Hoppa till huvudinnehåll
RECEPT

Protein Mochiglass | 5 ingredienser

Protein Mochiglass | 5 ingredienser
Lauren Dawes
Skribent och expert3 år I år
Visa Lauren Dawes profil

Hela världen har blivit tokiga i Mochiglassbollar - när du väl har testat dem kommer du förstå varför.

Tack vare ytterligare en trend på TikTok så har våra liv välsignats med upptäckten av mochibollar - ett traditionellt japanskt sött snacks. Det är en delikat blandning av Japansk riskaka (mochi) och glass som utgör den här helt perfekt munsbiten av en glassandwich.

De har blivit så populära att hyllor med de här "små månarna" har tömts och på vissa platser köar folk i kilometer för chansen att kunna köpa dem.

Nåväl, oavsett om du har blivit framgångsrik i det eller inte, så har vi en proteinrik, hemmagjord lösning för att mätta ditt nyfunna beroende av Mochis.

Köksdrottningen, @healthy_floflo, har skapat det är här otroliga protein-mochi receptet som du kan dyka ner i. Det kanske är något mer komplicerat än ett recept för ett vanligt proteinbak, men tro oss, resultatet är helt klart värt tiden. Du behöver också bara några få ingredienser.

Flo har valt en läcker glassfyllning med smak av blåbärscheesecake, med det som är så bra med det här receptet är att det fungerar med alla smaker av Impact Whey Protein, så välj efter eget tycke.

Receptet ger 6 portioner https://youtu.be/kb7PWyJTUzI

Ingredienser

Till degen:
  • 160g glutinous rismjöl
  • 60g socker
  • 230ml vatten
  • Majsmjöl (att pudra på ytan)
Till glassen:

Så här gör du

  1. Börja med att mixa ihop kokosmjölken och proteinpulvret i en shaker tills det är lent och klumpfritt. Häll ner det i en form för iskuber och låt frysa över natten.
  2. Dagen efter, ta ut glasskuberna och mixa i en matberedare till en len smet. Skopa upp med en sked och gör glasskulor. Lägg tillbaka dem i frysen i några timmar.
  3. Dags för smeten.  Blanda rismjöl, socker och vatten i en skål tills det är en sammansmält smet. Täck över med plastfolie och mikra i 1 minut. Ta försiktigt bort folieplasten och rör om, ställ sedan tillbaka det i mikron och låt den gå 1 minut till. Rör om igen.
  4. Täck över skålen igen och mikra en tredje gång, den här gången i 30 sekunder. Degen kommer vara väldigt kladdig vid det här laget!
  5. Täck en skärbräda med bakplåtspapper och pudra ytan generöst med majsmjöl. Placera degen på brädan och kavla ut den platt. Ställ in den för att svalna i kylen i 10 minuter.
  6. När degen har svalat, ta ut den från kylskåpet och ta ut dina glasskulor från frysen. Använd en kakform till att skära ut cirklar i degen, ta sedan upp en åt gången och borsta bort kvarblivet majsmjöl. Placera glasskulan i mitten och täck in den i degen, vrid om med fingrarna för att stänga bollen.
  7. Avnjut på en gång eller förvara dem i frysen för eventuella snacksnödlägen.
Hungrig efter fler populära recept? Missa inte dessa:
RECEPT

Bakade havregryn med choklad | High protein

Trött på havregrynsgröten? De här bakade havregrynen är en drömfrukost

3 år I årAv Lauren Dawes
RECEPT

Hälsosamt bakade churros med proteinchoklad

En hälsosammare variant på en favorit. Voila!’

3 år I årAv Lauren Dawes

Näringsinformation

Kalorier206
Fett totalt4g
Kolhydrater totalt34g
Protein8g
Lauren Dawes
Skribent och expert
Visa Lauren Dawes profil
Lauren har en examen i engelsk litteratur och kommer ursprungligen från södern. Hon har alltid älskat att simma men har också under de senaste åren upptäckt kraften i styrketräningen, hon har också en del förbättringspotential de Hot Yoga-klasser hon deltar i varje vecka. Under helgerna lagar eller äter hon oftast någon slags brunch, och hon tycker om att testa nya recept tillsammans med sina vänner som hon bor med - Speciellt efter att ha blivit av med gamla studentvanor, som att överleva på pasta. Framför allt så tror hon starkt på att hålla en balans mellan gymmet och gin.
myprotein