Hoppa till huvudinnehåll
RECEPT

Enkla och spröda pepparkaksgubbar

Enkla och spröda pepparkaksgubbar
Lauren Dawes
Skribent och expert2 år I år
Visa Lauren Dawes profil

Doften av nybakade pepparkakor går inte att slå.

Unna dig själv (och den som är lycklig nog att bo med dig) de här läckra pepparkaksgubbarna från @healthy_floflo. De tar mindre än en halvtimme att baka och kräver endast 6 enkla ingredienser som alla dessutom är veganvänliga.

De här är den perfekt juliga godbiten att njuta av en kall morgon med en kopp kaffe eller med en varm choklad på soffan medan du tittar på din favorit bland julfilmer. Kakorna är naturligt sötade med lönnsirap och innehåller många aromatiska kryddor, de är fria från smör och raffinerat socker vilket gör dem ideala som ett hälsosamt alternativ till de vanliga färdigköpta pepparkakorna.

Men vi varnar dig, en sats av de här räcker inte länge.

Receptet ger 15 stycken.

https://youtu.be/uR0CB_nlvjw

Ingredienser

  • 120 g vetemjöl
  • ½ tsk. bakpulver
  • 1 tsk. blandade pepparkakskryddor
  • 1 nypa salt
  • 60 g lönnsirap
  • 60 g 100% kokosolja
  • Valfri dekoration: glasyrpenna

Så här gör du

1. Förvärm ugnen till 190°C.

2. Lägg alla ingredienser i en skål och blanda till du har en degboll.

3. Rulla ut degen över en ren arbetsyta eller direkt på bakplåtspapper. Använd en kavel och strö över lite mjöl om du behöver. Sikta på att få en platt deg som är omkring 0,5 cm tjock.

4. Använd en pepparkaksform och skär ut dina pepparkaksgubbar - du borde få ut omkring 15 stycken med din deg. Placera på en bakpappersförklädd plåt och grädda i ugnen i 8-10 minuter.

5. Låt dem svalna de är färdiggräddade innan du spritsar med kristyr om du dekorerar. Avnjut på en gång - Flo rekommenderar att de serveras tillsammans med en kopp varm choklad för den ultimata julkänslan - eller förvara i kylen upp till 3 dagar i en lufttät burk.

Är du sugen på fler julrecept?

PROVA DE HÄR RECEPTEN HÄRNÄST:

RECEPT

Pepparkakspannkakor | Brunchen blev precis julig

Det är dags för julen att göra entré vid frukosten.

2 år I årAv Lauren Dawes

Näringsinformation

Kalorier77
Fett totalt4g
Kolhydrater totalt9g
Lauren Dawes
Skribent och expert
Visa Lauren Dawes profil
Lauren har en examen i engelsk litteratur och kommer ursprungligen från södern. Hon har alltid älskat att simma men har också under de senaste åren upptäckt kraften i styrketräningen, hon har också en del förbättringspotential de Hot Yoga-klasser hon deltar i varje vecka. Under helgerna lagar eller äter hon oftast någon slags brunch, och hon tycker om att testa nya recept tillsammans med sina vänner som hon bor med - Speciellt efter att ha blivit av med gamla studentvanor, som att överleva på pasta. Framför allt så tror hon starkt på att hålla en balans mellan gymmet och gin.
myprotein