Hoppa till huvudinnehåll
Uncategorised

Jag provade vegankost i 30 dagar & jag kommer inte sluta

Jag provade vegankost i 30 dagar & jag kommer inte sluta
Joni McMullen
Skribent och expert1 år I år
Visa Joni McMullen profil

Har du funderat på att gå över till en vegansk kost men är i behov av lite inspiration för att göra bytet? Möt Scott Waterfall, en Myproteinambassadör som nyligen gjorde förändringen från vassle till veganskt protein.

Scott hade använt vassleprotein i flera år innan han bestämde sig för att ta steget och byta till mejerifritt för en månad. Så, vad var det som fick honom att till slut göra den förändringen?

"Att akne på ryggen var en av orsakerna till att jag började träna på gymmet. Jag trodde att om jag kunde på resten av kroppen att se bra ut så skulle det hjälpa med min osäkerhet. Men när jag sedan började blev det ännu värre. Vid den tidpunkten trodde jag att det bara handlade om svett och hormoner, men jag har börjat inse att det handlade om mejeriprodukterna."

"Först provade jag några veganska produkter i omkring ett år för matsmältningsanledningar och jag tyckte om dem, men i slutändan gick jag tillbaks till standardprodukter för protein. Jag åt tre till fyra proteinbars om dagen så jag tror inte att det var det bästa för mitt matsmältningssystem. Därför beslutade jag mig förra månaden för att vara mejerifri och se om det skulle hjälpa."

Som en självbekännande proteinbarsälskare var det uppenbart att Scotts favoritprodukt skulle bli Carb Crusher Vegan Protein Bars: "Min favoritsmak är Chocolate Sea Salt.

Men han blev också glatt överraskad av några andra veganska produkter. "Jag har också använt Vegan Clear Protein och Vegan Protein Blend. Jag har proteinpulvret till proteingröt och det smakade bokstavligen identiskt. Smaken Strawberry i Vegan Clear Protein är så god. Det är inte en så stor skillnad mellan den och Clear Whey Isolate".

RECEPT

Toffee Apple Overnight Oats | Proteinrik frukost

Välkomna hösten med det här söta och proteinrika frukostalternativet.

1 år I årAv Lauren Dawes

Vill du har lite inspiration till proteinhavredgryn? Prova de här receptet:

Nu till den stora frågan: Kommer det här experimentet sluta efter 30 dagar eller kommer Scott fortsätta att använda veganska produkter? "Jag tror inte att jag kommer sluta med det nu. Jag tror att jag fortsätter med det. Min plan var att vara mejerifri i 30 dagar men nu är planen istället att fortsätta vara det. Jag tror att om en ny produkt kom ut eller en ny smak som inte var vegansk skulle jag nog ändå prova en enstaka Impact Bar men definitivt så kommer det vara veganska produkter i varje beställning jag gör framöver".

"Jag tycker att det känns som att min hy är mycket renare och prestationsmässigt är det likadant. När det kommer till smak och konsistens tycker jag efter att ha använt de veganska produkterna en månad att de veganska barsen smakar bättre".

Kommer samma regel att tillämpas på hans mejerifria kost? "Jag tror inte att jag kommer vara så strikt med det. Jag kommer inte säga att jag inte kommer ta lite ost till min pasta - jag gillar verkligen Mac N' Cheese för att vara ärligt - men jag kommer försöka att minska intaget av det. Jag kommer definitivt att fortsätta med veganska produkter när det kommer till tillskott."

Det är uppenbart att Scott har älskat sin övergång till veganska tillskott så vi ville veta: skulle han rekommendera någon annan att göra bytet?

"Ja, definitivt. Jag har övertygat en av mina vänner att prova Myproteins vegansks proteinbars och han älskar Dark Chocolate Sea Salt. Han säger att konsistensen av den är som en kaka. Så, ja jag skulle absolut rekommendera det till andra. Jag har redan gjort det."

Klicka hem Scotts look här:

Att ta med sig

Oavsett om du är vegan, mejerifri eller bara intresserad av att prova någonting nytt så är det säkert att säg att innehåller i Myproteins veganska tillskott inte saknar någonting när det kommer till smak eller konsistens. Låt dig inspireras av Scott och se om du kan göra den här övergången under Vegan Month.

Tyckte du om den här artikeln? LÄS DE HÄR ARTIKLARNA HÄRNÄST:

NÄRING

8 veganska PWO-mål som är vetenskapligt bevisade

Plantpower för att pressa dig ytterligare under träningspassen.

NÄRING

Vegansk bulk måltidsplan & tips

Få i dig grönsaker och gains på en och samma gång.

NÄRING

Vegansk bodybuilding | Näring, Tips & Tricks

Växtbaserad kost? Ta reda på hur du når gains med grönt...

3 år I årAv Grant Koch
Joni McMullen
Skribent och expert
Visa Joni McMullen profil
myprotein