Hoppa till huvudinnehåll
TRÄNING

7 anledningar till varför du borde träna från PT:n

7 anledningar till varför du borde träna från PT:n
Myprotein
Skribent och expert1 år I år
Visa Myprotein profil

Lauren är en MyProtein PT och online coach specialiserad på styrketräning och lyft. Hon har en passion att hjälpa kvinnor överkomma oro kring gymmet, frigöra deras träningspotential, stärka dem till att träna vid viktsektionerna med självsäkerhet och förbättra deras liv. Lauren är en L3 PT, indoor cyclinginstruktör och genomgår nu studier för sin L4 styrke- och konditionskvalificering.

Att träna regelbundet och konsekvent är en av de bästa sakerna du kan göra för din hälsa. Det inte aldrig för sent för att börja - du kan börja långsamt och bygga upp din uthållighet och allmänna styrka.

https://www.instagram.com/ptwithlauren/

Fördelarna med träning

  • Behålla en hälsosam vikt
  • Höja energinivåer
  • Förbättra hälsa och styrka
  • Förbättra självförtroendet och känslan av välmående
  • MEntal hälsa och självkänsla
  • Bättre sömn
  • Minskad risk för kroniska tillstånd

Om du är överviktig och tränar tillsammans med diet så är det ett av de bästa sätten att minska i fettmassa. Viktminskning uppstår när du bränner fler kalorier än du konsumerar - ett kaloriunderskott - och träning är ett av de bästa sätten att uppnå det. Ett välstrukturerat program som innehåller styrketräning och konditionsträning är idealt om du är ute efter att gå ner i vikt.

Träning är också ett bra sätt att bygga muskler. Det bästa sättet att uppnå detta är genom styrketräning med progressiv överbelastning. Fördelar med styrketräning inkluderar att öka styrka, uthållighet, starkare ben och leder och minskat kroppsfett.

I takt med att vi går äldre så blir det också viktigare att inkludera fysisk aktivitet och träning i din dagliga rutin. Träning för ändrande vuxna kan hjälpa den mentala hälsan, det sociala livet, minskad risk för fallskador och andra skador, ökad kognitiv funktion och ett främjande av en allmän hälsa och välmående.

Fördelar med träning för din mentala hälsa

Den bästa träningen för din mentala hälsa är den träning du tycker om! Oavsett om det är att springa, promenera eller lyfta vikter, om du älskar det, gör det!

Jag rekommenderar att vara utomhus och röra på kroppen den första delen av dagen även om det är en enkel promenad eller stretching.

Varför ska man börja träna?

Att börja med träning är viktigt för den allmänna hälsan och livslängden. Olika typer av träning att prova på är aerobic, styrka, kalistetisk, HIIT/Tabata, gruppträningspass, stretching och stabilitet. Du kan göra de här individuellt eller kombinera dem som en del av ett varierat program.

Om du är en nybörjare när det kommer till träning föreslår jag att du provar på lite olika saker först och tar reda på vad du tycker mest om.

TRÄNING

Hur främjar träning din mentala hälsa & vilken träning är bäst?

Därför är det en bra anledning att ge dig själv tid för träning.

2 år I årAv Myprotein

Hur du börjar träna som nybörjare

Börja litet. Börja med två eller tre medelintensiva träningspass i veckan på 30 minuter och bygg långsamt upp det.

Testa några gruppträningspass. Det kommer hjälpa dig med motivationen, lätta på nerverna och göra det roligt.

Anlita en personlig tränare. Det kommer hjälpa dig att överkomma ångest och du lär dig rätt teknik.

Prova många olika saker, se vad du tycker är roligt och vad du tror att du kan fortsätta med.

Varför är träning så viktigt?

Att hitta min passion för fitness och styrketräning har helt och hållet förändrat mitt liv till det bättre. Jag lever nu ett mer aktivt och uppfyllt liv. Jag är så tacksam över att jag har möjligheten att träna.

Det ger mig rutiner och struktur i min vecka och jag ser mina träningspass som den tiden under dagen när jag kan blockera resten av världen och bara fokusera på mig själv.

Styrketräning har speciellt gett mig självförtroendet jag aldrig visste att jag hade. Jag är en petite kvinna och det är så stärkande att kunna lyfta min egen kroppsvikt och känna mig stark!

Att ta med sig

Träning är viktigt för vårt allmänna välmående och det är viktigt att vi alla inkluderar någon form av träning i vårt vardagliga liv. Det viktigaste när du börjar träna är att ta reda på vad du tycker om att göra mest och sedan fortsätta långsiktigt.

Hitta mer från Lauren här.

Tyckte du om den här artikeln? LÄS MER HÄR:

Våra artiklar ska endast användas för informations- och utbildningssyfte och är inte avsedda att tas som någon medicinsk rådgivning. Om du är orolig över något, vänd dig till proffesionellt kunniga inom hälsa innan du tar kosttillskott eller inför några större förändringar i din kost.

Myprotein
Skribent och expert
Visa Myprotein profil
myprotein