Hoppa till huvudinnehåll
LIVSSTIL

Stoltmans marklyfter vikten av en grizzlybjörn

Stoltmans marklyfter vikten av en grizzlybjörn
Emily Wilcock
Skribent och expert2 år I år
Visa Emily Wilcock profil

Med tävlingssäsongen runt hörnet är strongmanträningen i full fart framåt för Stoltmanbröderna. Numera stärkta av MyVegan Supplements är det tydligt att bröderna inte har gått miste om någon styrka sedan de gjorde bytet. Om du fortfarande behöver övertygas kommer du inte länge behöva det efter att ha sett Tom och Luke ta sig an det här träningspasset.

Marklyftens sensei Dan Managi - eller Mr Managi som han kallas av Tom-san - är i stan för att hjälpa Stoltmans naila sin teknik i marklyft. Han har gjort resan för att få en överblick kring hur bröderna ligger till eftersom de nu går in i de sista 5-6 veckorna innan Britain´s Strongest Man och Arnold Strongman Classic.

https://youtu.be/TuJAOpbhlsM

Träningspasset

Marklyft

Det hade inte varit ett strongmanpass utan tunga marklyft. Väldigt tunga marklyft.

Som vi kan se i videon har brödernam på sig en dräkt under passet. Dan Managi tog sig tiden att förklara vad den gör.

"Dräkten är gjord för att stå upp, så när du kommer till botten av stången, är den verkligen komprimerad, så dräkten ger dig en liten skjuts. Det hjälper att hålla dina höfter tajta och håller allt varmt."

I grund och botten är det så att när dräkten blir tightare blir den också mer obekväm, men det gör också lyft lättare. Eftersom dräkten är tillåten på tävlingar finns det ingen anledning till att inte använda den.

Du skulle däremot inte vilja låna en av Stoltmans dräkter, det enda sättet att tvätta dem är genom deras egna svett...trevligt.

Dags att sätta igång

I termer av vikt så inledde Tom och Luke med vad de säkert anser som lätt. 90kg. Enkelt. De följde sedan upp den med 140kg, 190kg, 240kg och arbetade sig hela vägen upp till 270kg.

Snart hade de 280kg under bältet innan de valde att pressa vidare för 300kg.

Luke förklarade att de tidigare har kämpat med uthållighet, därför var ett huvudsakligt fokus under träningen att pressa sig själva att slutföra så många repetitioner som möjligt. Även vid 300kg. Det är ganska imponerande. Om du har svårt att sätta den vikten i perspektiv så låt mig hjälpa till. En genomsnittlig grizzlybjörn väger 300kg. Ja, dödsmaskinen grizzlybjörnen - Stoltmanbröderna kan marklyfta en. Det lämnar mig att fundera över vilken av dem som skulle vinna i ett slagsmål...

Luke klev fram först och siktade på åtta reps. Trots att han kämpade i slutet slutförde han alla av dem. Tom var näste man på tur och lyckades klara av hela 12 reps.

Som om detta inte var nog la de på ytterligare vikt.

320kg i en rep. Killarna klarade det. Ingen överraskning där inte.

Resten av träningspasset:

  • Box jumps
  • Rodd med bröstet mot en bänk och ansiktet nedåt
  • Enarms pulldown med gummiband
  • Hammer strenght rodd med plattor
  • Ben och armlyft med vikt (coreträning)

Att ta med sig

Det är svårt att fortsätta se hela videoklippet utan att uppleva andrahands utmattning genom att se bröderna ta sig an de har marklyften. Absolut värt det. Om det inte är tillräckligt så stanna kvar för att se världens starkaste man i ett par knallrosa foppatofflor. Han rockade dem!

Tyckte du om den här artikeln? LÄS DE HÄR ARTIKLARNA HÄRNÄST:

Emily Wilcock
Skribent och expert
Visa Emily Wilcock profil
Emily studerar Business Management och marknadsföring vid University of Birmingham och är nu under sitt praktikår. Hon har ett starkt intresse både för att skriva och fitness och är därför glad att kunna kombinera dem. Emily tycker om att spendera fritiden med sina vänner både i och utanför gymmet.
myprotein