Hoppa till huvudinnehåll
LIVSSTIL

Den här ensamstående mamman förändrade sitt liv genom fitness | Everyday Athletes

Den här ensamstående mamman förändrade sitt liv genom fitness | Everyday Athletes
Lauren Dawes
Skribent och expert3 år I år
Visa Lauren Dawes profil

Med vår serie Everyday Athletes vill vi hylla fantastiska prestationer från människor i det verkliga livet.

De här människorna kommer från alla samhällsskikt och är levande bevis på att var du än kommer från eller vem du än är, så kan du alltid sträva efter mer och drömma stort.

Dessa människor är inte några färdiga produkter. De arbetar obevekligt på sig själva för att nå sina mål med rätt kost och ett engagemang för fitness. De är Everyday Athletes (vardagliga idrottare).

https://youtu.be/EblUgCKpqdA

Möt Sam Payne — personlig tränare och ensamstående mamma till 3 barn, från Staffordshire.

Under uppväxten kämpade Sam med sin vikt och blev till och med mobbad för den. Hon var inte nöjd över hur hon såg ut men hade inte heller drivet att göra någonting åt det.

Hon hade svåra graviditeter med alla sina barn, till den gräns att hon faktiskt behövde använda kryckor för merparten av hennes tredje graviditet på grund av en allvarlig separation i höften. Allt det här ledde till ytterligare viktökning eftersom hon knappt kunde gå och ännu mindre träna.

Vid den här tiden mådde Sam väldigt dåligt och började desperat försöka gå ner i vikt på viket sätt hon än kunde med olika modedieter och quick fixes, men inget lyckades. Men en dag pratade en av hennes vänner med henne om att anmäla sig till "Race for Life".

 "Jag trodde att hon var helt galen, jag kunde inte springa. Jag kunde knappt gå."

Det här blev en vändpunkt för Sam och ju mer hon kom in i det, desto mer insåg hon hur mycket hennes kropp var kapabel till. Hon gjorde ett 5km lopp och sedan ett 10km, sedan ett halvmaraton och slutligen ett helt maraton. Hon hade helt klart fallit för fitness och letade redan efter nästa utmaning, det var nu hon började med styrketräning.

Om vi spolar framåt några år så är Sam nu en kvalificerad personlig tränare och håller i sina egna bootcamp-klasser för kvinnor. Hennes liv kretsar kring att vara den starkaste och mest hälsosamma versionen av sig själv - och hon har byggt en karriär på att inspirera anda att göra detsamma.

Håll ögonen öppna för mer inspirerande Everyday Athletes i den här serien.

Tyckte du om den här artiklen? Missa inte Codys berättelse här:

LIVSSTIL

Han vägrade låta ett amputerat ben hindra honom från drömyrket | Everyday Athletes

Vid bara 17års ålder, var Cody tvungen att fatta ett livsavgörande beslut om att behålla sitt ben eller gå vidare med livet.

3 år I årAv Lauren Dawes
Lauren Dawes
Skribent och expert
Visa Lauren Dawes profil
Lauren har en examen i engelsk litteratur och kommer ursprungligen från södern. Hon har alltid älskat att simma men har också under de senaste åren upptäckt kraften i styrketräningen, hon har också en del förbättringspotential de Hot Yoga-klasser hon deltar i varje vecka. Under helgerna lagar eller äter hon oftast någon slags brunch, och hon tycker om att testa nya recept tillsammans med sina vänner som hon bor med - Speciellt efter att ha blivit av med gamla studentvanor, som att överleva på pasta. Framför allt så tror hon starkt på att hålla en balans mellan gymmet och gin.
myprotein