Hoppa till huvudinnehåll
LIVSSTIL

Inspireras av starka kvinnor i Team Myprotein | Internationella kvinnodagen

Inspireras av starka kvinnor i Team Myprotein | Internationella kvinnodagen
Myprotein
Skribent och expert1 år I år
Visa Myprotein profil

Internationella kvinnodagen är den perfekta tidpunkten för att stanna upp, reflektera och hylla de fantastiska kvinnor som inspirerar till styrka medan vi strävar efter att göra världen till en bättre, och med jämlik plats. Vilket bättre sätt kan vi uppmuntra till det än genom att dela vad denna dag betyder för några av de starka kvinnorna i Team Myprotein och några av våra kunder. Läs vidare för stöd, inspiration och självkärlek.

Våga dröm och våga ta tag i dina drömmar. Det finns ingen bättre gåva du kan ge dig själv än att lita på din kropp, känna dig stark och snygg. - MyProtein kund

"Idag kan jag stolt säga att jag har hittat en balans och lycka, det tog tid men det var värt det"- @indrasgym

"Jag har aldrig haft problem med att ta plats men jag vet att många inte känner som jag. Låt kvinnor få ta mer plats genom att ha med dem lika mycket i sin marknadsföring för hälsa och träning som män. och då innebär de inte, bantningsmetoder eller ideal. utan låt oss få vara med o prata om hur viktigt det är att äta ordentligt även om man är kvinna."

Indra berättar att hennes egna träningsresa inte har varit spikrak utan att hon i perioder har haft svårt med att hålla en balans med kost och träningen. "Jag kände att mina dagar bara flöt ihop, jag hade inga intressen och när mina vänner var upptagna med sporter efter skolan låg jag hemma i min säng och hade ångest."

Indra bestämde sig för att börja med att gå en promenad varje eftermiddag och efter att ha upptäckt hur bra hon mådde av den motionen fick hon idéen att börja med thaiboxning. Från att inte ha tränat alls tränade hon nu sex gånger i veckan och hittade också till gymmet. Idag är träningen den största delen av hennes liv och trots att hennes resa har kantats av en del utmaningar som både överätning och att äta för lite mat är hon idag stolt över att ha hittat en balans och lycka i livet och träningen. Idag inspirerar Indra tusentals andra med kost- och träningstips på TikTok.

"Gymmet blev min räddning och nu tre år senare är jag starkare än någonsin" - @gymkjelle

Efter en aktiv uppväxt med många olika sporter fastnade Mimmi bl.a. för cheerleading som hon tränade i 7år. "Det är en väldigt utseendefixerad sport. Detta fick med sig en ätstörning som gick väldigt långt och när min tid på sjukhus blev allt mer, så sökte jag mig till gymmet, det blev min räddning och nu 3 år senare är jag starkare än någonsin och har byggt upp min kropp igen!"

Mimmi fick börja om från början och har sedan dess byggt upp sitt immunförsvar igen och tränar idag för känna sig starkt och frisk men också för att arbeta uppkonditionen för hjärthälsans skull. Idag arbetar Mimmi som Personlig tränare och på sin Instagram vill Mimmi inspirera till en hållbar livsstil och vikten av att ge kroppen kosten den behöver för att orka prestera i och utanför gymmet.

"Både samhället och företag behöver arbeta och kanske sätta mer resurser till dessa frågor än vad vi gör idag." - @madelenemolin

Madelene är tjejen som gick från en elitsatsning i volleyboll till att vara en allsidig crossfitatlet som genom sin Instagram peppar andra till att sträva framåt med träningen och sätta nya PB:n men samtidigt också glädjas av mindre framsteg. "Crossfit är en träningsform som jag verkligen drivs av. Det är en form där du jobbar både styrka och rörlighet men också kondition. Mixen av denna träningsform är verkligen något som passar mig."

Inför internationella kvinnodagen frågade vi Madelene vad hon tyckte att samhället behövde göra för att främja jämställdhet och hon svarade, "Jag tror att vi behöver bli mer öppna gällande jämställdheten och se på den faktiska faktan för hur det verkligen ser ut i samhället. Att både samhället och företag behöver arbeta och kanske sätta mer resurser till dessa frågor än vad vi gör idag."

Madelenes egna målsättningar framöver handlar om att hitta en balans i livet med kost och träning och samtidigt bygga upp en kropp som är stark och klarar av vardagen. Hennes inlägg på Instagram är helt rätt för dig som behöver motivation till att utmana dig själv i träningen men också för den som vill fylla flödet med positiva vibbar.

Börja inte med vad du tror att du ”borde” göra. Börja med det som får saker att falla på plats för dig, så att du har förutsättningarna för att fortsätta utan slutdatum. - Myprotein Kund

"Fler kvinnliga förebilder och olika typer av kroppar behöver synas"- @emeliejs_fit

Efter att själv haft en ätstörning Ville Myproteins ambassadör Emelie ta hand om sig själv och hitta en balans. Idag arbetar som personlig tränare och hjälper andra till en sundare och hållbar livsstil.

Emelies Instagramkonto är fyllt med goda recept, träningstips och inspiration för alla som vill hitta en mer hållbar livsstil när det kommer till kost och träning. Där visar hon att man inte alltid behöver ha ett allt-eller-inget tänk utan att det faktiskt går att hitta en balans i vardagen utan förbud kring kosten eller träningen.

Att ta med sig

Vi hoppas att våra ambassadörers resor har inspirerat dig till att gå med lite extra studs i stegen under den internationella kvinnodagen. Vare sig om det handlar om att ha självförtroendet att säga ifrån, att stötta andra eller tränar för sitt välmående så har de här kvinnorna från Team Myprotein visat att vi kan lära oss av varandra.

Vill du har mer inspiration? LÄS DE HÄR ARTIKLARNA:

Myprotein
Skribent och expert
Visa Myprotein profil
myprotein