Hoppa till huvudinnehåll
TRÄNING

Träna baksidan av axlarna med 4 enkla övningar | Myprotein Masterclass

Träna baksidan av axlarna med 4 enkla övningar  | Myprotein Masterclass
Emily Wilcock
Skribent och expert2 år I år
Visa Emily Wilcock profil

MyProtein Masterclass är serien där våra PT:s bryter ner övningar och förklarar hur du ska träna specifika muskelgrupper. I det här avsnittet tar  Chris Broomhead och Calvin Crooks oss igenom de bästa övningarna för att träna baksidan av axlarna.

Bakre deltamuskeln är mindre muskler. De är ofta ganska svaga eftersom de inte aktiveras lika ofta. De här fyra övningarna siktar in sig just på bakre deltamuskeln. Chris understryker att du inte ska lyfta tunga vikter när du tränar bakre delts. Om du gör det kommer din form  i utförande bli lidande vilket kommer resultera att du snarare aktiverar andra muskler.

https://youtu.be/wT7KZmSaDyo

Rear Delt Fly

1. Luta dig med bröstet mot ryggstödet på en bänk 2. Se till att bänken är lätt lutad uppåt, med tillräckligt avstånd till golvet så att ha raka armar 3. Plocka upp hantlarna 4. Håll armbågarna i samma position, för ut armarna till sidan av kroppen 5. Tänk att dina tummar ska peka nedåt golvet.

Tips: Håll tummarna pekandes neråt och håll fokuset på bakre deltamuskeln.

När du kämpar för att slutföra en hel rep, gå vidare till nästa övning.

Liggande Prone Incline Rodd

1. Ligg kvar i samma position på bänken som vid Rear Delt Flys. 2. Böj armbågarna och dra upp hantlarna mot dig. Det här kommer också kännas i dina traps. 3. Se till att hålla upp axlarna när du drar hantlarna mot dig och dra dem snarare uppåt än inåt.

Unilateral Rear Delt Raise

1. Se til att bänken är rak 2. Lägg dig på sidan på bänken 3. Ta tag i hanteln på golvet och 4. Håll armen rak och för hanteln utåt sidan

Tips: Använd den motsatta handen till att känna på den arbetande muskeln, håll kontroller och svinga inte upp vikten.

Bent Over Row (Brett grepp)

1. Hämta en skivstång 2. Ta tag i skivstången med ett brett grepp utanför axelbredd 3. Luta dig ganska långt fram och lås ryggen 4. Dra upp armbågarna up och utåt när du ror upp.

Tips: Bakre deltan är en ganska liten muskel som kräver en lättare vikt. Sätt först taktiken och addera sedan mer vikt.

Att ta med sig

Om du försöket att få dina bakre deltamuskler att blir större behöver du inte leta mer. Våra proffs har levererat några perfekta övningar och hur du ska göra för att bemästra dem. Kom ihåg, droppa vikterna och fokusera på en mind-muscle kontakt.

Prenumerera på MyProteins Youtubekanal för att vara säker på att inte missa några avsnitt av MyProtein Masterclass.

Tyckte du om den här artiklen?

LÄS DE HÄR ARTIKLARNA HÄRNÄST:

Våra artiklar ska endast användas för informations- och utbildningssyfte och är inte avsedda att tas som någon medicinsk rådgivning. Om du är orolig över något, vänd dig till proffesionellt kunniga inom hälsa innan du tar kosttillskott eller inför några större förändringar i din kost.

Emily Wilcock
Skribent och expert
Visa Emily Wilcock profil
Emily studerar Business Management och marknadsföring vid University of Birmingham och är nu under sitt praktikår. Hon har ett starkt intresse både för att skriva och fitness och är därför glad att kunna kombinera dem. Emily tycker om att spendera fritiden med sina vänner både i och utanför gymmet.
myprotein