Hoppa till huvudinnehåll
RECEPT

Julbiscotti gjorda med 5 ingredienser

Julbiscotti gjorda med 5 ingredienser
Lauren Dawes
Skribent och expert3 år I år
Visa Lauren Dawes profil

Testa att baka de här klassiska biscottikakorna till jul

Biscotti är traditionella italienska kakor med mandel som bakas i två omgångar för att bli oemotståndlig knapriga. De är perfekta att avnjuta tillsammans med te eller kaffe - eller om du känner för något extra gott är perfekta att doppa i något av våra protein spreads.

Vi kände att vi självklart behövde en autentisk touch på det här receptet och bad därför vår italienska favoritbagare, Florencia (aka. healthy_floflo), att dela sitt enkla recept med 5 ingredienser med oss. Du behöver inte vara supersäker i köket för att lyckas med de här, dessutom är de en bra och festlig aktivitet som kommer att få dig i rätt stämning inför storhelgen.

Du kan till och med göra en omgång och ge bort dem till vänner och familj som en hemmagjord julklapp och på så vis checka av fler klappar.

Receptet ger 20-22 kakor

https://youtu.be/xoye6E7R330

Ingredienser

  • 175g mjöl
  • 70g socker
  • 1 helt ägg och 1 äggvita
  • 50g mandlar (hackade)
  • 60g mörk choklad (hackad)

Extra tillbehör:Protein Spread att doppa kakorna i.

Såhär gör du

  1. Förvärm ugnen på 180°C.
  2. Vispa ihop ägget och äggvitan i en skål, lägg sedan till mjöl och socker. Blanda tills allt är jämnt fördelat i en deg.
  3. Lägg till de hackade mandlarna och bitarna av den mörka chokladen och rör ner i degen.
  4. Strössla lite vitt mjöl över din arbetsyta eller på en skärbräda och dela degen i två lika stora delar. Rulla ut dem till långa baguetter och platta till dem lite lätt.
  5. Baka dem i ugnen i 10-15 minuter och ta sedan försiktigt ut dem och placera på en skärbräda. Låt de svalna i några minuter inan du delar dem i lagom stora bitar.
  6. Placera biscottikakorna på en plåt och baka i ytterligare 10 minuter tills de har en gyllenbrun färg.
  7. Låt de sedan svalna innan du njuter av dem. De är utsökta bara som de är men kanske ännu godare om du doppar dem i vårt Protein Spread.

Andra recept att prova på

RECEPT

Chokladbrownies med apelsin

Nämn en kombination som är bättre än apelsin och choklad. Vi väntar...

3 år I årAv Lauren Dawes
RECEPT

Proteinrika muffins med blåbär och havre

Kan dagen börja bättre än med bakverk? Vi tror inte det. Starta dagen på bästa sätt med våra härliga och proteinrika blåbärsmuffins med havregryn.

3 år I årAv Lauren Dawes

 

Näringsinformation

Kalorier73
Fett totalt2g
Kolhydrater totalt10g
Protein1g
Lauren Dawes
Skribent och expert
Visa Lauren Dawes profil
Lauren har en examen i engelsk litteratur och kommer ursprungligen från södern. Hon har alltid älskat att simma men har också under de senaste åren upptäckt kraften i styrketräningen, hon har också en del förbättringspotential de Hot Yoga-klasser hon deltar i varje vecka. Under helgerna lagar eller äter hon oftast någon slags brunch, och hon tycker om att testa nya recept tillsammans med sina vänner som hon bor med - Speciellt efter att ha blivit av med gamla studentvanor, som att överleva på pasta. Framför allt så tror hon starkt på att hålla en balans mellan gymmet och gin.
myprotein