Hoppa till huvudinnehåll
RECEPT

Proteinrik kesoglass

Proteinrik kesoglass
Lauren Dawes
Skribent och expert1 år I år
Visa Lauren Dawes profil
En sked av den här kesoglassen så kommer du förstå exakt varför det här receptet blev viralt. Det talar verkligen för sig självt.

Tillverkad med en handfull kalorisnåla och proteinrika ingredienser är den här glassen ett riktigt mirakel för dina dagliga makromål också. Ärligt talat, vem skulle ha trott att en sådant njutbart och krämigt mellanmål kunde ge 29g protein med endast 225 kalorier per portion. Det låter för bra för att vara sant, men jag lovar att det inte är det.

Skaparen av detta läckra recept, @raziyyz, har också några användbara tips att dela med sig av. För det första, ju högre fetthalt keson har, desto mindre fast blir glassblandningen efter att ha frysts i över 3 timmar — så du behåller de superkrämiga resultaten längre. Om du använder en låg fetthalt, oroa dig inte, du kanske bara måste låta den tina lite innan servering.

Du kan använda grekisk yoghurt istället för keso i detta recept, men då offrar du något av den riktiga ostkake-smaken (och även proteininnehållet). Och sist men inte minst, känn dig fri att vara kreativ med olika frysta frukter du använder. Hallon är ett bra val.

Receptet ger 3 portioner

Ingredienser

  • 450 g kvarg (Raz använder 2-4% fetthalt)
  • 3 tsk lätt cream cheese (färskost)
  • 1/4 kopp lågkalori lönnsirap eller valfri sötning
  • 1 skopa Vanilj Impact Whey Protein
  • valfritt 1/4 tsk salt
För blåbärsblandningen:
  • 180 g frysta blåbär
  • 1 tsk honung (eller valfri sötning)

Så här gör du

  1. Börja med att lägga alla ingredienser för gräddblandningen i en mixer och mixa tills det blir slätt.
  2. Tillsätt sedan de frysta blåbären och honungen i en kastrull och värm för att koka till en sylt.
  3. Lägg hälften av gräddblandningen i en behållare, följt av hälften av blåbärsblandningen. Upprepa så att du har två lager och använd sedan en gaffel på det översta lagret för att virvla blåbärsblandningen.
  4. Frys i 3 timmar och servera sedan. Raz rekommenderar att lägga till några extra toppingar som hackade nötter för lite krispighet.
RECEPT

Goda glasspinnar med jordnötssmör

Kyl ner dig efter träningen med de här nötiga godsakerna.

2 år I årAv Emily Wilcock

Vill du har mer receptinspo? TESTA NÅGOT AV DE HÄR RECEPTEN:

Näringsinformation

Kalorier225
Fett totalt4g
Kolhydrater totalt16g
Protein29g
Lauren Dawes
Skribent och expert
Visa Lauren Dawes profil
Lauren har en examen i engelsk litteratur och kommer ursprungligen från södern. Hon har alltid älskat att simma men har också under de senaste åren upptäckt kraften i styrketräningen, hon har också en del förbättringspotential de Hot Yoga-klasser hon deltar i varje vecka. Under helgerna lagar eller äter hon oftast någon slags brunch, och hon tycker om att testa nya recept tillsammans med sina vänner som hon bor med - Speciellt efter att ha blivit av med gamla studentvanor, som att överleva på pasta. Framför allt så tror hon starkt på att hålla en balans mellan gymmet och gin.
myprotein