillrätta gav Stan honom en kvällsrutin för resten av utmaningsperioden i hopp om att det skulle få honom att varva ner bättre och ge en bättre kvalitet på sömnen.

Statistik dag 30

Som i ett ögonblick var det redan dags för dag 30s inchekning. Koos hade haft sin beskärda del av hinder under perioden med utmaningen. Dålig sömn, ett fullspäckat schema, skador och sjukdom för att bara nämna några av hindren.

Men hindren stoppade uppenbarligen inte honom. Trots att han inte nådde viktmålet 15 dagar in lyckades han dag 30 nå sitt mål på 108kg.

Mått

Dag 0
Axlar 130cm 128cm
Bröst 113cm 112cm
Midja 96cm 91cm
Mage 101cm 95cm
Lår H: 71cm V: 72cm H: 71cm V: 71cm
Överarmar H: 38cm V: 37cm H: 38cm V: 37cm

Styrketest

Dag 0 Dag 30
Pull-ups 7 reps 10 reps
Push-ups 35 reps 45 reps
Tricepsdips 8 reps 15 reps
Bränna 20 kalorier med assault bike 8 sekunder 8 sekunder

Att ta med sig

Där har vi det. Koos behöll sin muskulära storlek för den större delen av tiden samtidigt som han gick ned den vikten han ville. Hans styrka ökade också. Koos resultat efter bara 30 dagar är verkligen imponerande och han har mer på gång när han fortsätter att jaga målen för dag 90.

Tyckte du om den här artikeln? LÄS MER OM FLER FÖRVANDLINGAR HÄR:

LIVSSTIL

Veganuari förändrade hans liv

Veganuari ledde honom till en bättre mental och fysisk form.

2 år I årAv Monica Green
Emily Wilcock
Skribent och expert
Visa Emily Wilcock profil
Emily studerar Business Management och marknadsföring vid University of Birmingham och är nu under sitt praktikår. Hon har ett starkt intresse både för att skriva och fitness och är därför glad att kunna kombinera dem. Emily tycker om att spendera fritiden med sina vänner både i och utanför gymmet.
myprotein