Hoppa till huvudinnehåll
LIVSSTIL

Träning förbättrar den vokabulära tillväxten hos barn | Det här säger forskningen

Träning förbättrar den vokabulära tillväxten hos barn | Det här säger forskningen
Myprotein
Skribent och expert2 år I år
Visa Myprotein profil
Av: Emelie Wilcock, skribent och expert. 

En nyligen utförd studie vid University of Delaware har visat att träning kan främja barns vokabulära tillväxt. Vi vet att det finns många fördelar med träning, men det här är den förseta studien som visar effekten träning har på vokabulär inlärning, och resultaten är lovande.

Undersökningen

De valda barnen var mellan 6 och 12 år och fick lära sig ett antal nya ord innan de antingen badade, deltog i funktionella träningsövningar eller innan de färdigställde ett målarblad.

Ledande forskare, Pruitt, är en före detta high school simmare som nu regelbundet tar funktionella träningsklasser. Studien kom till när hon ville bevisa att 'motorisk rörelse hjälper till att koda nya ord'1, eftersom träning kan ses som hjärnans mirakel för tillväxt.1

Resultat

Resultaten för studien var imponerande. De barn som simmade efter att ha introducerats för nytt ordförråd var 13% mer exakta i uppföljningens ordförrådstester. Vetenskapen tyder dock på att träning kan hänföras till att hjälpa barn att lära sig, så varför var simning mer framgångsrik än funktionell kondition?

Pruitt relaterar detta till hur mycket energi varje övning kräver från hjärnan. Till exempel kom simning naturligt för barnen, och de behövde inte tänka på det. Funktionella träningsrörelser var nya för dem, och de var tvungna att tänka på vad de gjorde och krävde därför mer energi från hjärnan och förringade den tillgängliga energin för att lära sig nytt ordförråd.1

Att ta med sig

Även om vi inte kan lova att träning kommer att göra dig till nästa JK Rowling, kan vi inte förneka de fördelar det har för din kropp, din mentala och fysiska hälsa och din förmåga att lära. Tyvärr är jag inte säker på att vi har några läsare mellan 6 och 13 år, men det är definitivt värt att tänka på.

Myprotein
Skribent och expert
Visa Myprotein profil
myprotein