Hoppa till huvudinnehåll
RECEPT

Vegansk chokladmousse med 4 ingredienser

Vegansk chokladmousse med 4 ingredienser
Lauren Dawes
Skribent och expert2 år I år
Visa Lauren Dawes profil

Vi tror att du kommer bli förvånad av äggsubstitutet i det här veganska moussereceptet

@healthy_floflo är tillbaka med ytterligare ett enkelt recept för att se till att göra det här till din hittills godaste Veganuari. Hennes apelsinchokladmousse med 4 ingredienser är det perfekta hemmagjorda godsaken att stilla ditt sötsug med utan att gå för långt utanför dina kostplaner, den tar inte heller så lång tid att vispa ihop.

Genom att byta ut äggvitorna mot kikärtsspad - ja, det är bokstavligen det vattnet du får i en konserv med kikärtor - kan du fortfarande uppnå den där fluffiga och luftiga moussekonsistensen utan ett behov av animaliska produkter. En vinst!

Stjärnan i det här receptet är toppingen, vilket är skivor av vår alldeles nya Vegan Double Dough Brownie. En läcker hybrid mellan en brownie och kaka, den här är ett seriöst njutbart, välsmakande och proteinrikt snack som du måste lägga vantarna på.

Receptet ger 2 portioner https://youtu.be/YzpdbOdCq8c

Ingredienser

Så här gör du

1. Smält först choklade och ställ åt sidan. 2. Vispa med elvisp kikärtsspaden i en skål - Flo säger att du inte ska vara orolig om du inte ser att det börjar bli skummigt på en gång, det tar några minuter. Du kommer att veta att det är färdigt när du bokstavligen kan vända skålen upp och ner utan att skummet rinner ut. 3. När du har ett fast skum rör du ner det granulerade sötningsmedlet och blandar det. 4. Tillsätt långsamt den smälta chokladen och blanda den långsamt med kikärtsskummet genom försiktiga rörelser från botten till toppen av skålen. När det är helt kombinerat delar du upp smeten i två skålar eller glas och ställer i kylen i två timmar. 5. Garnera med skivor av Chocolate Orange Vegan Double Dough Brownie och apelsinzest.

Tyckte du om det här receptet? PROVA NÅGOT AV DE HÄR VEGANSKA RECEPTEN HÄRNÄST:

Näringsinformation

Kalorier309
Fett totalt15g
Kolhydrater totalt31g
Protein7g
Lauren Dawes
Skribent och expert
Visa Lauren Dawes profil
Lauren har en examen i engelsk litteratur och kommer ursprungligen från södern. Hon har alltid älskat att simma men har också under de senaste åren upptäckt kraften i styrketräningen, hon har också en del förbättringspotential de Hot Yoga-klasser hon deltar i varje vecka. Under helgerna lagar eller äter hon oftast någon slags brunch, och hon tycker om att testa nya recept tillsammans med sina vänner som hon bor med - Speciellt efter att ha blivit av med gamla studentvanor, som att överleva på pasta. Framför allt så tror hon starkt på att hålla en balans mellan gymmet och gin.
myprotein