Hoppa till huvudinnehåll
LIVSSTIL

#ownyourspace | så gör du för att känna dig empowered på gymmet

#ownyourspace | så gör du för att känna dig empowered på gymmet
Emily Wilcock
Skribent och expert2 år I år
Visa Emily Wilcock profil

Gym kan vara en skrämmande miljö - det "läskiga viktrummet" är någonting du kommer höra många prata om. Men att känna sig skrämd av någonting är inte en anledning till att skippa testa det.

Nyligen har många kvinnor valt bort att gå till gymmet på grund av den oönskade uppmärksamheten de får och plattformar som TikTok hjälper deras upplevelser att bli virala. Vi prata med MyProtein PT Nerissa Sheaför att höra hur hon skulle hantera oänskad uppmärksamhet och för att få hennes råd till kvinnor på gymmet.

 

"#ownyourspace"

 

"Min vän startade den här rörelsen. Den kallas #ownyourspace och handlam om att empower kvinnor på gymmet."

Narissa är helt för mindset. Om du tror att någonting är sant så blir det sanningen. Låt oss sätta det i en gymkontext. Oavsett om du känner dig självsäker eller inte så kliv in på gymmet, plocka upp några vikter och #ownyourspace. Du kommer känna dig toppen. Kom ihåg, ingen tittar ens på dig även om det känns så.

Vi frågade om det fanns några enkla sätt att öka sitt självförtroende på gymmet.

"Om du behöver använda en viss maskin så gå fram till personen som har den och fråga om den har många sets kvar. Det kanske känns som en liten sak, men ju mer du gör dessa saker desto mer stärkt kommer du känna dig på gymmet".

Nerissa arbetar med alla slags klienter - en del självsäkra och andra inte. Hon uppmuntrar dem till att prata med andra på gymmet, fråga dem hur länge de kommer vara i squat racken. Enkla handlingar som det hjälper hennes klienter att äga sitt utrymme.

"Ingen annan har rätten att vara där mer än du har"

 

Medan Nerissa har turen att hon inte har upplevt oönskad uppmärksamhet på gymmet så sympatiserar hon med de som har.

"Jag tror att det bästa du kan göra om du inte känner dig bekväm med att gå fram till den som gör det är att gå till gympersonalen och låta dem veta eftersom det är deras jobb att faktiskt få personer att känna sig bekväma på det gymmet."

Det kan kännas skrämmande att rapportera någon till personalen, men du måste först ta hand om dig själv. Kom också ihåg att om de får dig att känna dig obekväm så gör de säkert också det med andra. Det här är ytterligare ett sätt för dig att #ownyourspace.

"Kom ihåg att du betalar samma medlemsavgift som alla andra. Ingen har mer rätt att vara i det där gymmet än vad du har."

Du är precis lika berättigad att vara där som någon annan och det inkluderar din rätt att inte känna dig obekväm när du tränar.

"Ha på dig de kläder du vill"

 

Det spelar helt enkelt ingen roll vad någon annan tycker. Din kropp är ditt space. Ha på dig det du känner dig bekväm i och inte det du tänker att andra personer förväntar sig att du ska ha på dig. Vi har sagt det förr och säger det igen: #ownyourspace.

"Det finns en stor rörelse just nu 'vad behöver du ha för att bära bikini?' En bikinikropp? Nej, du behöver en bikini och en kropp. Du kan ha på dig vad du vill och vad du än känner dig bekväm med att ha på dig."

Nerissa älskar att se självförtroendet hos kvinnor växa genom att ha på sig det de vill och äga det. Hon ser gymmet som en tid för hennes kropp och mentala hälsa, så det är allt hon fokuserar på. Hon har inte råd att slösa tid på att oroa sig om vad någon annan tycker.

"Det är fantastiskt när kvinnor har självförtroendet att kliva in på gymmet med sin shorts. Allt det adderas till känslor av självförtroende men också handlar det om att inse att du är där för dig. Om du får oänskad uppmärksamhet så ska du inte behöva stå ut med det på grund av vad du har på dig."

"Det är en av de mest livsförändrande, och stärkande saker du kan göra

 

Som dansare brukade Nerissa anse sig själv vara den ultimata Kardiokrigaren. Hon straffade sig själv på löpbandet dag in och ut. Men sedan hon upptäckte styrketräning har hon inte sett tillbaks till det.

"Jag kommer ihåg när jag gick in och såg en squat rack och tänkte att det var så skrämmande. Sen kommer du in i det och när du väl har gjort de en gång så är det lugnt. Det är det mest livsförändrande och stärkande du kan göra."

Nu som en älskare av styrketräning och PT uppmanar Nerissa sina klienter att bege sig till squat racken på en gång. Och vilket chock, de älskar det.

Att ta med sig

#Ownyourspace. Oavsett om det är att gå fram till en squat rack som att du äger stället, iklädd dina shorts utan någon annan anledning än att du vill ha dem, eller att rapportera oönskad uppmärksamhet till personalen. Varje litet steg du tar mot att äga ditt eget utrymme i gymmet kommer bara tillföra känslan av empowerment. Sätt på dig dina hörlurar och squata bort alla dina bekymmer.

Tyckte du om den här boken? LÄS MER HÄR:

TRÄNING

20 minuters HIIT för fettförbränning

Inga redskap...Inga ursäkter.

3 år I årAv Myprotein
LIVSSTIL

Ambassadörerna berättar hemligheten bakom bra självförtroende

Praktiska tips för att känna sig som en boss på gymmet.

2 år I årAv Myprotein
LIVSSTIL

Bryt ner alla hinder för träning | Internationella kvinnodagen

Kvinnor, lär er att bygga upp en träningssjälvkänsla.

3 år I årAv Monica Green

Våra artiklar ska endast användas för informations- och utbildningssyfte och är inte avsedda att tas som någon medicinsk rådgivning. Om du är orolig över något, vänd dig till proffesionellt kunniga inom hälsa innan du tar kosttillskott eller inför några större förändringar i din kost.

Emily Wilcock
Skribent och expert
Visa Emily Wilcock profil
Emily studerar Business Management och marknadsföring vid University of Birmingham och är nu under sitt praktikår. Hon har ett starkt intresse både för att skriva och fitness och är därför glad att kunna kombinera dem. Emily tycker om att spendera fritiden med sina vänner både i och utanför gymmet.
myprotein