Hoppa till huvudinnehåll
TRÄNING

En pinonjär inom HBTQ+ Fitnessindustrin

En pinonjär inom HBTQ+ Fitnessindustrin
Emily Wilcock
Skribent och expert2 år I år
Visa Emily Wilcock profil

Fitnessindustrin är stärkande för många människor och ger en väg för dem att bygga sitt självförtroende och verkligen hitta sig själva. Den har potential att vara i framkant av sociala förändringar genom sin förmåga att förändra livet för så många. Utveckling är spännande men - som med många industrier - finns det fortfarande arbete som behöver göras innan en fullständig tillgänglighet kan uppnås. Målet måste vara fitness för alla.

Under HBTQ+ history month firar vi våra ambassadörer som är i framkant av positiva förändringar i fitnessgemenskapen, oavsett om det är genom att förespråkare för dem själva och varför de hör hemma i gemenskapen eller om det är genom att stödja andra i deras fitnessresor.

En person som framgångsrikt gör en skillnad är Em Donkers (som också går under namnet Ben), som du kanske känner som personen bakom NRG Fitness, en HBTQ+ fitnesskanal dedikerad till att inspirera andra till att träna med stolthet. Em gör stora framsteg för att göra gymmet och andra fitnessutrymmen i den "verkliga" världen mer tillgängliga för för sina kunder samtidigt som hen ökar medvetenheten om fördelarna – särskilt för HBTQ+gemenskapen – genom sociala medier.

Vi mötte upp Em för att prata om allt om fitness såväl som hens ambitioner och inspirationer.

"Bara att vara runt människor som försöker vara den bästa versionen av sig själva som försöker att bli bättre och starkare"

Gymmet är en plats för självförbättring - en plats att bygga kroppen som du vill, den kroppen du är bekväm med. Em identifierar sig med det. Men för Em är det också mer - det är en plats för människor att fira sin identitet, omfamna sin önskan att vara hälsosam och älska sin kropp genom att investera i den. Det här är budskapet Em vill delas med sig av till sina klienter, för att hjälpa framtida generationer att älska sig själva för den de är.

"Bara att vara runt människor som försöker vara den bästa versionen av sig själva, som försöker vara bättre och starkare. Jag identifierar mig verkligen med det, men det var lite förvirrande eftersom personer som jag ville se ut som nödvändigtvis inte såg ut som mig."

Medan Em fann det förvirrande ibland lärde hen sid att bygga sin kropp på ett sätt som fungerade för hen. Hen blockade ut allt ljud och fokuserade på hur hen ville se ut. Em ville ha ett stort bröst, stora armar och en stor rygg. Hen tränade för att uppnå det och ignorerade hur människor omkring sig såg ut och vad de gjorde.

"Vi har makten och verktygen att skulptera de kroppar vi har drömt om...bygga det självförtroendet för att hjälpa bygga upp det självförtroendet för att hjälpa dig att bekräfta ditt kön och din träningsresa."

"Fortfarande svartvita könsförväntningar"

Gym utvecklas med sina besökare och det skapar ett slags momentum som är fantastiskt att se. Vi måste fira all utveckling som görs inom fitnessutrymmen vilket är platser som många använder för att att omfamna sin identitet och arbeta mot sina mål.

Ems uppdrag är att hjälpa gym att bli mer inkluderande utrymmen genom att öka medvetenheten om behoven hos HBTQ+gemenskapen. Em är en del av den här förändringen genom att ge en synlig närvaro för människor, prata öppet om kamper och lära människor att veta att de hör hemma i träningslokaler.

"Jag vet att det kan vara svårt med situationer kring omklädningsrum, eller omgivningen, eller utseendet, det är forfarande svartvita könsförväntningar. Det kan vara skrämmande att vara på gymmet, så jag vill hjälpa till att bryta det, bygga självförtroendet innan vi tar oss dit".

Som en Personlig tränare på heltid och influencer leder Em hemmträningsklasser för klienter så att de kan bygga upp självförtroendet innan de ens sätter foten på gymmet. Ems klienter vet ofta vad det är de vill men att ta sig direkt till gymmet kan först vara skrämmande. Att börja resan på en plats där de är bekväma är otroligt värdefullt för Ems klienter, det ger dem en grunds om de kan bygga på för att växa och frodas i en gymmiljö.

Ems dröm är att queerpersoner ska veta att de hör hemma i alla träningsmiljöer och att det inte ska finnas några begränsningar för dem. Punkt slut.

"Bara att ha språket, använda rätt pronomen, skapa ett utrymme där alla är inkluderade, att ha könsneutrala badrum, omklädningsrum eller vad det nu kan vara. Till och med de slogans som står på väggarna kan vara med inkluderande."

"Jag kan verkligen inte vänta på att se var NRG är på väg och det är väldigt motiverande för mig. Jag kan knappt bärga mig tills jag kan hjälpa mer människor"

Det som motiverar Em mest är att göra en förändring. Förändring i hens egna liv, förändring i livet för hens klienter och en förändring kring hur HBTQ+ personer blir sedda - och ser sig själva - i fitnessindustrin.

"Att höra att de känner sig mer bekväma med sitt kön. Jag har hjälpt dem att komma ut eller hjälpt dem fatta beslut om att arbeta mer på sina kroppar innan de gör en operation. Alla de här sakerna är supergivande...Jag är taggad för nästa träningapass, nästa dag, nästa klient, nästa stora förändring. Jag kan verkligen inte vänta med att se var NRG är på väg och det är väldigt motiverande för mig. Jag kan knappt bärga mig tills jag kan hjälpa fler människor."

På en personlig nivå - även efter flera år med hårt arbete, vara den personen hen är - så har Em inga planer att sluta inom en snar framtid.

"Jag kommer ta det en dag i taget, men det är motiverande för mig att inte veta hur nästa dag kommer vara, även med de här hormonförändringarna, förändringarna med min kropp är superspännande - det håller verkligen igång mig."

"Du kommer att komma dit och det kommer vara fantastiskt när du gör det"

Likt många andra personer i HBTQ+ gemenskapen så har Em stött på motgångar. Men hen har tagit sig igenom det med ett ännu starkare tankesätt. Hen vet att hen är bekväm med den hen är och de skillnader hen gör. Allting annat är bara brusande ljud runt omkring.

"Fortsätt framåt. Ge aldrig upp. Fortsätt pusha för du kommer bli nedtryckt och människor kommer säga vad de vill säga. Men så länge som du fortsätter vetandes att varje dag kommer bli bättre så kommer du bli den personen du alltid har velat vara. Du kommer att komma dit och det kommer vara fantastiskt när du gör det."

"De talar för mig"

En vanlig oro för många personer i HBTQ+gemenskapen är familjen acceptans. Em är lyckligt lottad med att ha stöttande föräldrar - faktum är att de är en stor inspiration. Em blir tydligt känslosam när vi pratar om hens föräldrar och hur hens familj omfamnar hens identitet och hen inser hur lyckligt lottad hen är att bli älskad och accepterad av de som står hen närmast.

"Mina föräldrar har varit en enorm inspiration för mig. Jag växte upp i ett väldigt aktivt hushåll och de har alltid varit stöttande och så fantastiska. De har också stöttat mig genom hela den här könsresan. De ställer alla de bästa frågorna - förlåt om jag blir känslosam - men de är bara så stöttande och de läser böcker, lär sig mina pronomen. De talar för mig."

Att ta med sig

Fitnessindustrin må fortfarande ha en lång väg att gå innan den är tillmötesgående för alla, men det är personer som Em som driver den verkliga positiva förändringen, inspirerar människor att göra det bästa för dem själva och inte låta rädsla hålla tillbaka dem. Oavsett vad ditt egna mål är så är Ems sida full med kraftfulla budskap, och om för inget annat, att se gemenskapen växa och frodas kommer sätta ett leende på dina läppar. Spana in den här.

 

Emily Wilcock
Skribent och expert
Visa Emily Wilcock profil
Emily studerar Business Management och marknadsföring vid University of Birmingham och är nu under sitt praktikår. Hon har ett starkt intresse både för att skriva och fitness och är därför glad att kunna kombinera dem. Emily tycker om att spendera fritiden med sina vänner både i och utanför gymmet.
myprotein