Hoppa till huvudinnehåll
RECEPT

Chiapuddig på 3 sätt | Proteinrik frukost

Chiapuddig på 3 sätt | Proteinrik frukost
Lauren Dawes
Skribent och expert2 år I år
Visa Lauren Dawes profil

Trött på samma gamla havregryn? Testa de här läckra och proteinrika recepten på chiapudding.

Chiafrön är en otrolig ingrediens att ha i din kost eftersom de är fulla av protein, aminosyror, hälsosamma fetter och fibrer. De är också rika på många vitaminer och mineraler som kalcium, zink och järn...Den där grötskålen ser plötsligt ganska basic ut, eller hur?

Kökskungen Niall Kirkland är här för att visa oss precis hur enkelt det är att göra chiapudding i tre frestande smaker. Vi tycker att den svåraste delen är att bestämma sig för vilken smak man ska prova först...

Receptet ger 1 portion https://youtu.be/ym2ZG1l0OkM

Ingredienser

Bananbröd med jordnötssmör

Ingredienser

Toppings:

  • 1/2 banan (skivad)
  • 2msk hackade valnötter

 

Bluberry Cheesecake:

Toppings:

  • En näve blåbär
  • 1 digestivekex
Double Chocolate:

Toppings:

  • 4 rutor mörk choklad
  • En nypa mandelflarn

Så här gör du

1. Blanda samman alla ingredienser för basen av chiapuddingen i en skål (exklusive toppings) och låt svalna i kylen i minst 2 timmar. Under tiden kommer dina chiafrön suga upp mjölken och protein vilket resulterar i en geléliknande textur och konsistens.

2. Använd sedan ett glas eller en återförslutbar glasburk och bygg ihop din chiapudding. Först, häll ner basen följt av hälften av toppingen, sedan ytterligare ett lager chiapudding och högst upp den resterande toppingen. Avnjut!

Tyckte du om det här frukostreceptet?

PROVA DE HÄR RECEPTEN HÄRNÄST:

 

Lauren Dawes
Skribent och expert
Visa Lauren Dawes profil
Lauren har en examen i engelsk litteratur och kommer ursprungligen från södern. Hon har alltid älskat att simma men har också under de senaste åren upptäckt kraften i styrketräningen, hon har också en del förbättringspotential de Hot Yoga-klasser hon deltar i varje vecka. Under helgerna lagar eller äter hon oftast någon slags brunch, och hon tycker om att testa nya recept tillsammans med sina vänner som hon bor med - Speciellt efter att ha blivit av med gamla studentvanor, som att överleva på pasta. Framför allt så tror hon starkt på att hålla en balans mellan gymmet och gin.
myprotein