Hoppa till huvudinnehåll
RECEPT

Recept på Varm proteinchoklad

Recept på Varm proteinchoklad
Lauren Dawes
Skribent och expert2 år I år
Visa Lauren Dawes profil

Supertjock och krämig, det här är den rätta drycken att värma dig under vinterkalla dagar.

När det kommer till varm choklad skojar inte Niall Kirkland runt. En rik och frestande dryck med en söt chokladig smak fylld med protein.

Knepet för att behålla den perfekta konsistensen är att först skaka om proteinet och mjölken, sedan värma försiktigt & gradvis, vispa under hela tiden. Och om du gillar den tjock är Nialls tips att lägga till lite majsmjöl till mixen också. Utsökt!

Perfekt för eftermiddagsrasten eller efter middagen under kalla kvällar, du kommer definitivt sträcka dig efter en påtår hela vintern. Lita på oss!

Receptet ger 1 portion. https://youtu.be/wCa_kOF1xRQ

Ingredienser

 

Så här gör du

  1. Tillsätt först vassleproteinet och mjölken i en shaker och skaka tills det är slätt och klumpfritt.
  2. Överför din proteinshake till en kastrull, tillsätt sedan kakaopulver och majsmjöl och vispa ihop. Tillsätt sedan apelsinskalet och en nypa salt och vispa igen.
  3. Börja värma upp pannan mycket försiktigt på ett lågt-medium värme  och vispa hela tiden den varma chokladen under tillagningen. Var noga med att inte överhettas, eftersom blandningen kan brännas mycket lätt och bli klumpig. Värm i cirka 3-4 minuter tills den tjocknat.
  4. Servera genast och toppa med lätt vispad grädde.

 

Lauren Dawes
Skribent och expert
Visa Lauren Dawes profil
Lauren har en examen i engelsk litteratur och kommer ursprungligen från södern. Hon har alltid älskat att simma men har också under de senaste åren upptäckt kraften i styrketräningen, hon har också en del förbättringspotential de Hot Yoga-klasser hon deltar i varje vecka. Under helgerna lagar eller äter hon oftast någon slags brunch, och hon tycker om att testa nya recept tillsammans med sina vänner som hon bor med - Speciellt efter att ha blivit av med gamla studentvanor, som att överleva på pasta. Framför allt så tror hon starkt på att hålla en balans mellan gymmet och gin.
myprotein