Hoppa till huvudinnehåll
TRÄNING

5 bästa magövningarna för att stärka coremuskerna | Myprotein Masterclass

5 bästa magövningarna för att stärka coremuskerna | Myprotein Masterclass
Emily Wilcock
Skribent och expert2 år I år
Visa Emily Wilcock profil

MyProtein Masterclass är serien där vi ger dig de bästa övningarna för att träna specifika muskelgrupper och de bästa variationerna för att höja dina träningspass.

I det senaste avsnittet tar de personliga tränarna Calvin Crooks och Kay Johnson oss igenom de bästa magövningarna du kan lägga till i ditt träningspass hemma eller på gymmet. En stark core är avgörande för många basövningar och de här övningarna kan hjälpa dig att definiera dina magmuskler.

https://youtu.be/nNLREcq7SV4

Träningspasset

Planka

1. Lägg dig på mage på underarmarna2. Kroppen ska vara rak med vikten på underarmarna och fotulan3. Spänn bålen (coremusklerna)

Håll i omkring 45 sekunder och gör 4-5 set.

Tips: Spänn din core, håll bröstet högt och blicken framåt.

Heel touches (Nudda hälen)

1. Ligg ner med ryggen rakt mot golvet2. Böj upp benen så att fotsulorna är platta mot golvet (hälen ska vara inom räckhåll)3. Håll ryggen rak mot golvet och stäck dig mot sidan för att nudda hälen4. Återvänd till ursprungspositionen5. Upprepa åt andra hållet och nudda den andra hälen

Utför övningen i 30-45 sekunder och gör 4-5 set.

Tips: Spänn din core, för upp skulderbladen lite lätt och håll nacken stabil.

Cykeln

1. Ligg rakt på marken2. Placera händerna bakom huvudet3. För vänster knä uppåt mot höger armbåge4. När du släpper tillbaka vänster knä växlar du till höger knä och vänster armbåge5. Fortsätt med rörelsen utan att återgå till en viloposition

Utför övningen i 30-45 sekunder i 4-5 set.

Tips: Andas ut när du vrider kroppen.

Toe touches (nudda tårna)

1. Ligg på rygg2. Lyft upp fötterna i luften så att de är i en rät vinkel med kroppen3. Lyft skulderbladen från golvet, spänn din core och sträck armarna uppåt mot tårna

Utför övningen i 30-45 sekunder i 4-5 set.

Tips:Alla kan inte nudda sina tår, det är helt normalt. Andas ut i toppen av rörelsen och gå långsamt tillbaks om du vill göra övningen lite tyngre.

Saxsparkar

1. Ligg på rygg2. Lyft fötterna 5 cm ovanför golvet till en början3. Lyft sedan upp en fot någon decimeter till och återgå till utgångsposition samtidigt som du höger den andra foten.

Upprepa övningen i 30-40 sekunder i 4-5 set.

Tips: Om du har problem med ryggen eller vill göra övningen lite enklare så kan du ha händerna under rumpan istället för på golvet vid sidan av kroppen. Andas in genom näsan och ut genom munnen när du genomför övningen.

Att ta med sig

Nu har du ingen ursäkt för att inte träna magmusklerna. De här 5 enkla magövningarna kan göras i bekvämligheten av ditt hem. Inkludera dem i din morgonrutin och ge magmusklerna en omgång innan en fullspäckad dag.

Spana in MyProteins Youtubekanal för fler avsnitt av Masterclass.

Tyckte du om den här artikeln? LÄS MER OM MASTERCLASS HÄR:

Våra artiklar ska endast användas för informations- och utbildningssyfte och är inte avsedda att tas som någon medicinsk rådgivning. Om du är orolig över något, vänd dig till proffesionellt kunniga inom hälsa innan du tar kosttillskott eller inför några större förändringar i din kost.

 

Emily Wilcock
Skribent och expert
Visa Emily Wilcock profil
Emily studerar Business Management och marknadsföring vid University of Birmingham och är nu under sitt praktikår. Hon har ett starkt intresse både för att skriva och fitness och är därför glad att kunna kombinera dem. Emily tycker om att spendera fritiden med sina vänner både i och utanför gymmet.
myprotein