Hoppa till huvudinnehåll
LIVSSTIL

3x Englands starkaste kvinna delar sina tips om självförtroende

3x Englands starkaste kvinna delar sina tips om självförtroende
Monica Green
Skribent och expert2 år I år
Visa Monica Green profil

Gymmet är en plats att utmana sig själv, slå personliga rekord och känns sig fullbordad. Med det kan också vara en skrämmande plats för en del, speciellt om du är ny och vänjer dig vid att vara där. Så, hur bygger du upp självförtroendet för att kliva in på gymmet och börja din resa?

En person vars råd är värt att lyssna till är Farah Fonesca - trefaldig vinnare av Englands starkaste kvinna och en grym motivator. Farah satte sig med oss för att prata om allt om självförtroende och gav hennes bästa tips för att känna sig som en badass i och utanför gymmet.

https://youtu.be/8-YuHNSae00

"Man måste vara stark för att vara strongwoman"

Farah började sin resa inom strongwoman när hon var 20 och regelbundet började träna på gymmet. Hon började med att gå till gymmet och sen träna det hon kände för den dagen - bara gå med känslan. Det vill säga fram tills att hennes partner föreslog något som tände en gnista hos henne.

"Min partner försökte pressa mig till att gå utanför min bekvämlighetszon, att bli mer självsäker i gymutrymmen. Jag hittade strongwoman, jag hittade lyftning och att lyfta tungt.""

"Min partner sa till mig att gå med i en lokal tävling för nybörjare när jag var 21 år. Vid den tiden tänkte jag ´men älskling, man måste vara stark för att göra strongwoman'. Från det har mitt självförtroende helt överträffats."

Farahs Tips

Skaffa dig en PT som visar hur det går till

Farahs första tips är att bara börja. Okej, det är lättare sagt än gjort. Men genom att komma i kontakt med någon som vet vad de gör i gymmet, som en PT, får du ett utmärkt tillfälle att bygga upp till självförtroende i de rörelser du utför.

När du väl har bekräftelsen och kunskapen att du utför övningarna på rätt sätt och med en bra form kan du kliva in på gymmet med ett självförtroende om att du vet vad du håller på med.

Börja se efter din kost

Farahs nästa tips handlar om att föda din kropp på rätt sätt. Att spika din kost kommer göra att du känner dig starkare både i kropp och sinne, vilket tillför en god självkänsla.

Egen omsorg

Steg tre för Farah är egen omsorg. Att se efter sig själv och göra de där livsstilsförändringarna för sin mentala hälsa. Oavsett om det är att gå ut på regelbundna promenader, daglig meditation, yoga eller bara att se till att du har tid med ett avslappnade bad varje vecka. Det här kommer hjälpa dig att bygga upp ett självförtroende utanför gymmet likväl som inne på det.

Att ta med sig

Att börja på gymmet kan vara skrämmande, men Farah vet från egna erfarenheter att det kan hjälpa dig att bygga upp ditt självförtroende och göra dig stark. Bokstavligen. Så, börja med att gå dit med någon som har erfarenhet som kan visa dig hur det går till, prioritera dig själv först och fokusera på din kost. Se också till att ha lite egen omsorg och ta tiden till något som får dig att må som bäst.

Vill du läsa mer om Farah?
Monica Green
Skribent och expert
Visa Monica Green profil
Monica är ursprungligen från South London, hon tog examen i Filosofi från University of Leeds. Efter att ha upptäckt sin kärlek för gymmet under studietiden drogs Monica till styrketräning vilket var till stor hjälp för henne under stressiga tider som student. Genom att skriva för en populär studentsida utvecklade hin sina färdigheter som skribent, hon skrev populära artiklar som publicerades regelbundet. Idag är hon lycklig att kunna kombinera sin kärlek för att skriva med passionen för gymmet. På sin fritid älskar Monica att laga mat, testa på nya restauranger med vänner och utforska nya vandringsleder.
myprotein