Det här är en middag som du kommer att se fram emot hela dagen.
Det här söta och enkla nudelreceptet från
är precis det du behöver för att skaka om i din veckorutin. Kombinationen av krispiga nötköttsbitar, krispiga grönsaker och en läcker sås kommer få dig att gå för en påfyllning. Dessutom är den packad med 30 g protein per portion.Så här lagar du måltiden.
Ingredienser
- 300g strimlad nötfärs
- 250g kokade äggnudlar
- 1 litet ägg (vispat)
- 20g majsmjöl
- 2 msk olivolja
- 1 biffbuljongtärning
- 2 msk risvinäger
- 2 msk soja
- 3 msk honung
- En nypa salt
- En nypa peppar
- Grönsaker efter eget val (Kristy använder röd paprika, morot, broccoli och vårlök)
Så här gör du
- Börja med att krydda köttet i en skål med salt och peppar.
- Tillsätt det uppvispade ägget och blanda för att täcka nötköttet, täck sedan remsorna i majsmjöl.
- Hetta upp olivoljan i en panna och lägg i nötköttsstrimlorna. Stek tills de är gyllene och krispiga, ta sedan ur pannan och ställ dem åt sidan.
- För att göra såsen börjar du med att lösa upp köttbuljongtärningen i 200 ml kokande vatten. Tillsätt risvinäger, sojasås och honung. Blanda väl.
- Stek dina valda grönsaker på hög värme i 5-10 minuter, tillsätt sedan såsen, vårlöken och nötköttet.
- Låt blandningen sjuda tills den tjocknar, tillsätt sedan de kokta äggnudlarna.
- Servera genast och njut. Eventuella rester kan förvaras i kylen i upp till 3 dagar.
| calories 429 kcal |
| totalFat 14g |
| totalCarbohydrates 44g |
| protein 30g |
Lauren Dawes Skribent och expert