Hoppa till huvudinnehåll
RECEPT

BBQ Chicken Calzone

BBQ Chicken Calzone
Lauren Dawes
Skribent och expert3 år I år
Visa Lauren Dawes profil

Fyllda med saftig BBQ kyckling och smält mozzarella, dessa calzones är en smaksensation som du behöver i ditt liv.

Calzones är traditionella italienska inbakade pizzor - ugnsbakade och fyllda till bristningsgränsen med ost. Vårt idiotsäkra recept är gjort med en god fyllning med BBQ-kyckling och vår läckra sockerfria sås som är kalorisnål, har låg fetthalt och är helt sockerfri.

Med bara några få enkla steg kommer du kunna hugga in på dessa gyllenbruna glädjespridare - och när du väl har provat dem kommer de att vara en regelbunden del i dina måltidsplaner.

Receptet ger 2 stycken

https://youtu.be/sKn65NWHD0M

Ingredienser

  • 1 ark med färdig pizzadeg
  • 25ml olivolja
  • 1 msk. vitlökspulver
  • En nypa salt
  • Sugar-Free Sauce (BBQ)
  • 1 Kycklingbröstfilé (tillagad & strimlad)
  • 1 rödlök (skivad)
  • 50g low-fat mozzarella
  • 1 ägg (slaget)

Så här gör du

RECEPT

Fajitastårta

Det här med att fylla en enskild fajita är såå 2020...

3 år I årAv Lauren Dawes
RECEPT

Pizzabullar på 3 sätt

De här mjuka och degiga pizzabullarna är en gamechanger när det kommer till lunch.

3 år I årAv Lauren Dawes
  1. Förvärm ugnen till 180°C.
  2. Rulla ut pizzadegen och skär ut 2 cirklar genom att använda en upp och ner vänd skål som du skär runt.
  3. Lägg den strimlade kycklingen i en skål tillsammans med en generös mängd BBQ Sugar-Free sås och blanda till en BBQ chicken mix.
  4. I en separat skål blandar du sedan olivolja, vitlökspulver och salt. Använd en sked och bred ut lite av blandningen på båda degcirklarna så att de har ett jämnt lager över ytan.
  5. Lägg på en generös mängd BBQ Sugar-Free sås i mitten ac degen tillsammans med några skedar av BBQ kycklingen.
  6. Toppa med några skivor rödlök och bitar med low-fat mozarrela och rulla sedan över ena sidan av degen för att skapa en halvcirkel med alla ingredienser inne i degen. Använd fingrarna till att nypa och vrida kanterna på degen för att stäng calzonen.
  7. Pensla varje calzone med ägget och tillaga i 15-20 minuter i ugnen tills att det är gyllenbruna.
  8. Låt svalna i omkring 5 minuter innan servering - och var försiktigt med den varma smälta mozzarellan på insidan!

Är du ute efter med middagsinspo? Testa de här recepten:

 

Näringsinformation

Kalorier358
Fett totalt14g
Kolhydrater totalt33g
Protein27g
Lauren Dawes
Skribent och expert
Visa Lauren Dawes profil
Lauren har en examen i engelsk litteratur och kommer ursprungligen från södern. Hon har alltid älskat att simma men har också under de senaste åren upptäckt kraften i styrketräningen, hon har också en del förbättringspotential de Hot Yoga-klasser hon deltar i varje vecka. Under helgerna lagar eller äter hon oftast någon slags brunch, och hon tycker om att testa nya recept tillsammans med sina vänner som hon bor med - Speciellt efter att ha blivit av med gamla studentvanor, som att överleva på pasta. Framför allt så tror hon starkt på att hålla en balans mellan gymmet och gin.
myprotein