Hoppa till huvudinnehåll
KOSTTILLSKOTT

Veganskt smaktest: dessa är era favoritsmaker

Veganskt smaktest: dessa är era favoritsmaker
Monica Green
Skribent och expert1 år I år
Visa Monica Green profil

Är vassleprotein veganskt?

De som följer en vegansk kost konsumerar inte animaliska produkter över huvudtaget - inklusive honung, mejeri och kött. Vassleprotein tillverkas genom mjölk från kor så det passar inte för de som har en vegansk kost.

Vilka typer av veganska proteinpulver finns?

Det finns många veganska proteinpulver att välja mellan, alla skiljer sig något åt och erbjuder några unika fördelar. Så, om sojaprotein inte är din grej kan du istället prova Vegan Protein Blend. Är du inte förtjust i Vegan Protein Blend? Ge då istället Clear Vegan ett försök.

Från krämiga proteinshakes till saftiga Clear Vegantörstsläckare, det rätta veganska proteinet för dig bara väntar på dig.

För mer information om våra veganska proteinprodukter kan du spana in den här artikeln från en av våra nutritionister...

Vilka smaker finns det i veganskt protein?

I Vegan Protein Blend finns det 12 smaker och Clear Vegan Protein har 6 olika smaker. Soy Protein Isolate kommer i 12 snajer och många andra veganska proteinprodukter har sina egna smakvariationer, man blir nästan bortskämd med valmöjligheter.

Du är praktiskt taget garanterad att hitta en smak du tycker om mellan smaker som klassisk choklad och mer äventyrliga smaker som islatte.

I den här artikeln kommer vi gå igenom vilka smaker som våra kunder tycker mest om bland våra veganska proteinpulver.

De bästa veganska proteinsmakerna, enligt er

Okej, så du har landat i vilken typ av veganskt proteinpulver du vill köra, men så klickar du på smaklistan och den är lite överväldigande. Så många goda smaker, vilken av dem ska du välja?

Soy Protein Isolate

Sojaproteinisolat bör inte underskattas. Med 90% proteininnehåll levererar den massiva 27g protein per dosering och endast 108kalorier. Det passar utmärkt för den som jobbar mot ett hållbart kaloriunderskott, vegetarianer, vegan och vem helst som vill minska sin konsumtion av mejeriprodukter.

Det finns 12 smaker i Soy Protein Isolate, med de här är topp 5 enligt er...

1. Chocolate Smooth

Ingen överraskning här - den är gammal med forfarande grym. Klassiska Chocolate Smooth lämnar en aldrig besviken och vi klandar er inte för att ni ständigt återkommer till den här smaken.

2. Salted Caramel

Säg en bättre duo än salt och karamell. Jag väntar.

Okej, så nu är vi på samma sida här, det är inte heller någon överraskning att Salted Caramel är på andra plats bland Soy Protein Isolate. Den här len och krämig samtidigt som den levererar fantastiska makros.

3. Vanilj

Jag vill inte höra talas om något förtal mot vanilj - smaken har tagit tredje plats av en anledning.

Det är en klassisk smak som aldrig sitter fel. Krämig, söt och packat med protein utan att var tråkigt. Vanilj lovers, I salute you.

4. Natural Strawberry

In på en fjärdeplats kommer Natural Strawberry.

En kulklassiker, natural strawberry ger lite mer känsla till din vanliga proteinshake, med den skarpa fruktiga smaken som skär igenom jordgubbarnas sötma. Tänk jordgubbar- och gräddvibbar. Mums!

5. Iced Latte

Er femteplats bland smaker av Soy Protein Isolate är Iced Latte, där blandas kaffesmaken med sojaproteinets briljanta makron. Oroa dig inte, den innehåller inte koffien så om du brukar ta en proteinshake innan du lägger dig kommer du inte att klättra på väggarna när det är läggdags.

Tyvärr är den här smaken slut i sortimentet för tillfället men vi hoppas att ha den tillbaka snart!

Vegan Protein Blend

Vår veganska proteinblanding för samman isolat från ärtprotein och bondböneprotein för att skapa ett proteinpulver med en fullvärdig aminosyraprofil. Den ger 22g protein, 110 kalorirer, 9 essentiella aminosyror och 5g naturligt förekommande BCAA per dosering. Här är era favoritsmaker.

1. Chocolate

Bäst är sjävklart den gamla goda originalet - choklad. Det kan helt enkelt inte gå fel.

2. Strawberry

Fruktig och rolig, jordgubb är en andra bästa smak när det kommer till Vegan Protein Blend. Ett alldeles utmärkt val.

3. Vanilla

Folk kanske säger att vanilj är tråkigt, men den har kommit in på en tredje plats på listan. Det är fortfarande ett mycket populärt val (och med god anledning) med verkligen inte ett tråkigt val.

4. Chocolate Salted Caramel

Den ultimata duon slår till igen, men i det här fallet också med choklad som deras sidekick. Chocolate salted caramel är på toppen bland era favoriter och kniper en fjärdeplats bland era favoriter.

Chocolate Peanut Caramel

Tre ord. Choklad. Jordnötter. Karamell.

Femteplatsen går till den här läckra smaken. Om jag är ärlig tycker jag att den förtjänar en plats högre upp på listan.

Clear Vegan Protein

10g växtbaserat protein, 50 kalorier och hälften av ditt dagliga behov av B-vitamin allt i en servering. Missa inte upplevelsen med Clear Protein bara för att du inte kan ta Clear Whey - Clear Vegan Protein är precis lika fruktig och innehåller makron som kommer göra din PT stolt.

Och era favoritsmaker är...

1. Lemon & Lime

En klassisk kombination. Det kommer inte som en överraskning att citron & limesmaken är en fanfavorit. Fruktig, uppfriskande och fylld med protein.

2. Strawberry

För er som vill ha någonting lite mer sött är jordgubbssmaken, som kammar hem andraplatsen, ett utmärkt val.

3. Pineapple & Grapefruit

Det här är lite mer av en kultklassiker som vi har på tredje plats. Ananas och grapefruktsmaken levererar tropiska vibes tillsammans med grymma makros.

4. Apple & Elderflower

Smaken äpple och fläder låter lite mer sofistikerad och den har tagit fjärdeplats på listan. Hursom är det ett bra val för en uppfriskande shake efter träningspasset.

5. Raspberry & Mojito

Vill du ha alla mojito-vibbar när du vill? Hallonmojito är i så fall smaken för dig. Det kanske bara är nummer fem här, men det är fortfarande en stor favorit bland kunderna.

Är du fortfarande osäker på vilken smak du ska välja? Testa en smakprovsbox med Clear Vegan och hitta din nya favorit...

Clear Soy Protein

För alla fans av sojaprotein där ute, Clear Soy Protein är här och redo att förändra ditt liv. 11g protein, fibrer och C-vitamin, allt i en saftig 50kcal shake.

Okej, vi har bara två smaker i denna, men båda smakar fantastiskt.

1. Lemon & Lime

Ingen överraskning här. Favoriten från Clear Vegan Protein, citron och lime, är också favoriten här. Det är helt enkelt en klassiker som inte kan bli fel.

2. Grape

Den här smaken för mig sig vibbar från den klassiskt amerikanska druvläsken, Grape Soda. Clear Soy Grape är uppfriskande och söt med en liten sur touch - läckert efter träningen.

Byt ut Clear Whey till Clear Vegan eller Soy i något av de här drinkrecepten och låt magin börja...

RECEPT

Clear Whey Mocktails | 3 läckra idéer

Vi har helt nya fruktiga smaker på Clear Whey. Skål för det!

3 år I årAv Lauren Dawes

Pea Protein Isolate

Pea Protein Isolate, ärtproteinisolat, ger mer protein för mindre kolhydrater och fett.

Med 23 g protein per portion och utan socker är detta helt naturliga protein idealiskt för alla som vill bygga lite muskler på en vegan- eller vegokost.

1. Icke smaksatt

Vanligvis är den underskattad men den smaklösa varianten kommer in på första plats bland Pea Protein Isolate. Det är perfekt när du bara till addera en proteinkick till din gröt eller smoothie men inte vill ha en smak till i blandningen.

2. Chocolate

Du vet hur det ligger till vid det här laget - alla älskar ett gott chockladproteinpulver. Chokladsmaken för vårt ärtproteinisolat är inget undantag. Krämig, len chocklad med utmärkta makros. Det är en no-brainer att den är på toppen i smaklistan.

3. Strawberry

Jordgubb står emot konkurrensen igen. Kom igen, du borde åtminstone ge det ett försök och Pea Protein Isolate är en bra form att prova smaken i.

Här är lite inspiration tills dess att ditt ärtprotein levererats...

Whole Fuel Blend

Vegan Whole Fuel Blend är en komplett måltidsersättningsformula packat med 30g växbaserat protein, en dos fibrer och en blandning av vitaminer och mineraler. Det är utmärkt om du försöker hålla ett kaloriunderskott.

1. Chocolate

Er favoritsmak av Whole Fuel Blend är Choklad. Den här shaken är len och krämig och kommer helt klart lämna dig med en mättnadskänsla.

2. Salted Caramel

Smaken som tar andra platsen passar perfekt för den med ett sötsug - Salted Caramel. Ytterligare ett bra alternativ för att då in ditt protein, dina vitaminer och mineraler och samtidigt tillfredsställa smaklökarna.

3. Vanilla

En klassiker. Vanilj kommer på tredjeplats. Whole Fuel Blend Vanilla verkligen inte en tråkigt smak och låt ingen annan säga något annat.

Hur gör man en vegansk proteinshake?

Svaret på den frågan beror på dina egna preferenser och också ditt humör.

Om du behöver något snabbt för att höja dina makros kan du enkelt lägga till veganskt proteinpulver i en shaker, ge den en ordentligt skakning och sedan är du redo att köra.

Men om du vill ha mer av en komplett shake, med alla ingredienser, kan du lägga till saker som frukt, jordnötssmör, havre eller vad du än vill!

Att ta med sig

Förhoppningsvis har jag vid det här laget lyckat övertyga dig om att det inte finns några tillkortakommanden när det kommer till goda veganska proteinpulver. Oavsett om du älskar klassikerna eller vill prova någonting mer äventyrligt så finns det perfekta proteinpulvret för dig där ute.

Vill du har fler rekommendationer? LÄS DET HÄR ARTIKLARNA HÄRNÄST:

Monica Green
Skribent och expert
Visa Monica Green profil
Monica är ursprungligen från South London, hon tog examen i Filosofi från University of Leeds. Efter att ha upptäckt sin kärlek för gymmet under studietiden drogs Monica till styrketräning vilket var till stor hjälp för henne under stressiga tider som student. Genom att skriva för en populär studentsida utvecklade hin sina färdigheter som skribent, hon skrev populära artiklar som publicerades regelbundet. Idag är hon lycklig att kunna kombinera sin kärlek för att skriva med passionen för gymmet. På sin fritid älskar Monica att laga mat, testa på nya restauranger med vänner och utforska nya vandringsleder.
myprotein