Hoppa till huvudinnehåll
NÄRING

Lindra stress med de här 5 näringstipsen

Lindra stress med de här 5 näringstipsen
Emily Wilcock
Skribent och expert2 år I år
Visa Emily Wilcock profil

Det vardagliga livet kan ibland vara ganska stressfyllt. Åtaganden och ansvar kan ibland ta över till den grad att det känns som att du inte har någon tid över till dig själv.

Jag har märkt att om jag är stressad över någonting är det enkelt att känna mig sänkt av oroskänslor. Det blir en stor stresscykel som inte har något slut.

Många av oss har saker vi gör för att släppa loss lite, det kan till exempel vara att träffa vänner och familj, träna, äta eller vara utomhus. Men ett verktyg som ofta förbises när det kommet till att hantera stress är vår kost. Kostcoachen Jamie Wright delade sina bästa kostråd för att minska och hantera stress. Det här är hans råd.

Planera och förbered dina måltider

I egenskap av en person som går igenom livet tänkandes på nästa måltid kan jag stå bakom den här regeln. Att göra sig redo för arbetet inkluderar att göra frukost, göra i ordning förmiddagens mellanmål, preppa lunch och planera mellanmålet för eftermiddagen. Jag kan helt enkelt inte ta mig igenom dagen om jag inte vet vad jag ska ha till mellis.

Planera och lägga fram allting i förhand inenbär att det är en sak mindre att tänka på senare. Då har du också en massa mellanmål att se fram emot.

Ät näringsrik mat regelbundet

Det är ingen hemlighet att hunger kan göra personer arga, eller "hangry". Jag kanske är mer skyldig till detta än de flesta. Men det finns en snabb åtgärd för den här hemska humörssvängningen och du kommer nog tycka om den. Allt du behöver göra är att äta näringsrik mat regelbundet under dagen för att motverka dippar i blodsockernivån. Det kommer hjälpa till att vända det surmulna ansiktet till ett leende.

Magnesium

Säkerställ att du äter mycket magnesiumrik mat som spenat, avokado och jordnötssmöt, eller ladda upp med magnesiumtillskott. Fördelarna med magnesium är inte lite kända. Om du inte känner till dem borde du se till att göra det. Du kommer på nolltid hoppa på magnesiumtåget.

Komplexa kolhydrater

Hur många gånger behöver vi säga det? Kolhydrater är din vän. Kolhydrater hjälper till att reglera ditt humör och kan spela en roll i produktionen av seratonin, "lyckohormonet". De kan alltså bokstavligen göra tt du känner dig lyckligare.

Komplexa kolhydrater tar längre tid att smälta så de kan förse dig med en stadigare tillgång energi under dagen. Byt ut pastan till fullkorn och skörda fördelarna.

Omega-3

Och sist men absolut inte minst, omega-3-fettsyror. Tillsammans med sina många andra fördelar, tros de också hjälpa till att förhindra ökningar av "stress"hormoner.

Att ta med sig

Det finns ingen magisk formula som minskar eller stoppar stress, men det finns absolut små förändringar du kan göra för att motverka att stressen tar över ditt liv. De här tipsen tillsammans med mycket sömn, träning och ett aktivt socialt liv borde hjälpa dig att minska och hantera stress.

Tyckte du om den här artikeln? LÄS DE HÄR ARTIKLARNA HÄRNÄST:

LIVSSTIL

5 Sätt att hantera stress

5 enkla steg för att känna dig mer harmonisk.

2 år I årAv Lauren Dawes
NÄRING

16 kalciumrika livsmedel

Det är inte enbart mejeriprodukter...

Våra artiklar ska endast användas för informations- och utbildningssyfte och är inte avsedda att tas som någon medicinsk rådgivning. Om du är orolig över något, vänd dig till proffesionellt kunniga inom hälsa innan du tar kosttillskott eller inför några större förändringar i din kost.

Emily Wilcock
Skribent och expert
Visa Emily Wilcock profil
Emily studerar Business Management och marknadsföring vid University of Birmingham och är nu under sitt praktikår. Hon har ett starkt intresse både för att skriva och fitness och är därför glad att kunna kombinera dem. Emily tycker om att spendera fritiden med sina vänner både i och utanför gymmet.
myprotein