Hoppa till huvudinnehåll
LIVSSTIL

Han vägrade låta ett amputerat ben hindra honom från drömyrket | Everyday Athletes

Han vägrade låta ett amputerat ben hindra honom från drömyrket | Everyday Athletes
Lauren Dawes
Skribent och expert3 år I år
Visa Lauren Dawes profil

Vår serie om Everyday Athletes är här för att hylla otroliga prestationer från människor i det vanliga livet.

De här människorna kommer från alla samhällsskikt och är levande bevis på att vad du har, var du kommer från eller vem du än är, så kan du alltid sträva efter mer och drömma stort.

Dessa människor är inte några färdiga produkter. De arbetar obevekligt på sig själva för att nå sina mål med rätt kost och ett engagemang för fitness. De är Everyday Athletes (vardagliga idrottare).

https://youtu.be/CdijJde8iZw

Möt Cody Walker - en 21-årig personlig tränare från Bristol.

När Cody var 8år gammal började han känna en smärta i sitt ben, något som senare diagnostiserades som Ewing Sacroma, en ovanlig form av cancer som påverkar skelettet eller benvävnaden runt benen. Han for fram och tillbaka på sjukhuset till mitten av tonåren, och genomgick cellgiftsbehandlingar och ett stort antal operationer för att passa och justera en intern protes i hans högra ben.

När han var 17år fattade han ett beslut som skulle komma att ändra hans liv.

Doktorerna sa till honom att de kunde försöka med ytterligare en operation för att ge honom ett till år eller något längre med en intern protes, eller så kunde kan välja att amputera benet helt och hållet. Cody beslutade sig för att han hade spenderat tillräckligt med tid på operationsbordet och tog det modiga beslutet att amputera för att kunna gå vidare med sitt liv.

Under hela sin barndom har Cody varit dedikerad till träning och fitness - han såg det som en lättnad och flykt från allt de andra som pågick i hans liv, men också som ett sätt att motbevisa de stereotyper som finns om att canceröverlevare är svaga eller ömtåliga.

Den här passionen för träning fortsatte att växa och idag lever Cody med sitt drömyrke och är en fullt kvalificerad personlig tränare. Han är verkligen ett inspirerande exempel för hur långt du kan gå med positivitet och beslutsamhet. Hans förmåga att kunna känna en empati för sina klienters svårigheter och kamper är utan tvekan det som gör honom till en person med ett så motiverande inflytande.

Håll ögonen öppna för mer inspirerande Everyday Athletes i den här serien.

Lauren Dawes
Skribent och expert
Visa Lauren Dawes profil
Lauren har en examen i engelsk litteratur och kommer ursprungligen från södern. Hon har alltid älskat att simma men har också under de senaste åren upptäckt kraften i styrketräningen, hon har också en del förbättringspotential de Hot Yoga-klasser hon deltar i varje vecka. Under helgerna lagar eller äter hon oftast någon slags brunch, och hon tycker om att testa nya recept tillsammans med sina vänner som hon bor med - Speciellt efter att ha blivit av med gamla studentvanor, som att överleva på pasta. Framför allt så tror hon starkt på att hålla en balans mellan gymmet och gin.
myprotein