Hoppa till huvudinnehåll
RECEPT

Ugnsbakad feta och couscous | Sommarens meal prep

Ugnsbakad feta och couscous | Sommarens meal prep
Lauren Dawes
Skribent och expert3 år I år
Visa Lauren Dawes profil

Ugnsbakad fetaostpasta är nog en av de bästa Tiktoktrenderna som har lyst upp våra mobilskärmar.

Det var ett sådant ögonblick i sociala medier där alla, i alla flöden, tycktes klicka sin in på samma sak i hela världen. Nu tar vi tillbaka den ugnsbakade fetan och parar ihop den med en lätt och fluffig couscous för att göra den till det perfekta tillbehöret till sommarens grillmiddagar.

Det bästa med den här rätten är att det är minimalt med krångligheter för att förbereda, tillaga och städa upp efter - du behöver i princip bara tillaga allt i en form i 20 minuter. Så enkelt är det.

Det är enkelt att justera rätten så att den bli på ditt egna sätt, det är helt upp till dig om du känner för att lägga till andra grönsaker, lägga till mer smak i form av dina favoritörter eller höja upp temperaturen med lite chili.

Den perfekta rätten som tillbehör vid din nästa grillkväll eller för att fräscha till veckans mealprep under sommaren.

Receptet ger 4 portioner

https://youtu.be/IgLKaA5Exd8

Ingredienser

  • 200g feta
  • 400g körsbärstomater
  • 1 tsk. örtblandning
  • 1 msk. olivolja
  • 200g couscous
  • 500ml grönsaksbuljong
  • Färsk chili att garnera med
  • Persilja att garnera med

Så här gör du

  1. Förvärm ugnen till 200°C.
  2. Lägg fetaosten och körsbärstomaterna i en ugnssäker form. Strö över de blandade örterna och ringla över olivoljan, tillaga sedan i 25-30 minuter i ugnen.
  3. Under tiden lägger du couscousen i en stor skål och häller över kokande grönsaksbuljong. Blanda ordentligt och täck över med ett lock eller en tallrik. Låt sedan stå i 10 minuter eller tills att vätskan har absorberats och couscousen är lätt och fluffig.
  4. Mosa sedan fetan och tomaterna med en gaffel eller liknande tills de är som en tjock sås. tillsätt couscousen och rör runt för att bland dem.
  5. Garnera med skivor av färsk chili, svartpeppar och några skivor persilja. Avnjut med detsamma eller spara i kylen i upp till 3 dagar.
RECEPT

BBQ Pulled chicken sandwich

Det kan vara lite kladdigt att äta men det är så värt det!

3 år I årAv Lauren Dawes
RECEPT

Clear Whey isglass

Kyl ner dig efter träningspasset med en isglass.

3 år I årAv Lauren Dawes
RECEPT

Veganska Buffalotacos med blomkål

Missa inte den klassiska fredagstacosen i en ny vegansk tappning!

3 år I årAv Lauren Dawes

 

 

 

Näringsinformation

Kalorier361
Fett totalt15g
Kolhydrater totalt38g
Protein14g
Lauren Dawes
Skribent och expert
Visa Lauren Dawes profil
Lauren har en examen i engelsk litteratur och kommer ursprungligen från södern. Hon har alltid älskat att simma men har också under de senaste åren upptäckt kraften i styrketräningen, hon har också en del förbättringspotential de Hot Yoga-klasser hon deltar i varje vecka. Under helgerna lagar eller äter hon oftast någon slags brunch, och hon tycker om att testa nya recept tillsammans med sina vänner som hon bor med - Speciellt efter att ha blivit av med gamla studentvanor, som att överleva på pasta. Framför allt så tror hon starkt på att hålla en balans mellan gymmet och gin.
myprotein