Hoppa till huvudinnehåll
Uncategorised

Fakta eller fiktion: Du kan inte (och behöver inte) bli av med hip dips genom träning

Fakta eller fiktion: Du kan inte (och behöver inte) bli av med hip dips genom träning
Monica Green
Skribent och expert2 år I år
Visa Monica Green profil
Av: Jenaed Gonçalves Brodell - skribent och expert

Jag gissar på att du innan du googlade "hur blir man av med hip dips" inte ens visste vad hip dips var. Likt majoriteten av oss, insåg vi inte att vi hade hip dips förrän den senaste galenskapen hade spridit sig som en löpeld över internet. Det som är konstigt att googlesökningar på den här kroppsdelen har ökat i nutid. Sökfrasen "Hur blir man av med hip dips på en vecka" har gått upp 50% under bara de senaste veckorna. Låt och gräva lite djupare i varfö folk är besatta i att minska den här kroppsdelen och om det finns någon logik bakom det.

Vad är hip dips?

För de som inte vet - hip dips är kända som de små inåtgående kurvorna som finns under höften och ovanför låren. Med anatomiska termer, det område mellan trochanter major (en del av lårbenet) och Os coxae (höfbenet). En del har hip dips och andra har det inte.

Vad är orsaken till hip dips?

Hip dips orsakas av formen på ditt pelvis (höftben). Medan alla inte har noterbara hip dips, så har vi alla en inåtbuktning där höftbenet möter toppen av lårbenet, om man skalar ner det enbart till skelettets form. Hip dips är därför en normal del av din kroppskomposition.

Hur påverkar hip dips min hälsa?

Hip dips är inget tecken på att man är hälsosam, ohälsosam, överviktig eller underviktig. Mängden kroppsfett kan göra hip dips mer eller mindre synliga och synligheten kan också vara ett resultat av att ha mer muskelmassa. Men det är viktigt att ha i åtanke att hip dips är en del av din bentstomme, och medan du kan förstärka kroppsformen genom träning och kost så kan du inte ändra benstrukturen.

Realistiskt tänkt så har alla någon nivå av hip dips. Det är ett rimligt påstående att hip dips är väldigt 'normalt'!

Kan man bli av med hip dips?

En snabb googlesökning på "bli av med hip dips" ger hundra träffar, men sett till verkligheten - kan man bli av med hip dips?

Träning spelar en stor roll i att bygga muskelmassa och möjliggöra en snabbare fettnedgång men kom ihåg att hip dips regleras av din benstruktur vilket innebär att det inte går att få bort helt genom träning. Med det sagt så är det viktigt att du fokuserar på att stärka hela underkroppen eftersom vi vet att det inte går att punktförbränna genom träning. Om dipen beror på ett överflöd av fett så kan träningen hjälpa till, men åter igen så kan var man lagrar fett på kroppen vara genetiskt. Det handlar troligen mest om höga och vida höfter.

Beroende av vad det är som orsakar dina hip dips (benstomme vs. fettlagring på höfterna) så kan det vara antingen omöjligt eller väldigt svårt att förändra det här området. Ursprunget i dina hip dips beror på skelettet så försök att börja lära dig att älska dig själv och lägg energi på att tycka om de här delarna av din kropp, även om det ibland kan vara svårt.

Om du upptäcker att du har en del extra fett som är lagrat omkring dina "Love Handles" så kan det vara möjligt att nå några små förändringar genom att fokusera på kost och träning. Men det är viktigt att komma ihåg att du kan ha en hälsosam vikt och ändå ha mer fett på de är områdena.

Slutgiltiga domen

Att vara besatt av någon del av din kropp, särskilt de som inte kan ändras, är potentiellt mycket skadligt för din hälsa, särskilt den mentala hälsan. Vi förstår den pressen som så många människor utsätts för att anpassa sig till ett visst skönhetsideal på grund av den press som sociala medier lägger på oss.

Därför är det upp till oss att sätta en ny standard för skönhet och uppskatta våra kroppar för det fantastiska fordon för livet som det faktiskt är. Att acceptera din kroppsform oavsett vilket storlek den är bör vara fokus. Att träna för nöjes skull är viktigt tillsammans med en relation med vår kropp som är kärleksfull och accepterande. Fokus på hälsa och balans är det bästa tänkesättet att ha när man påbörjar en träningsresa.

Monica Green
Skribent och expert
Visa Monica Green profil
Monica är ursprungligen från South London, hon tog examen i Filosofi från University of Leeds. Efter att ha upptäckt sin kärlek för gymmet under studietiden drogs Monica till styrketräning vilket var till stor hjälp för henne under stressiga tider som student. Genom att skriva för en populär studentsida utvecklade hin sina färdigheter som skribent, hon skrev populära artiklar som publicerades regelbundet. Idag är hon lycklig att kunna kombinera sin kärlek för att skriva med passionen för gymmet. På sin fritid älskar Monica att laga mat, testa på nya restauranger med vänner och utforska nya vandringsleder.
myprotein