Hoppa till huvudinnehåll
NÄRING

Frukost för bodybuilders | havregryn på 3 sätt

Frukost för bodybuilders | havregryn på 3 sätt
Monica Green
Skribent och expert1 år I år
Visa Monica Green profil

Det är lätt att hamna i samma gamla hjulspår när det kommer till frukosten. Du tycker att du vet vad som fungerar och vad som inte gör det, vad som håller dig mätt till lunch och vad som tar minst tid att göra i ordning på morgonen. Men samma gamla vanliga kan också bli tråkigt och du kan tappa aptiten för din hälsosamma rutin pga. att du är uttråkad.

Det är så Ryan Terry kommer till din räddning. Även om han inte går för långt utanför det som fungerar för honom så omfamnar Ryan ändå en variation från mångsidiga ingredienser. I videon nedan delar han med sig av tre ideala frukostar for bodybuilders men de består alla av samma ingredienser.

https://youtu.be/nQEaX05ZUa8

Ingredienser

Alternativ 1 - Bakade havregryn

Bakade havregryn AKA den bästa frukosten när du jobbar hemifrån. Det är så gott att det borde vara brottsligt att inte inkludera det i din vardag minst en gång i veckan. Blanda snabbt ihop smeten medan vattenkokaren kokar och låt de söta dofterna fylla ditt kök när du loggar in på jobbdatorn. 30 minuter senare är du mätt, nöjd och redo att ta dig an dagen.

  1. Förvärm ugnen till 180°c.
  2. Blanda ihop alla ingredienser utom mandelsmöret och bären.
  3. Häll hälften av smeten i en ugnssäker form.
  4. Lägg mandelsmöret på toppen.
  5. Häll över resten av smeten i formen.
  6. Placera i ugnen i 20-25minuter eller tills det är gyllenbrunt på toppen.

Alternativ 2 - Traditionellt tillagade havregryn

Ryans heliga graal - den traditionella havregrynsgröten. Det här är också enligt mig det bästa alternativet för en måndagsmorgon på kontoret. Kroppen försöker anpassa sig till veckodagstid igen, du har precis dragit dig själv till kontoret och går direkt till mikrovågsugnen. Två minuter senare är du tillbaks vid ditt skrivbord och kan hugga in på en god skål havregryn.

  1. Tillsätt havregryn, banan, bär, mandelsmör och vatten i en skål.
  2. Mikra i två minuter.
  3. Addera 2 skopor proteinpulver i blandingen.
  4. Blanda tills jämnt och hugg in

Alternativ 3 - Overnight oats smoothie

Det här alternativet är perfekt för den morgonen när du har tryckt för många gånger på snoozeknappen... Kasta ner allt i en mixer under tiden som du ser till att väskan är packad, ta din shaker och bege dig ut genom dörren.

  1. Låt havregrynen dra över natten i en skål vatten i kylskåpet.
  2. Tillsätt havregrynen till resten av ingredienserna i mixer och lite is om du vill ha en kall smoothie.
  3. Mixa tills lent.
  4. Hugg in när du är på språng.

Att ta med sig

Havregryn på 3 olika sätt, men den viktiga fråga än - vilket sätt kommer det att bli? Det finns tillräckligt med variation för att hålla dig nöjd över veckan, men är tillräckligt enkelt att tillaga för att säkerställa att du fortsätter att vara nöjd.

Vill du har fler frukostalternativ? LÄS DE HÄR ARTIKLARNA:

Monica Green
Skribent och expert
Visa Monica Green profil
Monica är ursprungligen från South London, hon tog examen i Filosofi från University of Leeds. Efter att ha upptäckt sin kärlek för gymmet under studietiden drogs Monica till styrketräning vilket var till stor hjälp för henne under stressiga tider som student. Genom att skriva för en populär studentsida utvecklade hin sina färdigheter som skribent, hon skrev populära artiklar som publicerades regelbundet. Idag är hon lycklig att kunna kombinera sin kärlek för att skriva med passionen för gymmet. På sin fritid älskar Monica att laga mat, testa på nya restauranger med vänner och utforska nya vandringsleder.
myprotein