Hoppa till huvudinnehåll
RECEPT

High-protein Pannacotta | Hälsosam dessert

High-protein Pannacotta | Hälsosam dessert
Lauren Dawes
Skribent och expert3 år I år
Visa Lauren Dawes profil

Pannacotta är en traditionell italiensk dessert som mer eller mindre är en enkel (men superläcker) blandning av grädde, socker och vanilj – vilket vanligtvis också innebär att den är ganska ohälsosam.

Vår italienska köksdrottning @healthy_floflo har gjort en mycket lättare version av den här oemåtståndeliga godbiten. Nu kan du njuta av en frestande god dessert som dessutom har fantastiska makrovärden. Varje servering innehåller över 23g protein och har bara 202 kalorier. Låter som en bra deal, eller hur?

Det är inget tillsatt socker i Flos recept och det görs med bara ett fåtal enkla ingredienser inklusive en av våra kanske mest spännande smaklanseringar hittills – Cereal Milk Impact Whey Protein. Om du inte redan har lagt vantarna på den här så rekommenderar vi verkligen att du lägger till det i din kundkort ASAP. Du kommer tacka oss för det senare.

Vi tror att vi har funnit din nya ”go-to” dessert i den här pannacottan. Den kommer tillfredsställa de där efter middagen sugen och vi längtar tills att du är lika besatt av den som vi är.

https://youtu.be/qSNJLRWdH4Q

Receptet ger 2 portioner

Ingredienser

  • 270ml Light kokosmjölk
  • 2 skopor  Impact Whey Protein (Cereal Milk) Lägg in svensk länk!
  • 100ml Vatten
  • 1 Blad gelatin (7g)
  • ½ tsk. Vaniljextrakt
  • 30g Jordgubbar

Så här gör du

1. Börha med att göra en proteinshake med kokosmjölken, vattnet och  Cereal Milk Impact Whey Protein  i en shaker och skaka tills du har en klumpfri vätska. 2. Häll ner vätskan i en skål och tillsätt gelatinen – låt stå några minuter innan du blandar och tillsätt sedan vaniljextraktet. 3. Lägg över mixen en panna och värm försiktigt upp vätskan, var försiktigt så att det inte börjar koka. Häll upp i två ramekiner (suffléskålar) och ställ in det i kylskåpet. Låt det svalna i minst 4 timmar eller över natten. 4. Under tiden förbereder du jordgubbssåsen genom att helt enklelt blanda jordgubbarna med en svavmixer. Låt den stå i kylen tills du behöver den. 5. När panacottan har satt sig servera den genom att försiktigt vända skålen över en tallrisk. Täck över med jordgubbssåsen och lägg till några extra jordgubbar för pricken över i:et – sen är det bara att hugga in!

Testa de här söta och enkla recepten härnäst!

RECEPT

Vegansk mousse med jordnötssmör | 3 Ingredienser

Du kanske blir överraskad av huvudingrediensen...

3 år I årAv Lauren Dawes
RECEPT

Hälsosamt bakade churros med proteinchoklad

En hälsosammare variant på en favorit. Voila!’

3 år I årAv Lauren Dawes
RECEPT

Chokladbrownies med apelsin

Nämn en kombination som är bättre än apelsin och choklad. Vi väntar...

3 år I årAv Lauren Dawes

Näringsinformation

Kalorier202
Fett totalt6g
Kolhydrater totalt12g
Protein23g
Lauren Dawes
Skribent och expert
Visa Lauren Dawes profil
Lauren har en examen i engelsk litteratur och kommer ursprungligen från södern. Hon har alltid älskat att simma men har också under de senaste åren upptäckt kraften i styrketräningen, hon har också en del förbättringspotential de Hot Yoga-klasser hon deltar i varje vecka. Under helgerna lagar eller äter hon oftast någon slags brunch, och hon tycker om att testa nya recept tillsammans med sina vänner som hon bor med - Speciellt efter att ha blivit av med gamla studentvanor, som att överleva på pasta. Framför allt så tror hon starkt på att hålla en balans mellan gymmet och gin.
myprotein