Hoppa till huvudinnehåll
TRÄNING

Träningstrender som dog ut under 90-talet

Träningstrender som dog ut under 90-talet
Myprotein
Skribent och expert2 år I år
Visa Myprotein profil
Av: Emily Wilcock

Under 2021 letar vi alltid efter nya och mer intressanta sätt att träna och nyheten av en ny träningsklass på gymmet är alltid något roligt. Men under 90-talet togs det här med nya träningsformer till en ny nivå. Gimmicks var på på modet och allt som kunde göras till intensiv dansmusik var en succé.

Här är 5 av de största 90-talspassen som du troligen har glömt och några alternativ för 2021.

1. Step Aerobics

Vem kunde veta att någonting som verkade så tråkigt som att kliva upp och ner på en plattform skulle bli en så ikonisk träningsform? Nåväl, det blev det - Step Aerobics var det perfekta sättet att visa sin nya träningstrikå tillsammans med ett par tights.

Träningsformen skapades av Gin Miller 1989 och innebär att man kliver upp och ner på en plattform (stepbräda), vanligtvis i takt med tveksamt bra musik och ibland tillsammans med ett par hantlar i händerna för att det ska bränna lite extra. Trots att det har blivit mer en kultförklarad träningsform idag så bör du relativt enkelt kunna hitta några pass i närheten av dig genom en snabb sökning på Google.

Alternativ 2021:  Good old cardio

https://youtu.be/9itVi7FCf0Y

2. Tae Bo

Den 27e mars 2001 släppte bandet Train "Drops of Jupiter" med den ikoniska texten "She checks out Mozart while she does Tae Bo" och om det inte talar om för dig hur ikoniskt Tae Bo var vet vi inte vad som kan tala om det. Karate- och Taekwondoexperten Billy Blanks skapade träningsformen 1976. Tae Bo kombinerar boxning, taekwondo och aerobics till ett svettigt träningspass.

Tae Bo var en ganska intensiv träning och det gjorde verkligen att du inte blev uttråkad, däremot kanske du enklare kan genomföra ett träningspass med boxercise år 2021 eftersom Tae Bo-passen är få och på få platser.

Alternativ 2021: Boxercise

3. Åtta minuters mage

Under 90-talet var livet hektiskt och effektivitet var allt. Därför uppstod, åtta minuters mage. Träningsrutinen brände till i coremusklerna på mindre än 10 minuter och erbjöd oändligt med uppmuntran för att ta dig igenom passet.

8-minutersrutinen var så populär att när den lades upp på Youtube 2006, långt efter att det skapades, nu har uppnått 30 miljoner visningar. Vi är absolut med på att träna mage så snabbt och smärtfritt som möjligt så 8-minuterspasset är helt klart värt ett test nu 2021.

Alternativ 2021:Inget, vi är stolta över att du över huvudtaget tränar mage.

4. Kändisars träningsvideos

Back in the days var det vanligt att köpa en VHS-video med din favoritkändis ståendes framför kameran (troligtvis klädd i spandex) och sägandes att det är dags för dig att "work does buns".

Du kan säkert föreställa dig vilken typ av videos vi menar, och du kanske till och med har några av dem undangömda på vinden, men vi kommer passa den här fitnesstrenden från 90-talet. De här kända personerna hade troligen betydligt mer hjälp att få de där kropparna än bara genom 30-minuters aerobics... Vi rekommenderar att följa ett program lett av en kvalificerad PT snarare än att följa ett med en välbetald kändis.

Alternativ 2021: Träningspass utformat av en kvalificerad PT.

5. Rullskridskor

Trots att det en gång ansågs vara det trendigaste sättet att hålla sig i form så är rullskridskor idag en ovanlig syn. Trots att det inte är populärt 2021 så kan du damma av dina gamla skridskor om du är ute efter att mixa till din vanliga cardio och sätta balansen på prov.

Alternativ 2021: En lätt joggingtur.

Att ta med sig

Vi kanske inte godkänner några v de här men om din favoritträning är Step Aerobics så kommer inte vi stå i vägen för dig. Vad som än får dig att röra på dig är en bra sak.

Spana in våra otroliga erbjudanden den här Impact Week och lagra upp i köket med dina favorittillskott till halva priset. Se också till att följa oss på Instagram för att hålla dig ajour med allt. MyProtein.

Myprotein
Skribent och expert
Visa Myprotein profil
myprotein